Reviews

Armani Luxe is More nude eyeshadows and contouring face palette - review & swatches

Zeg eens eerlijk, hoeveel nude oogschaduwpalettes heb jij inmiddels? Ik kan die van mij niet meer tellen en toch ben ik altijd op zoek naar het volgende, perfecte oogschaduwpalette met "nude" en neutrale tinten. Toen ik het Luxe is More Nude eyeshadows & contouring face palette van Armani binnen kreeg, kon ik daarom ook niet wachten om het te testen. Is het een mooie aanvulling op mijn verzameling nude oogschaduwpalettes? Kijk even mee met mijn review....

Het Luxe is More palette van Armani (EUR 130,00) is vrij groot van formaat, het past maar net in de palm van mijn hand. Om het te beschermen is het verpakt in een  afsluitbaar fluwelen, zwart hoesje waar ook ruimte is voor de twee sponsapplicators die er bij geleverd worden.

Twee sponsapplicators dus, iets wat mij eerlijk gezegd best een beetje tegenvalt ondanks dat ze goed aanvoelen en prettig in de hand liggen. Het palette is behoorlijk prijzig, een goed oogschaduwkwastje had dus zeker beter gepast wat mij betreft en het resultaat is ook mooier als je een goede kwast gebruikt. De applicators vegen het product wat te snel weg en dus wordt het resultaat minder intens.

Het Luxe is More palette van Armani is uitgevoerd in licht beige-goud en voorzien van de handdtekening van Giorgio Armani, het sluit met een magneetje.

In het palette vind je in de deksel een grote spiegel, in het bovenste deel zitten 10 oogschaduws, waarvan de matte zwarte zeker ook dienst kan doen als eyeliner. De oogschaduws hebben vrijwel allemaal een satijnen finish, op de matte zwarte na, toch vallen sommige kleuren wat glanzender uit.

De oogschaduws zijn allemaal zacht van textuur, ze hechten goed aan de huid (mits je de sponsapplicators niet gebruikt) en laten zich goed blenden. De kleuren zijn op zich goed gepigmenteerd, de kleur in het palette is ook de kleur die je op je huid ziet, al zijn de kleuren natuurlijk wel aan de lichte kant.

swatches bovenste rij Armani Luxe is more palette (deze tinten zijn allemaal wat warmer)

swatches onderste rij Armani Luxe is more palette (de iets koelere tinten)

swatches middelste rij Armani Luxe is more palette (zwart is behoorlijk mat en de zilveren extra glanzend)

Mijn look met de bovenste rij oogschaduws, gecombineerd met de donkergroene eyeliner die je hieronder ziet. Ik heb de 2e kleur van links gebruikt en de meest rechter kleur, om de look wat donkerder te maken heb ik de zwarte oogschaduw uit de middenste rij heel subtiel gemengd (die is heel gepigmenteerd, dus doe het voorzichtig)

Mijn look met de onderste rij oogschaduws, die kleuren zijn wat koeler, donkerder en iets intenser, ik heb alle vier de kleuren gebruikt en de look afgemaakt met een zwarte eyeliner en mascara van Armani.

Onderin het palette, onder de etage met de oogschaduws vind je een gezichtspoeder in een transparante, iets gelige tint en twee compact foundation/contouring creams in verschillende tinten. De vakjes tussenin worden gevuld met dunne sponsjes die je kunt gebruiken om de contouring creams of foundations aan te brengen.

Ik snap de insteek van de contouring creams zeker, maar de uitvoering is niet echt perfect in mijn idee. De kleuren zijn wel iets verschillend en op zich geschikt om je gezicht te contouren, mits ze perfect passen bij je huidskleur (die ook erg licht moet zijn). Het zou toch een beter idee zijn geweest om een echte contourkleur (medium, vrij mat koel bruin) in het palette te doen samen met een echte highlighter in goud/beige. Dan was het echt af geweest!

Op mijn iets getinte huid kan ik niet zoveel met de contouring creams/foundation en dat is natuurlijk best jammer, zeker voor zo'n prijzig palette. Gemiste kans van Armani! Het poeder is wel prima, het matteert de huid een beetje en zorgt ervoor voor een natuurlijke finish.

swatches contouring creams & poeder

Armani Lip Maestro 508 & Eyes to kill liner 9 Boréale 

swatches Armani Lip Maestro 508 & Eyes to kill liner 9 Boréale 

Armani Lip Maestro 508 Pearly nude is een bijzonder lipproduct, ik zou het misschien omschrijven als een lipmousse met een medium dekking en een fluwelige finish. De kleur is een warme roze met heel fijne witte shimmers, een prima kleur voor een mooie, niet al te opvallende look die overal wel bij past. De houdbaarheid is prima, de draagbaarheid ook, de Lip Maestro voelt fijn aan op mijn lippen, plakt niet en geeft amper af! Nu ben ik ook heel benieuwd geworden naar de andere kleuren, morgen maar eens testen in de nieuwe Armani counter in De Bijenkorf.

Maar er is nog meer Armani nieuws, kennen jullie de Ecstasy Lacquers al? Dat zijn fluwelige lipglosses met een zeer intense dekking die je niet voelt op je lippen, zo licht en luchtig zijn ze! Ze geven de lippen een mooi, glad uiterlijk, gaan niet in de lijntjes zitten en laten zich makkelijk aanbrengen. Zorg er wel voor dat je lippen droog zijn bij het aanbrengen, ze hechten minder op iets vochtige lippen. De houdbaarheid is niet heel goed, na een maaltijd verdwijnt de kleur snel en blijft er alleen wat op de randjes zitten.

Armani Ecstasy Lacquer 402 Red-to-go

Dit was mijn look van met het Armani Luxe is More palette, althans...de helft, haha! Ik draag hier verder de Intensive Skin Serum foundation van Bobbi Brown, de Bronzing Powder van Tom Ford, Love Lust blush van Tom Ford, Becca's Champagne Pop Highlighter, Eye Maestro van Armani op mijn wenkbrauwen en de No Mascara van Perricone Md.

Review

Het Armani Luxe is More palette is prachtig om te zien, de oogschaduws zijn allemaal fijn om mee te werken, al zijn de kleuren natuurlijk wel vrij neutraal & nude. Daar moet je van houden of op zoek naar zijn, maar als je dat doet dan zul je er zeker tevreden over zijn. Wat betreft het onderste deel van het palette, het deel voor het gezicht, dat valt een beetje tegen voor mij persoonlijk. Nu komt dat ook wel omdat mijn huidskleur wat te donker is voor de contouring creams, maar dat hadden ze bij Armani misschien ook wel kunnen bedenken? Dat is toch wel een gemiste kans, een goede contourcream en highlighter hadden juist geweldig geweest in dit palette. Kortom, het is kwalitatief een fijn palette en de oogschaduws zijn fantastisch fijn, maar het moet maar net goed bij je huidskleur passen. ga het dus zeker even testen bij de Armani counters in De Bijenkorf Amsterdam of Den Haag. Het palette kost EUR 130,00, de Lip Maestro EUR 32,00 en de Ecstacy Laquer EUR  34,00.

 

Ik ben wel helemaal verliefd op de Lip Maestro, die is echt geweldig fijn en draag ik vaak, vooral overdag. Maar als ik straks tijdens de feestdagen iets meer wil knallen, dan pak ik zeker de vuurrode Ecstasy Lacquer erbij, heerlijk kleurtje! Wat vind jij van dit palette? 

Deel dit artikel
Back to top