Reviews

Foundation review - Guerlain Parure Gold Radiance Powder foundation SPF 15

Foundation is er verschillende soorten, texturen en uitvoeringen, de bekendste is zeker de vloeibare foundation maar ook de foundation in poedervorm is favoriet bij velen. Guerlain herintroduceerde onlangs hun Parure Gold foundation en primer range, waaronder de Gold Radiance Powder foundation SPF15. Zelf gebruik ik vrijwel nooit een poederfoundation, maar omdat deze foundation volgens Guerlain een verjongend effect zou geven, werd ik toch wel erg nieuwsgierig. Kijk je mee naar mijn review?

rechts Guerlain Parure Gold Radiance Powder foundation SPF15 (EUR 80,00), op de foto zie je ook L'Or make-up base en Parure Gold radiance foundation SPF30 aan de linkerkant.

 

Wat zegt Guerlain over deze Parure Gold Radiance Powder foundation SPF15?

"De Parure Gold Compact foundation wordt geherlanceerd in in een vernieuwde formule en verpakking. Zij geeft een gezonde gloed aan de vermoeid uitziende huid. De formule vitaliseert de huid en geeft haar dagelijks een nieuwe jeugdige uitstraling. De textuur vormt de gulden middenweg tussen een vloeibare foundation en een compactpoeder. Deze compact foundation maakt een gladde en natuurlijke finish mogelijk."

Verpakking & ingrediënten

Guerlain Parure Gold Radiance powder foundation is een vaste poederfoundation, die verpakt is in een chique, glanzend zwarte compact met gouden details. Als je de compact opent dan beweegt de poeder schuin omhoog en zie je de applicator/het sponsje verschijnen onder de poeder. In de deksel zit een grote spiegel en het poeder zit met een magneet (goed) vast. Met een magneetje inderdaad, want de compact is navulbaar en dat is natuurlijk goed nieuws gezien de vrij hoge aanschafsprijs.

De foundation ziet eruit als een normale gezichtspoeder en is ook niet romig of cremig te noemen, toch blendt de foundation wel netjes met de huid als je de poeder aanbrengt. Dat doen de meeste gezichtspoeders niet, die blijven wat meer op de huid liggen en dat deze foundation niet.

Er is helaas niet zoveel kleurkeuze in deze foundation, er zijn momenteel maar vier kleuren te koop in de Nederlandse winkels en dat is best weinig. Op de foto zie je kleur 03 Beige Naturel, dat is de op een na donkerste kleur en is toch wel wat aan de lichte kant voor mij.

De applicator is een stevig sponsje van zacht aanvoelend materiaal dat mooi afgeronde hoeken heeft. Met het sponje kun je de poederfoundation goed en vrij dekkend aanbrengen, handig als je plaatselijk iets meer dekking wilt. Wil je een iets lichtere dekking, dan vind ik het persoonlijk fijner de poederfoundation met een kabuki kwast aan te brengen.

ingrediëntenlijst Guerlain Parure Gold Powder foundation SPF 15 - het hoofdbestanddeel is talk, er zit maar een klein beetje verzorgende ingrediënten in de poederfoundation

 

Swatches & foto's van het resultaat

 

De poederfoundation is vrij transparant als je deze aanbrengt, maar je kunt de dekking wel iets verbeteren door een extra laagje poeder aan te brengen. Dat gaat op zich prima, de poeder blijft goed hechten, maar het effect kan wel wat poederiger worden en dat vind ik minder mooi. Gebruik je maar weinig van deze foundation, dan is het effect mooier en natuurlijker, terwijl de huid wel wat geëgaliseerd wordt en kleine oneffenheden minder opvallen. Op de foto hieronder zie je een swatch van de kleur, maar zoals je ziet is dat vrijwel onzichtbaar, zo goed past de kleur bij mijn huidskleur van mijn arm.

Natuurlijk heb ik de foundation ook getest op mijn gezicht, de kleur pakte daar op zich wel goed uit, ook al is die misschien een tikje te licht.

swatch Guerlain Parure Gold Radiance Powder Foundation SPF15 in 03 Beige Naturel

voor - zonder foundation

na - met Guerlain Parure Gold radiance powder foundation in de kleur 03 Beige Naturel

links zonder foundation en rechts met Guerlain Parure Gold radiance powder foundation, ik heb op de foto nog geen poeder gebruikt (en dat is ook helemaal niet nodig)

 

Review

Zelf ben ik niet zo'n fan van poederfoundations, omdat die minder goed passen bij mijn huidtype. Toch vind ik deze foundation op zich niet verkeerd, als mijn huid vetter zou zijn, dan zou ik deze zeker blijven gebruiken. Ik vind het fijn dat je de foundation wat kan opbouwen qua dekking en dat je toch best een natuurlijk effect houdt. De foundation blijft mooi mat en het is (bij mij) absoluut niet nodig om nog extra poeder te gebruiken. Er zit ook nog SPF15 in de foundation doordat er ook titanium dioxide in zit, geen echt goede bescherming natuurlijk, maar alle beetjes helpen!

Wat ik wel fijn vind is dat de foundation niet in fijne lijntjes gaat zitten en deze ook niet accentueert, dat maakt deze foundation ook geschikt voor een iets oudere, vettere huid. Heb je juist een drogere huid, dan is dit niet de ideale foundation omdat hij toch wel wat droog aanvoelt en er betere keuzes zijn voor dat huidtype. Bijvoorbeeld de nieuwe Parure Gold vloeibare foundation, die ik zeker ook nog ga reviewen als ik mijn juiste kleur heb ontvangen. De foundation is wel behoorlijk aan de prijs, maar volgens de informatie is er ook een navulling te koop, die vast goedkoper zal zijn. Hoe duur die precies is, weet ik helaas nog niet.

 

Dekking - licht tot medium, is eventueel wel iets op te bouwen qua dekking maar een volledige dekking zal er wel wat poederig uitzien

 

Finish - mat, licht poederig maar toch nog met een gezonde glans, zeker onder kunstlicht. In daglicht vind ik het effect iets minder sprankelend.

 

Houdbaarheid - goed, blijft een hele dag prima zitten, de finish blijft mooi mat, wat ik ook doe. De dekking blijft ook intact, dus dat is prima.

 

Huidtype - Normaal tot vette huid, met een goede primer eronder kan een vochtarme huid deze foundation zeker ook gebruiken. Ik denk alleen niet dat het een aanrader is voor een drogere huid.

 

Prijs - EUR 80,00 (compact 10 gram, is navulbaar, prijs van de navulling niet bekend)

 

Verkooppunten - alle Guerlain verkooppunten zoals De Bijenkorf, Douglas en ICI Paris XL

Guerlain L'Or Make-up base heb ik ook geprobeerd, maar ik moet zeggen dat ik het effect niet zo spannend vond. Ik denk dat deze foundation nog beter tot zijn recht komt met een make-up base die wat meer glans heeft. Ik bewaar deze make-up base daarom nog even voor mijn review van de vloeibare Parure Gold foundation. Het ziet er trouwens wel geweldig uit, al die fijne, echte gouddeeltjes in de transparante basis!

Om de kleur iets beter te laten matchen heb ik de Guerlain Terracotta in Naturel Brunette gebruikt, op mijn ogen draag ik de Caviar Stick Tuxedo van Laura Mercier en over mijn lipstick vertel ik je morgen meer!

 

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn foundation reviews. Lijkt deze Guerlain Parure Gold radiance powder foundation jou iets?

Deel dit artikel
Back to top