Reviews

Bourjois Night lights in Paris kerst make-up collectie - swatches & review

Na een lange tijd van afwezigheid is Bourjois weer terug op Beautyscene, wat leuk! Bourjois is zeker één van mijn favoriete, betaalbare make-up merken en ik hou vooral van hun leuke, vaak wisselende make-up collecties van hoge kwaliteit. Vandaag laat ik jullie de producten uit de Bourjois Night Lights in Paris kerst make-up collectie even zien, waaronder de befaamde Poudre de Riz die al uit 1895 stamt. Kijk je mee?

Bourjois Night Lights in Paris collectie - vanaf december 2015 te vinden in de winkels, o.a. bij Douglas

In de collectie vind je twee Smoky Stories palettes met daarin vier oogschaduws, waaronder 1 extreme shimmeroogschaduw in het midden. Ze kosten EUR 13,99 per stuk en je krijgt er ook een dubbele sponsapplicator bij. De verpakking oogt niet zo heel luxe, dat ben ik van Bourjois toch wel anders gewend om eerlijk te zijn.

Bourjois Smoky Stories 10 Welcome Black - een palette met een nachtblauwe, mosgroene en zwarte oogschaduw met goede pigmentatie, de blauwe en groene kleur bevatten gekleurde glitters, de zwarte oogschaduw is mat. De middelste oogschaduw is een "light touch" een soort topcoat die je kunt aanbrengen als accent.

Ik heb de mosgroene en zwarte kleur gebruikt en deze gecombineerd met Sumptuous Olive van MAC in mijn arcadeboog, MAC Nylon in de binnenste ooghoek en Ricepaper van MAC onder mijn wenkbrauwen. Ik heb de Light Touch over Nylon heen aangebracht voor wat extra glitters!

Bourjois Smoky Stories 09 Grey-zy in love - een koel oogschaduwpalette met zilveren en grijze tinten, aangevuld met een koele gouden kleur. Dit palette is nogal licht, voor de balans had een iets sprekendere kleur best in het palette gepast om eerlijk te zijn.

De oogschaduws zijn heel goed gepigmenteerd, ik vind ze alleen niet perfect samengesteld qua kleur, al ligt dat natuurlijk wel erg aan je wensen. Hou je van een heftige donkere smoky eye, dan kun je met Welcome Black een prima begin maken, al denk ik dat er nog wel wat andere kleuren oogschaduw bij zou willen gebruiken.

Hou er wel even rekening mee dat de oogschaduws wat losser zijn en dus wat fall-out kunnen geven, iets wat niet altijd fijn is natuurlijk. Voorzichtig aanbrengen is dus wel verstandig, niet teveel heen en weer gaan met je kwast, maar de oogschaduw eerst even plaatsen voordat je gaat blenden.

Bourjois Rouge Edition Velvet EUR 14,49 - matte.vloeibare lipsticks die alweer een tijdje bestaan, ze zijn nog steeds heel fijn! Bourjois was één van de eerste merken die met zo'n soort lipstick kwam. Ik denk dat er inmiddels fijnere te vinden zijn om eerlijk te zijn, maar die zijn vaak ook een stuk duurder. Deze zijn zeker nog de moeite waard! In de kerstcollectie is er ook nog een nieuwe kleur te vinden : 15 Red-volution, helaas kan ik je die niet laten zien.

v.l.n.r. swatches Bourjois Rouge Edition Velvet 14 Plum Plum Girl, 01 Personne ne Rouge & 08 Gran Cru

 14 Plum Plum Girl - een donkerrode kleur met een vleugje paars, een mooie bessentint die nu zo in is. De kleur dekt prima en is niet heel erg mat qua finish.

01 Personne ne Rouge - een vurige rode lipstick, die wat lastiger hecht aan mijn lippen, gek want de formule is natuurlijk hetzelfde. Deze is wel iets matter van finish.

08 Gran Cru - een koele, iets donkere rood die bij heel veel huidstinten goed zal staan, zeker een prachtige kleur voor deze tijd van het jaar!

Bourjois Poudre de Riz EUR 12,99 - een bijzonder poeder, dat zijn oorsprong al vindt in 1895, toen het een van de eerste make-up hypes was die de wereld veroverde. Voor de kerstcollectie heeft Bourjois een speciale "avond" editie uitgebracht die iets meer glinsters bevat. Het potje waar het poeder in zit ziet er heerlijk vintage uit!

Het poeder zit onder een transparant dekseltje met in de ene helft gaatjes, je kunt de deksel ook dichtdraaien om knoeien te voorkomen. Het poeder is heel licht roze-beige en lijkt niet erg te glitteren.

Het is een heel fijn gemalen poeder dat lekker ruikt, inderdaad een beetje naar rijst en dat is niet zo gek, want een van de ingrediënten is ook rijstmeel. Een poeder dat vroeger gebruikt werd om de huid te matteren, in het poeder van nu is het gemengd met moderne ingrediënten om een minder dekkend effect te geven.

Zie je het poeder op mijn arm? De kleur is vrijwel transparant, eenmaal uitgeveegd geeft het poeder een soft-focus effect op de huid en zie je wat fijne glinsters.

ingrediëntenlijst Bourjois Riz de Poudre

Voor Bourjois Poudre de Riz

En nadat ik een een vleugje Bourjois Poudre de Riz heb aangebracht - het effect is niet zo heel goed zichtbaar, maar in het echt zie ik vooral dat de huid wat zachter oogt en er hier en daar een glittertje laat zien.

Ik ben gek op de Grand Cru Rouge Edition Velvet, past ook prima bij mijn vest dat ik vandaag draag! De ooglook is voor vandaag misschien wat donkere en glanzend, maar ach...dat moet kunnen op zo'n grijze dag!

Zo'n leuk potje! Ik ben gek op de zachte geur van dit poeder en eerlijk gezegd is het effect ook gewoon mooi! Het doet mij een beetje denken aan de fijne Iridescent Powders van MAC. Het is geen echte highlighter, daarvoor glanst het poeder niet voldoende, maar toch ziet de huid er net iets stralender uit, zeker in kaarslicht.

 

De oogschaduwpalettes van deze collectie zijn zeker geschikt voor een mooie, glinsterende kerstlook, Welcome Black bevat mooie donkere kleuren die super zijn voor een smoky eye. Voor de feestdagen kun je dat prima combineren met mooie, matte rode lip, op "gewone" dagen zou ik dan liever een meer nude kleur op mijn lippen dragen. Heb jij de Rouge Edition Velvet lipsticks weleens getest?

Deel dit artikel
Back to top