Inspiratie & Tutorials

Barbie's Beauty Evolutie

Nee, ik ga het niet hebben over onze Nederlandse Barbie, al ondergaat die volgens mij ook wel een behoorlijke evolutie in haar uiterlijk. Natuurlijk gaat het in dit artikel over de Barbie pop, die al sinds 1959 bestaat en nog steeds één van de meest favoriete speeltjes is voor meisjes over de hele wereld. Heb jij ook met Barbie's gespeeld? Dat is het zeker leuk om te zien hoe Barbie's looks zich hebben ontwikkeld van 1959 tot nu....

Weet je dat er ook een MAC Barbie is? Natuurlijk heb ik die ook!

 

Ik ben vroeger een echt Barbie meisje, het was zeker jarenlang mijn lievelingsspeelgoed en ik had dan ook een behoorlijke verzameling! Die heb ik (deels) nog steeds, omdat mijn moeder zo slim was om de mooiste exemplaren te bewaren, dat is toch altijd leuk. Dochter Bo heeft er zelfs ook nog mee gespeeld en inmiddels liggen haar Barbie's samen met de mijne op de zolder. 

Mijn eerste Barbie kreeg ik waarschijnlijk toen ik een jaar of zes was, in 1976 dus, en als ik de foto's hier beneden bekijk, dan klopt dat wel. Barbie's looks hebben zich behoorlijk geevolueerd, ook al zijn de veranderingen per jaar meestal wel subtiel!

bron afbeeldingen Tumbler Tenaflyviper

 

Wat opvalt is dat de blauwe oogschaduw van Barbie wel heel lang is gebleven en zelfs in 2013 nog even terugkwam! Toch zie ik ook wel wat roze en zelfs pittig groen, de Barbie van 2015 is juist wat natuurlijker geworden qua oogmake-up. Bekijk ook de wenkbrauwen even, die zijn in het begin van de evolutie heel anders dan nu, ook die lijken natuurlijker te zijn geworden. Inmiddels is de Barbie nog in veel meer varianten te koop, ook in andere huidstinten en met andere haarkleuren, tenslotte bestaat de wereld echt niet alleen uit blonde dames met blauwe ogen! 

 

Ik ben wel benieuwd hoe de Barbie van 2016 er uit gaat zien? Ik verwacht toch wel extra contour en highlight, maar de rechte Instagram brows mogen eigenlijk ook niet ontbreken! Herken je ook één of meer Barbie's uit je jeugd?

Deel dit artikel
Back to top