Reviews

Foundation review - Burberry Cashmere flawless soft-matte foundation

Fashionmerk Burberry heeft ook make-up, wisten jullie daar al van? Toen ik bij parfumerie Douglas was in Den Haag dit weekend, heb ik nog even snel gekeken bij het Burberry meubel. Dat is namelijk één van de weinige verkooppunten van dit merk, al kun je het gelukkig wel online kopen. Een tijdje geleden kreeg ik de nieuwe Burberry Cashmere flawless soft-matte foundation binnen, die ik natuurlijk even getest heb. Kijk je mee naar mijn review?

Burberry Beauty Cashmere flawless soft-matte foundation EUR 45,00 (pompflacon 30 ml) - een kleine kanttekening, ondanks dat het persbericht schrijft dat de foundation in september 2015 in de winkels zou moeten liggen, kom ik deze nergens tegen. Of de foundation wel bij de Douglas counters ligt weet ik helaas niet, ik heb er niet op gelet dit weekend!

 

Wat zegt Burberry over deze Cashmere flawless soft-matte foundation?

"Een olievrije, lichtgewicht foundation die een medium tot volledige dekking geeft voor een vlekkeloze, matte, langhoudend effect. De foundation is geïnspireerd door de zachtheid en het comfort van de Burberry cashmere stoffen. De foundation is makkelijk aan te brengen, is op te bouwen en blendt goed met de huid, de cremige formule bevat een SPF20 PA+++ om te beschermen tegen de effecten van de UVA & UVB straling. De foundation is geschikt voor alle huidstinten en bevat Burberry's signature van rozebottel, thee en lavendel. De foundation bevat geen parabenen, sulfaten, phthalaten en parfum."

Verpakking & ingrediënten

 

De nieuwe Burberry Cashmere foundation is een licht-cremige, vloeibare foundation verpakt in een kunstof flacon. De flacon lijkt zo op het eerste oog van matglas, maar is het niet, eigenlijk is dat best jammer. Een merk als Burberry mag juist wel in een glazen verpakking, dat oogt toch net wat luxer. De grote, mat-zwart dop met Burberry ruitje beslaat 3/4 van het flesje, waardoor je maar een klein deel van de flacon ziet. De foundation heeft een pompje dat goed doseert, je kunt deze prima een klein stukje induwen als je maar een kleine hoeveelheid foundation nodig hebt.

Dat zal in veel gevallen best van pas komen, de foundation is nogal gepigmenteerd en je hebt dus maar weinig producyt nodig voor een mooi resultaat. Zoals je al hebt kunnen lezen is de foundation olie vrij en is deze op waterbasis, toch voelt de foundation wel zacht aan, mede door de siliconen die hiervoor zorgen.

ingrediëntenlijst Burberry Cashmere flawless soft-matte foundation met o.a. vitamine E, hyaluronzuur, rozenbottel-, lavendel- en cameliaextract. De foundation bevat ook een SPF20 PA+++ en beschemt tegen zowel UVA als UVB straling

 

Swatches & foto's van het resultaat

 

Volgens de informatie zijn er 14 kleuren te koop van deze Burberry Cashmere foundation, maar het zou best kunnen dat we die in Nederland niet allemaal krijgen. Ik heb de kleur nr. 36 Dark Sable getest en die was behoorlijk donker. Als is het lijstje met kleuren bekijk, dan zou dit een medium kleur moeten zijn (er zijn 7 lichtere en 6 donkere kleuren in het assortiment te vinden). Toch vind ik de kleur heel donker uitpakken, zeker na een tijdje, het lijkt er dus op dat de foundation wat oxideert.  De foto's zijn gemaakt direct na het opbrengen, daar valt het nog mee, maar na een kwartiertje vond ik de kleur toch echt te donker en heb ik de foundation er weer afgehaald. Dit was trouwens de tweede keer dat ik de foundation testte, dat is de minimale testperiode voor een foundation review.

voor - zonder foundation

na - met Burberry Cashmere flawless soft-matte foundation in de kleur nr. 36 Dark Sable

links zonder foundation en rechts met Burberry Cashmere foundation, ik heb op de foto nog geen poeder gebruikt

 

Review

Qua resultaat is dit een prima foundation, de dekking is mooi, opbouwbaar met een natuurlijke finish. Ook voelt de foundation licht en zacht aan op de huid, je voelt hem amper zitten, vooral ook omdat je maar weinig product opbrengt. De foundation maakt de huid ook gladder, zelfs poriën zie ik minder zitten en dat is natuurlijk fijn. De finish is direct na het opbrengen mooi, iets mat maar ook met wat natuurlijke glans, na een tijdje gaat de foundation bij mij toch wat meer glanzen als ik geen poeder gebruik. Breng ik een laagje poeder aan, dan blijft de foundation wel wat matter! Helaas valt de kleur wat donker uit en lijkt deze na een tijdje zelfs nog donkerder te worden, dat is wel een nadeel natuurlijk, maar of dit bij iedere kleur zo is, dat weet ik natuurlijk niet. Al met al is het foundation die ik zelf niet zou gaan gebruiken, daarvoor vind ik deze er niet heel erg uitspringen, toch is het zeker geen slechte foundation mits je de goede kleur voor je vindt!

 

Dekking - medium tot volledig, de foundation is goed gepigmenteerd en je hebt maar weinig product nodig voor die medium dekking. Je kunt altijd iets meer dekking toevoegen, de laagjes blenden goed met elkaar

 

Finish - direct na het aanbrengen semi-matte, een niet al te matte finish waardoor het effect natuurlijk en levendig is, na een tijdje vond ik de foundation meer gaan glanzen.

 

Houdbaarheid - normaal, de foundation houdt op zich de hele dag, de kleur lijkt echter wel wat donkerder te worden.

 

Huidtype - niet heel specifiek geschikt of ongeschikt voor een bepaald huidtype, qua comfort fijn voor de droge huid en qua matheid ook fijn voor een iets vettere huid (al weet ik niet of deze wel zo mat blijft een hele dag)

 

Prijs - EUR 45,00 (pompflacon 30 ml)

 

Verkooppunten - Burberry Beauty wordt in Nederland exclusief verkocht bij Douglas, in een aantal filialen en in hun online shop, je kunt het merk ook kopen bij Sephora.fr en Net-a-porter

Toen deze foundation uitkwam, bracht Burberry ook een nieuwe Cashmere concealer uit en een geweldige contourstick! De Cashmere concealer heeft een superzachte applicator, de formule dekt op zich best goed maar bevat voor mij wel wat teveel glans, het is bijna een highlighter om te zien! De contourstick is geweldig, als je houdt van snel, doeltreffend en natuurlijk contouren, dan is dit echt iets voor je!

Goed, ik kijk behoorlijk chagrijnig op deze foto, dat kwam best een beetje doordat de foundation wat donkerder werd, dat vind ik best wel jammer. Ach, misschien is het gewoon mijn kleur niet en bevalt een tintje lichter wel beter? Mocht je deze foundation interessant vinden, test deze dan even goed uit op de huid voordat je deze koopt! En ik vond mijn lipstick ook niet mooi...maar die hoort bij een look die binnenkort online komt, you can't have 'm all!

 

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn foundation reviews. Lijkt deze Burberry Cashmere flawless soft-matte foundation jou iets?

Deel dit artikel
Back to top