Reviews

Philosophy The Microdelivery peel kit

Exfoliëren is na reinigen en beschermen misschien wel één van de belangrijkste stappen in je huidverzorgingsroutine, zeker als je wat ouder bent. Dode huidcellen kunnen zich opstapelen op je huid, met een vale, oneffen huid tot gevolg, daar moet je dus vanaf! Dat kun je het beste doen met een peeling ofwel een exfoliant en dat is echt iets anders dan de bekende korreltjesscrub, want die werkt niet altijd even fijn. Philosophy heeft een nieuwe exfoliant, the microdelivery kit en die heb ik getest. 

Philosophy the microdelivery overnight anti-aging peel EUR 76,21 (exclusief bij ICI Paris XL)

 

Gelukkig zijn er steeds meer exfolianten te koop, het was een paar jaar geleden soms nog best eens zoeken maar inmiddels vind je ze in vrijwel iedere prijsklasse wel (alleen nog niet bij budgetmerken). Het Amerikaanse merk Philosophy is er bekend door geworden, hun eerste grote bestseller was een exfoliant (samen met de Purity made simple). Die werd zo populair omdat deze een mooi resultaat gaf zonder de nadelen van een professionele peeling (roodheid, vervellen, pijn etc), het werd ook wel de "lunchtime peeling" genoemd. Je kon de peeling zelfs in de lunchpauze ondergaan en daarna gewoon weer aan het werk gaan, ook ideaal voor thuisgebruik!

Deze nieuwe peeling van Philosophy is ook weer zo'n fijne, veilige peeling die je thuis kunt gebruiken. The microdelivery overnight anti-aging peel is bedoeld om te gebruiken gedurende de nacht, iets wat overigens altijd aan te raden is bij een peeling of exfoliant. Niet alleen kan de peeling langere tijd zijn werk doen, de huid wordt ook wat gevoeliger voor zonlicht en dus kun je een exfoliant beter 's nachts gebruiken. 

Philosophy heeft The overnight peel getest bij een groep van 43 vrouwen in de leeftijd van 40-64 jaar, die de peel drie keer per week gebruikten. 100 % van de vrouwen vond de peel zacht voor de huid en het merendeel van de vrouwen zag verbetering in hun huid: fijne lijntjes en rimpeltjes verminderden, poriën werden fijner en de huid werd steviger.

The Microdelivery overnight anti-aging peel bestaat uit 2 stappen, stap 1 is een kleurloze vloeistof die je op de schone huid aanbrengt. Stap 1 bevat een combinatie van AHA (alpha hydroxy acid) & BHA (beta hydroxy acid), dat zijn de zuren die de dode huidcellen van de huid afweken waardoor er weer een stralende, gezonde huid tevoorschijn komt. Deze vloeistof laat je de hele nacht op je huid zitten en combineer je met de gel van stap 2. Dat is precies wat ik zelf ook heel regelmatig doe, in dit artikel vertelde ik je al eens over mijn favoriete exfoliërende combinatie, waarbij ik ook twee producten combineer om de werking te verbeteren.

ingrediëntenlijst Philosophy the microdelivery overnight ant--aging peel - in de vloeistof van stap 1 zit o.a. glycolzuur, melkzuur en salicylzuur,  allemaal bekende en goede AHA's en BHA, helaas kan ik niet ontdekken wat het percentage van de werkzame stoffen is. In de gel van stap 2 zit o.a. glycerine, sheaboter en diverse plantenextracten.

De exfoliant zit dus in stap 1, dat is een transparante vloeistof die je direct op je (schone) huid aanbrengt, direct na het reinigen. Het aanbrengen gaat het makkelijkste met een watje, die heeft Philosophy dan ook in de verpakking gedaan (24 stuks). Met het pipetje slurp je wat exfoliant op en die doe je op het watje, volgens Philosophy moet je deze helemaal doordrenken, maar dat vind ik persoonlijk echt teveel en zonde van het product. Ik gebruik ongeveer 2 pipetjes vol voor een goed en vochtig wattenschijfje.

Daarna breng je de exfoliant over de hele huid aan door er overheen te wrijven, probeer de oogcontouren te vermijden en zorg zeker dat je niet in je ogen komt met het watje, een exfoliant met zuren prikt nl. Als je een gevoelige huid hebt, dan kun je best wat voelen, het kan even prikken en dat kan ook bij een wondje of puistje. Meestal trekt dan heel snel weg, zeker als je daarna door gaat met stap 2, de beschermende gel. 

Stap 2 is een beschermende gel, er zitten geen AHA's in, geen extra exfoliërende ingrediënten, maar het zorgt wel voor een beschermd, zacht aanvoelend laagje op de huid. Naar mijn idee kunnen de exfoliants in stap 1 onder zo'n laagje goed hun werk doen, maar ik denk dat Philosophy vooral voor deze stap heeft gekozen omdat het echt wat comfortabeler aanvoelt. Als je alleen een exfoliant gebruikt, zeker zo'n dunne als die van stap 1, dan voelt dat niet altijd heel comfortabel aan op de huid. Het kan wat plakkerig zijn en zeker bij een droge huid wat minder fijn aanvoelen, zo'n laagje gel draagt dan veel fijner.

 

Ik heb The Microdelivery overnight anti-aging peel natuurlijk getest, ik heb het deze zomer een week of vier twee keer per week gebruikt en het effect is goed! Eigenlijk lijkt deze combinatie echt wel op mijn andere favoriete combinatie, het effect na gebruik is een mooie, glanzende, fijn ogende huid. Ik denk dat deze peel geschikt is voor vrijwel iedereen, ook een gevoelige huid heeft baat bij een exfoliant, al kan het wel wat gevoelig zijn bij de eerste keren gebruik. Omdat er ook salicylzuur in de exfoliant zit, is het ook gunstig voor een acne & rosacea huid.

Je kunt deze peel volgens Philosophy 3 keer per week gebruiken, zelfs vind ik 2 keer per week voldoende en dat werkt ook prima. Als je je huid regelmatig exfolieert, dan zal de conditie zeker verbeteren, en doordat je het laagje dode huidcellen weghaalt, zullen huidverzorginsproducten veel effectiever zijn. Zorg er wel voor dat je overdag een product met SPF gebruikt omdat de huid bij gebruik van een exfoliant gevoeliger is voor UVA en UVB straling, niet vergeten dus!

Je vindt de Philosophy the microdelivery overnight anti-aging peel in de winkels van ICI Paris XL voor EUR 76,21, met de verpakking doe je ongeveer 8 tot 10 weken als je de peel 3 keer per week gebruikt.

 

Heb jij al een favoriete exfoliant ontdekt? En dan bedoel ik dus geen scrub met deeltjes maar een exfoliant die werkt met zuren! Merk jij verschil nadat je het bent gaan gebruiken?

Deel dit artikel
Back to top