Reviews

Burberry Autumn/Winter 2015 collection Camouflage palette

Burberry toonde dit voorjaar een zachte smokey eye gecombineerd met een nude lip tijdens hun fashionshow van herfst/winter 2015. Inmiddels ligt de kleine make-up collectie in de winkels van Douglas en ik kan jullie vandaag een review laten zien van het opvallende Runway palette met camouflage print. Het is absoluut prima passend in het modebeeld van dit moment, maar werkt dat nu handig zo'n print in dat palette?

Burberry Autumn/Winter 2015 Runway palette EUR 60,00

Het palette is verpakt in een vrij groot, fluwelen hoesje en in het hoesje zitten ook drie applicators: een schuin kwastje voor eyeliner, een sponsapplicator en gewoon kwastje van echt haar. Het palette is best groot en bevat drie kleuren.

De drie kleuren zijn in een camouflageprint in het palette gedaan, dat ziet er wel heel stoer uit, maar ik vind het wel een beetje lastig werken. Volgens Burberry kun je alle kleuren met elkaar mengen voor een zachte smoky eye, maar dat vind ik toch een beetje zonde (dan wordt het zo rommelig). Je kunt de oogschaduws ook apart gebruiken, maar het is even opletten als je de lichtere kleur wilt gebruiken. Je pakt nl. al snel wat van de donkere kleur op als je een (klein) kwastje gebruikt.

De oogschaduws zijn zacht, hebben een matte finish en hechten redelijk aan mijn huid, dat had best iets beter gemogen van mij. Het palette ziet er leuk uit, maar om eerlijk te zijn is het in gebruik niet heel fijn.

swatches Burberry Runway A/W 2015 palette - je ziet dat de beige kleur vrijwel onzichtbaar is op mijn huid, die kleur is dan ook het minst gepigmenteerd.

De look die ik gemaakt heb met dit palette, ik heb de khaki kleur op mijn ooglid en arcadeboog aangebracht, de zwarte kleur heb ik dichtbij mijn wimpers aangebracht. De lichtste kleur zit in mijn ooghoeken, maar eerlijk gezegd vind ik de kleur daar niet licht en glanzend genoeg voor, het oogt niet fris genoeg naar mijn smaak.

Dit is het resultaat vanuit een iets andere hoek en bij feller licht, dan oogt het allemaal iets frisser.

Burberry Kisses nr. 1 Nude Beige EUR 29,00

Dit is een echte nude kleur, voor mij althans, de kleur is vrijwel gelijk aan mijn huidskleur en daarom is het effect niet zo mooi (vind ik dan). De kleur van een Burberry Kisses lipstick is door de geltextuur op te bouwen, zonder dat je een te dikke laag op hebt, maar omdat de kleur dan helemaal erg dekkend wordt heb ik dat maar niet gedaan. Ik vind het ook een beetje een nadeel dat je dit soort kleuren altijd snel in de lijntjes ziet trekken, zelfs met een lipbalm als basis. Nee, geef mij maar iets sprekenders!

swatch Burberry Kisses lipstick nr.1 Nude beige

Burberry Nail Polish 205 Khaki Green EUR 19,00

Dit is een stoere donkergroene tint die dekt in twee laagjes. Op de foto zie je de kleur in de zon, zonder zon oogt de nagellak wat donkerder. Dit is een mooi kleurtje voor deze herfst, maar heel spannend is het nu ook weer niet.

Deze foto heb je gisteren ook al gezien, toen keek ik niet zo blij omdat ik de kleur van de lipstick (de nude beige dus) niet zo mooi vond. Omdat ik weleens wilde kijken hoe de look combineerde met een fellere lipstick heb ik de foto even een beetje bewerkt, inclusief lipstick! Vraag mij dus niet welke lipstick het is, want daar heb ik geen antwoord op! Wel een mooi kleurtje toch? Ziet eruit als een romige variant van Lady Danger van MAC!

 

Helemaal enthousiast over deze Burberry collectie ben ik niet echt, het palette is mooi maar in de praktijk niet zo handig en de kleuren wat aan de sombere kant. Toch vind ik de uiteindelijke, zachte smoky look best mooi, daar hou ik best van, al zou ik iets meer lichte glans hebben toegevoegd (dat kan ook natuurlijk, gewoon een andere oogschaduw erbij pakken). De lipstick in Nude beige is voor mij niet echt geschikt, maar gelukkig heeft Burberry nog heel veel mooie kleuren in het assortiment, binnenkort laat ik een geweldige rode zien en de kleur Oxblood is ook nog steeds prachtig! De producten van Burberry Beauty koop je in een aantal filialen van Douglas, maar ook in hun online shop.

 

Ga jij liever voor rode of nude lipstick?

Deel dit artikel
Back to top