Reviews

Stash flash - MAC Heatherette collectie

Door de jaren heen heb ik een behoorlijke make-up verzameling opgebouwd, ik zie het eigenlijk meer als een museum, want sommige producten zijn al meer dan 10 jaar oud. Toch bewaar ik ze in veel gevallen, eigenlijk gewoon omdat het leuk is en ik nu eenmaal van make-up en andere beautyproducten hou. Meestal gebruik ik ze allang niet meer, maar ik bewaar ze wel zorgvuldig. Vandaag in mijn stash flash de knalroze verpakkingen van de MAC Heatherette collectie die in 2008 uitkwam en daarna nog jaren op eBay heeft rondgezworven, kijk even mee!

Heatherette was een uit New York afkomstig ontwerpersduo, dat bestond uit Richie Rich en Traver Rains dat in het begin van de 21e eeuw opeens heel populair werd onder celebrities zoals een jonge Kim Kardasian, Paris Hilton, Kelis en Mya. Na een aantal succesvolle jaren in de mode gingen ze in 2008 een samenwerking aan met MAC. Ik kocht mijn MAC Heatherette producten via mijn schoonzusje die in de USA woont.

Ik moet je eerlijk zeggen dat ik helemaal niet wist (en weet, haha) wie de mannen van Heatherette zijn, ik heb ook nog nooit een kledingstuk van ze gezien, bestonden ze eigenlijk wel? Vast wel! Ik weet wel dat hun make-up collectie best gewild was, vooral de lipsticks zoals de vreselijke Fleshpot (alleen die naam al) en de koraalkleurige Lollipop Loving!

De verpakkingen zijn wel te gek vind ik, al zijn ze wel een beetje Barbie-achtig! In dit doosje zit de Beauty Powder Smooth Harmony, die overigens al eens eerder werd uitgebracht tijdens de Diana Ross Icon collectie.

Een Beauty Powder van MAC is/was een fijn gemalen finishing poeder met een tintje dat de huid een mooie finish geeft en iets matteert met behoud van de gezonde glans. Ik was hier altijd wel fan van!

De oogschaduwtrio's zijn zo lang te koop gebleven op Ebay, echt jarenlang en dat riep bij mij op een gegeven moment wel de vraag op of deze collectie nu wel zo populair was? Helaas werden er ook veel nep MAC Heatherette producten verkocht, zo verschenen er opeens wel 10 verschillende lipsticks op sites als Ebay, terwijl er dus maar 4 officieel waren uitgebracht. 

Op de voorgrond ligt Fleshpot, een beige/roze nude lipstick die behoorlijk dekkend is en dus voor een behoorlijke nude lip zorgt, een beetje een foundation/concealer effect. Nee, dat is niet mooi, nu niet en toen ook niet, haha! Lollipop Loving is wel mooi, al zou ik deze nu niet meer dragen door de metallic finish/shimmers. Toch bewaar ik ze, ik hou ervan!

Grappig, Kim Kardashian was er in 2008 ook bij op de lanceringsparty van de MAC Heatherette collectie!

 

Binnenkort weer een stash flash, ik zal proberen de merken en producten een beetje af te wisselen en zal ook niet alles kunnen laten zien. Mocht je bepaalde items graag willen zien, laat het dan zeker even weten!

Deel dit artikel
Back to top