Reviews

MAC Enchanted Eve Warm eyeshadow palette & Coral lipstick kit

Jullie hebben er misschien even op moeten wachten, maar ik heb nog wat reviews van producten uit de kerstmake-up collectie van MAC, Enchanted Eve, voor jullie. Ik kreeg het mooie, bruikbare Warm eyeshadow palette binnen en combineerde dat met de Coral Lipstick kit uit dezelfde collectie. Kijk je even mee naar de swatches, een look en een geweldige MSF?

MAC Enchanted Eve Warm eyeshadow palette EUR 42,00 & Coral Lipstick Kit EUR 32,00

De verpakkingen zijn vrij strak, een tikje minimalistisch en qua kleuren niet zo heel feestelijk misschien? De verpakkingen zijn wel stevig, worden niet snel vies en zijn ook stapelbaar, handig als je meerdere paletten in de kast hebt liggen zoals ik! Het palette openmaken gaat niet zo makkelijk, het is even zoeken naar de goede kant en het gaat gewoon niet zo snel.

In het Enchanted eve eyes/warm palette zitten 6 oogschaduws in verschillende texturen: Seasonal Spirit (veluxe pearl), Retrospeck (lustre), Sax appeal (satin), Moodmaker (frost), Charcoal brown (matte) en Bewitchin' (veluxe). Retrospeck en Charcoal Brown maken deel uit van het vaste MAC assortiment.

Het palette is rechthoekig van vorm en ligt makkelijk in de hand, in de deksel vind je een smalle spiegel over de lengte van het palette. En je krijgt ook een dubbelzijdig kwastje van "echte" haren in het palette, dat is nu eens handig.

De witte kant van het kwastje zou een 217 kwast moeten zijn, maar dat is niet helemaal gelukt ben ik bang. Een "normale" 217 kwast is wat smaller aan het uiteinde en loopt wat ronder toe, ook is die kwast wat voller dan deze. Toch is het een fijn kwastje, de haren zijn zacht en prikken niet, nemen de oogschaduws makkelijk op en verdelen ze goed. Zo'n blending kwast brengt wel een subtieler kleurtje op dan een plat kwastje zou doen, als je deze gebruikt moet je de kleuren dus wat extra opbouwen.

De donkere kant van het kwastje is een 266 kwastje, die voelt wel exact zo als een "normale" 266 kwast, de haren zijn stevig maar prikken niet. Ik weet eigenlijk niet of het kwastje gemaakt is van echt haar, dat zal ik nog even nakijken. Met dit kwastje kun je de donkere kleuren neerzetten bij de wimperrand of in de arcadeboog, blenden kan dan weer met de andere kant.

v.l.n.r. Seasonal Spirit (veluxe pearl), Retrospeck (lustre), Sax appeal (satin), Moodmaker (frost), Charcoal brown (matte) en Bewitchin' (veluxe)

 

De oogschaduws zijn allemaal vrij stevig in het palette gedrukt, je moet iets meer moeite doen om ze los te maken, iets wat ook weer zorgt voor wat losse poeder. Dat is toch wel iets anders dan bij de normale MAC oogschaduws, die vind ik over het algemeen toch van iets betere kwaliteit dan die in de palettes. Maar de prijs is natuurlijk toch wel erg interessant, zeker omdat je zes mooie, bij elkaar passende oogschaduws krijgt in een palette. De pigmentatie is goed, al vind ik de twee lichte kleuren niet erg van elkaar verschillen, Seasonal Spirit is de minst fijne van het stel qua textuur en pigmentatie. Moodmaker is daarentegen probleemloos op de brengen en heeft een prachtige glans en kleur, love this! Charcoal Brown is een kleur die je altijd in huis zou moeten hebben, de donkergrijs/bruine kleur is ideaal om het oog mee te sculpten en shapen, een musthave voor alle make-up liefhebbers. Kijk even mee naar de swatches en naar een mini-tutorial!

swatches Seasonal Spirit (veluxe pearl), Retrospeck (lustre) & Sax appeal (satin)

swatches Moodmaker (frost), Charcoal brown (matte) en Bewitchin' (veluxe)

MAC Enchanted Eye Coral Lip kit EUR 32,00

In de Coral Lipstick Kit vind je drie lipsticks in vaste vorm: Pure Zen (cremesheen), Coral Bliss (cremesheen) en Lady Danger (retro matte). Er zit geen lippenseeltje bij dit palette en dat is jammer, dat heb je nl. wel nodig om de lipsticks op te brengen, al lukt het uiteraard ook wel met je vingers als het moet. De lipsticks zijn behoorlijk hard en geven in het begin lastig kleur af, zeker de twee lichtere kleuren, Lady Danger werkt probleemloos (en is ook mijn lievelingskleur van MAC). Kijk even naar de swatches:

swatches Pure Zen (cremesheen), Coral Bliss (cremesheen) en Lady Danger (retro matte)

MAC Pure Zen lipstick - een licht roze kleur met een klein beetje koraal, de kleur is voor mijn lippen iets te licht, je ziet er niet zoveel van helaas, toch is het wel een mooie kleur vind ik

MAC Coral Bliss lipstick - lijkt op de swatches op de huid wel op Pure Zen, maar oogt op mijn lippen toch een stuk warmer en mooier, deze kleur is wel heel mooi bij mij huid, een warme roze/koraal kleur die zowel in de winter als zomer erg mooi is.

MAC Lady Danger lipstick - een prachtige matte, koraalrode lipstick die niet voor niets mijn favoriete MAC lipstick is, al heel lang! De textuur is ook wat stevig, maar dat is in de normale versie in een huls ook zo, ik vind eigenlijk wel dat de lipstick met een kwastje mooi aanbrengt, het oogt wat subtieler en daarom misschien draagbaarder voor meer mensen? Dit is een fijne kleur!

even twee snapchats, waarop de deze twee producten draag, de ooglook is helemaal mijn smaak en staat zeker veel vrouwen mooi. De kleuren zijn warm, maar niet te warm, waardoor deze ook prima draagbaar is als je een wat koeler type bent. En ik ging natuurlijk voor de mooie Lady Danger op mijn lippen, ik hou van die kleur!

Op mijn wangen heb ik de Global Glow Mineralize Skin Finish van MAC, een oudje alweer, maar gelukkig nog steeds in het vaste MAC assortiment te vinden. Het is wel een vrij warme, bronzen tint die vooral erg mooi is bij een iets getinte huid, heb je een lichte huid, dan is Soft & Gentle misschien een betere keuze!

 

Je vindt de MAC Enchanted Eve collectie, waarvan deze producten deel uitmaken nu bij alle MAC counters en stores, online kun je de producten kopen bij De Bijenkorf, Douglas en de eigen webshop van MAC, www.maccosmetics.nl.

Kwalitatief zijn beide palettes prima en door de redelijke prijs vooral erg aan te raden als je eindelijk eens iets moois van MAC wilt kopen. Mijn allereerste MAC product was ook een oogschaduwpalette van de kerstcollectie en daarmee is de liefde begonnen, wees dus gewaarschuwd!

 

Heb jij ook iets gekocht van de kerstmake-up collecties van MAC? Binnenkort nog meer reviews en kerstlooks!

Deel dit artikel
Back to top