Reviews

Yves Saint Laurent Kiss & Love edition collectie - review, swatches & look

Midden in de zomer kwam er een geweldig setje make-up van Yves Saint Laurent bij mij binnen en nu, aan het einde van het jaar, laat ik het dan eindelijk aan jullie zien. Dat is niet zo heel vreemd, omdat de producten van de Kiss & Love kerstmake-up collectie waren, maar toch is het aan de late kant. Maar omdat vooral het Kiss & Love palette wel heel leuk is, zeker als cadeautje, wil ik het je toch nog even laten zien. En hoe schattig is de lipstick met kusjes print?

Yves Saint Laurent Kiss & Love collection for holiday 2015

 

Een collectie die uitgevoerd is in goud en versierd is met knalrode lipstickkusjes, het ziet er zo leuk uit! De collectie bestaat uit het palette wat je hierboven ziet, daarin zitten 4 oogschaduws, 2 lipsticks en een blush. Verder kun je er ook 2 mooie rode nagellakken, 4 Rouge Pur Couture collector lipsticks en 2 varianten van de Touche Eclat in terugvinden, al de producten zijn voorzien van de kusmondjes.

Yves Saint Laurent Kiss & Love Edition complete make-up palette EUR 94,50

Het palette heeft het uiterlijk van een klein, gouden notitieboekje en is helemaal gemaakt van goudkleurig "leer" en voorzien van de rode lipstickmondjes. Het palette wordt dichtgehouden door een rood elastiek, zo zit het stevig dicht.

In het palette vind je vier oogschaduws in glanzende, metallic tinten die heel fijn zijn in gebruik. De oogschaduws zijn goed gepigmenteerd, lekker zacht, blenden makkelijk en geven geen fall out. In het palette zitten ook twee lipsticks in roze en rood, helaas zonder beschermend dekseltje en dat is best jammer. De oogschaduws zijn best goed in het palette geduwd, dus veel poeder laten ze niet los, maar er zweeft toch altijd wel wat poeder in de lipsticks. Dat is ook de reden waarom ik nooit echt gek ben op dit soort complete palettes, al zijn ze natuurlijk ook wel handig.

De blush is een mooie, perzik-roze kleur met licht gouden glans, een fijne kleur voor vrijwel ieder huidtype omdat je de kleur best goed kunt opbouwen naar een iets intense versie.

Er zitten ook drie kwastjes in het palette: een sponsapplicator, een lippenpenseeltje en een heel klein blushkwastje. Op zich prima om even snel mee te werken, maar natuurlijk is het beter en fijner om grotere, echt goede kwasten te gebruiken om je make-up op te brengen.

swatches oogschaduws Yves Saint Laurent Kiss & Love edition complete make-up palette

Ik heb voor de foto de koperkleur op het bewegende ooglid aangebracht, in de arcadeboog een combinatie van de taupe en bruine kleur en in mijn binnenste ooghoek de lichtste kleur. Onder mijn oog zit nog wat van de donkere kleur en ik draag ook nog een zwarte eyeliner van Dior. 

De oogschaduws geven een mooie glans, waardoor ze zeker lekker feestelijk zijn! Je kunt deze oogschaduws ook prima combineren met mooie matte oogschaduws, als je iets minder houdt van veel glans. 

 

De lipsticks in het palette zijn fijn, ze zijn lekker verschillend waardoor je overdag bijvoorbeeld de licht roze kunt dragen en in de avond iets meer kan knallen met de rode lipstick. De lipsticks zijn vrij licht van textuur, waardoor de kleur iets transparant blijft en je de lipstick amper voelt op je lippen. Ik vind het effect heel fijn, het is niet te heftig, de kleuren zijn mooi en de lipsticks blijven lang en goed zitten. Kijk even mee naar de swatches:

swatch roze lipstick

swatch rode lipstick

Hou je van een iets meer uitgesproken lipkleur? Dan zijn de Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture Collector lipsticks misschien beter voor je geschikt. Dat zijn prachtige, klassieke lipsticks met een zeer intense pigmentatie die toch licht aanvoelen op de lippen. Ze zijn heel soepel, laten zich makkelijk aanbrengen, ook direct uit de huls en geven mijn lippen een mooi, glad uiterlijk. Eenmaal aangebracht voel je ze amper meer zitten, mijn lippen voelen zacht en soepel en plakken niet, toch zit de kleur er na een paar uur nog prima op! Ik heb de klassieke rode kleur 1 Le Rouge getest, ik hou van deze kleur!

Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture Kiss & Love edition 1 Le Rouge EUR 34,50

De details van deze lipstick zijn geweldig, de hele lipstick is voorzien van lippen, hoe toepasselijk!

swatch Yves Saint Laurent Rouge Pur Couture Kiss & Love edition 1 Le Rouge

In de collectie vind je ook 2 kleuren/varianten van de bekende Touche Eclat (EUR 37,00), het stiftje met daarin concealer/highlighter waar de hele wereld zo gek op is! De verpakking is natuurlijk heel schattig, dus als je een echte Touche Eclat fan bent, dan is het misschien wel leuk om deze editie te kopen. Je kunt wel alleen de kleuren 1 & 2 kopen in deze speciale editie, ik draag op de foto's hierboven nummer 2 Luminous Ivory hier en daar op mijn gezicht (neusbrug, onder en boven wenkbrauwen). Ik ben alleen niet zo'n heel grote fan van de Touche Eclat omdat ik het effect meestal niet zo spectaculair vind en omdat het mijn donkere kringen niet camoufleert.

Zullen de kusjes van Cara's mond zijn?

 

Ik vind het absoluut een leuke make-up collectie met een fijne uitstraling, de verpakkingen met de rode kusjes natuurlijk briljant en de producten zelf van prima kwaliteit! Het palette is kwalitatief goed, de kleuren van de producten mooi en absoluut goed bruikbaar, een klein minpuntje is het ontbreken van een beschermkapje over de lipsticks, maar er zit natuurlijk wel een plasticje bij het palette dat het toch beschermd. De lipsticks zijn heel fijn, die wil ik absoluut ook eens gaan bekijken in de andere kleuren, want die zien er ook goed uit!

 

De Yves Saint Laurent Kiss & Love kerst make-up collectie 2015 ligt nu in de winkels, o.a. bij De Bijenkorf, Douglas en ICI Paris XL. Ga zeker even kijken naar de lipsticks als je in de winkels bent!

Deel dit artikel
Back to top