Reviews

Short on sunday met reviews van Rodial, Benefit, Urban Decay, Catrice, Sisley en Sleek

Welkom bij de 21e aflevering van Short on sunday, de rubriek waarin ik een selectie van producten kort review. De producten variëren van make-up, via skincare tot haarverzorging en parfums, je kunt er eigenlijk van alles op beautygebied voorbij zien komen. Ik heb de producten kort getest en vertel je er wat meer over, altijd leuk voor de inspiratie! Vandaag review ik producten van Rodial, Benefit, Urban Decay, Catrice, Sisley, Sleek en een merk waar ik nog nooit van gehoord heb : Blushing Hearts of is het toch I love Makeup?

Dat ziet er toch best gezellig uit zo bij elkaar? Een leuke mix van betaalbare en wat duurdere producten, die misschien nog wel heel leuk zijn voor de komende kerstdagen!

Rodial Dragon's Blood XXL Advanced Sculpting Serum EUR 138,00 (exclusief bij ICI Paris XL)

Rodial staat bekend als een hi-tech cosmeticabedrijf dat nieuwe technische ontwikkelingen op het gebied van huidverzorging combineert met natuurlijke ingrediënten die vaak al eeuwenlang een bewezen, positieve werking hebben op de huid. Zo ook in hun Dragon's Blood lijn, iets waarover ik je gisteren al heb verteld bij de Beautyscene Advent Calender winactie waarbij je een Sculpting Gel kunt winnen.

Die heb ik zelf nog niet getest, maar ik heb wel een paar weken, regelmatig, het serum uit deze lijn getest en daarvan ben ik best onder de indruk! Het serum is een licht, gelserum dat de huid goed hydrateert door veel hyaluronzuur en extra verstevigt door "dragon's blood" ofwel hars afkomstig van de drakenboom. Dat laatste merk je eigenlijk direct, het serum lijkt de huid direct aan te spannen, alsof de huid een tandje strakker wordt gezet maar dan zonder een oncomfortabel gevoel. Mijn huid ziet na een pompje van het serum extra glad, voelt zacht aan en fijne droogtelijntjes en grove poriën zijn direct minder zichtbaar. Toch legt het serum geen echt voelbaar of zichtbaar laagje zoals bijvoorbeeld een primer met siliconen zou doen, dat vind ik zelf wel erg prettig aanvoelen. Het serum is in principe voor vrijwel alle huidtypes gesschikt en je kunt het op iedere leeftijd gebruiken volgens mij.

ingrediëntenlijst Rodial Dragon's Blood XXL Advanced Sculpting Serum

Benefit Air Patrol BB Cream eyelid primer EUR 31,50 (exclusief bij Douglas)

Deze nieuwe primer van Benefit is meer dan een gewone oogschaduwbasis, het is nl. een verzorgende, egaliserende en licht dekking gevende dunne creme. De creme bevat zelfs een bescherming tegen de zon en verzorgt de huid ook nog eens met sheaboter extract. De verpakking is best apart, het zit nl. in een stift en als je aan de achterkant draait komt het dunne product eruit, met de zachte tip kun je de primer aanbrengen, al gebruik ik liever mijn vingers. Doseren is niet zo heel makkelijk, je hebt al snel teveel product en dat is zonde. Toch ben ik best tevreden, mijn huid ziet er na een klein beetje Air Patrol egaler uit en mijn oogschaduws houden prima. Ik weet alleen niet of deze mijn favoriete oogschaduwbases gaat vervangen, al is de bescherming tegen de zon zeker een pré!

ingrediëntenlijst Benefit Air Patrol

Urban Decay Brow Tamer Warm Brown EUR 20,00 (exclusief bij ICI Paris XL)

Heb je van jezelf volle wenkbrauwen met haartjes die soms wat getemd moeten worden? Dan is een Brow Tamer misschien precies wat je nodig hebt, ik gebruik graag zo'n getinte wenkbrauwgel. Deze van Urban Decay is niet te donker en gepigmenteerd, heeft een fijn klein borsteltje en wordt niet hard. Dat is fijn, want ik hou niet zo van keiharde wenkbrauwhaartjes, dat voelt echt niet lekker en ziet er vaak ook minder mooi uit. Er zijn vier kleuren te koop en ook een transparante variant!

Sleek Highlighting Palette EUR 14,99

Deze week kwam ik dit cream & powder highlighting palette van Sleek tegen bij de drogist in het dorp en nieuwsgierig als ik ben heb ik het toch maar meegenomen om eens te testen. Natuurlijk had ik al even geswatched in de winkel en dat zag er goed uit! Het palette bestaat uit 3 creme highlighters en 1 bronzer/highlighter in poedervorm, wel een aparte combinatie om eerlijk te zijn, maar ook wel weer lekker bruikbaar. Ik heb de donkerste kleur als bronzer gebruikt, net onder mijn jukbeen en vervolgens de onderste, linker highlighter gebruikt op mijn wangen, neusbrug en boven mijn lippen. De highlighters zijn behoorlijk opvallend en blenden niet perfect in de huid, maar zijn voor de prijs van het palette eigenlijk best goed. Kom je dit palette tegen, neem het dan gerust mee, het is lekker veelzijdig!

Sisley So Intense fortifying eyeliner Deep Black EUR 47,95

 

Ik hou van stift eyeliners en test ze graag uit, zo ook de nieuwe So Intense eyeliner van Sisley! Deze is gewoon goed, de punt is lekker stevig, de eyeliner is diepzwart en tekent heel precies, de lijn die je trekt dekt in één keer perfect en droogt snel op. Als ik met deze stift een eyeliner zet, dan zit die er 's avonds nog net zo mooi op als 's ochtends, perfecte eyeliner dus! Maar zoals bij alle producten van Sisley is de prijs niet mals, je moet er dus iets voor over hebben! Maar hij is wel erg fijn dus ga ik deze zeker vaker gebruiken, zul je vast zien in de aankomende artikelen!

Eyeliner van Sisley en in mijn arcadeboog de bronzer uit het Sleek Highlighting palette

Catrice Alluring Reds Matt lip color EUR 4,99 (limited edition)

 

Catrice heeft tijdelijk de Alluring Reds collectie in de winkels van Trekpleister en Kruidvat liggen, inmiddels kan die zomaar weer uitverkocht zijn natuurlijk. Mocht dat niet het geval zijn en jij nog op zoek zijn naar een matte, rode lipstick, dan kun je maar beter snel even gaan kijken. Ik heb de drie lipsticks uit de collectie getest en ze zijn allemaal mooi en langhoudend, met een matte finish en perfecte pigmentatie. Ze zijn wel wat droog en hier en daar korrelig, zelfs met een lipbalm als basis. Maar aangezien de prijs heel gunstig is, is dat Catrice te vergeven, ze zijn gewoon mooi en zeker de moeite waard, snel kijken dus!

v.l.n.r. C01 M-atraction, C02 Striking M-attidude & C03 M-attempt to conquest

swatch Catrice Straking M-attidtude matt lip colour

I Love Makeup/Blushing Hearts Triple baked blusher Candy Queen of hearts (EUR 6,99 bij Kruidvat)

 

Dit schattige hartvormige doosje kwam ik ook tegen bij Kruidvat, het stond in een apart display met nog twee kleuren en drie "chocolade" oogschaduwpalettes, waarschijnlijk speciaal voor de feestdagen. Aangezien ik hou van gebakken blushes, was ik wel nieuwsgierig en na wat swatches gemaakt te hebben besloot ik hem toch maar mee te nemen. Voor jullie natuurlijk, want ik denk niet dat ik hem zelf ga gebruiken omdat de kleur iets te licht voor me is! Maar hij is wel schattig, mooi en heerlijk glanzend! Zie je deze blush liggen? Koop deze dan gerust, hij ziet er zo mooi uit en het effect is heerlijk fris, glanzend en zorgt voor een mooi kleurtje. De blush blijft wel een beetje op de huid liggen, een beetje extra blenden in de huid is geen overbodige luxe, maar dan is het effect zoals je hieronder kunt zien!

swatch Candy Queen of hearts

links zonder en rechts met blush

De foto is iets wazig, maar de glans komt hier wel goed naar voren, best leuk toch?

 

Ik ben blij met het Rodial Serum, dat blijf ik zeker vaker gebruiken de komende tijd, nu ook samen met de speciale Dragon's Blood eye gel. De eyeliner van Sisley is ook top, zeker een blijvertje net zoals de Brow Tamer en Air Patrol. Het Highlighting palette en de blush zal ik waarschijnlijk niet blijven gebruiken, ik heb zelf producten die ik net een tikje mooier vind, maar ze zijn desondanks zeker de moeite waard!

 

Heb jij nog een suggestie voor producten voor deze "short on sunday" reeks, laat het mij dan zeker weten. Waar ben jij nieuwsgierig naar geworden?

Deel dit artikel
Back to top