Reviews

NARS Dead of Summer - Steven Klein collectie - review & swatches

NARS werkt voor hun Fantascene kerstmake-up collectie dit jaar samen met de bekende fotograaf Steven Klein, die bekend staat om zijn prikkelende, kleurrijke foto's. Uiteraard heeft Steven Klein ook de promotiefoto's voor deze collectie gemaakt, evenals de foto's die zijn gebruikt op (een aantal van) de verpakkingen. Ik kocht onlangs bij Selfridges het Dead of summer oogschaduwpalette, de eerste keer dat ik de dual-intensity oogschaduws gebruikte trouwens. Ben je benieuwd wat ik ervan vond? Kijk dan even verder naar mijn review....

NARS Dead of summer dual intensity eyeshadow palette EUR 39,00 (via narscosmetics.eu)

Het palette is vrij smal, er zitten dan ook "maar" 4 oogschaduws in plus een mini versie van de Larger than life long wear eyeliner Via Veneto. In deksel zit over de hele breedte een spiegel, het palette is gemaakt van stevig kunststof en sluit ook goed. Ik ben wel blij dat de verpakking van hard materiaal is en niet zoals de andere verpakkingen van NARS van een soort rubber, die worden nl. zo lelijk na een tijd.

In het palette vind je 4 oogschaduws van elk 1 gram (Studly, Stag Film, Subra & Blackmail) en de het kleine eyeliner potlood Via Veneto van 0,3 gram. 

Studly is een transparante gouden bleek-gouden oogschaduw en Stag Film een bruin-taupe oogschaduw die vrij licht is, de oogschaduws zijn vrij glanzend. Dual-intensity eyeshadows zitten tussen creme en poeder in, misschien zelf een beetje tussen gel en poeder, de textuur is nl. heel licht.

Subra is een diepe bordeaux oogschaduw met fijne gouden shimmers en Blackmail is een wat mattere zwarte oogschaduw, beide zijn goed gepigmenteerd als je ze met de vingers aanbrengt op een swatch. Als je een oogschaduwkwast gebruikt zijn ze wat beter te doseren en op te bouwen.

swatches NARS Studly, Stag Film, Subra & Blackmail

Larger than life longwear eyeliner Via Veneto is een diep-zwarte, vrij matte eyeliner in potloodvorm, de textuur is heel zacht en enorm gepigmenteerd. Nadat de eyeliner is opgedroogd (duurt een paar seconden) blijft deze de hele dag perfect zitten! Wil je een iets meer smoky effect, dan moet je de eyeliner direct na het aanbrengen even vervagen, dat gaat ook prima. Handig trouwens dat je de eyeliner niet hoeft te slijpen, je draait gewoon aan de achterkant!

Voor mijn look heb ik Studley over mijn hele ooglid aangebracht tot aan de wenkbrauw, vervolgens heb ik Stag Film op mijn bewegende ooglid & de arcadeboog aangebracht, niet helemaal tot aan de binnenkant overigens. Met Subra aan de buitenkant heb ik de look wat donkerder gemaakt. Gisteren gebruikte ik Blackmail, maar die vond ik wel erg gepigmenteerd voor de look die ik in gedachten had, die sloeg ik vandaag over. Onder mijn oog draag ik een combinatie van Stag Film & Subra, natuurlijk is mijn eyeliner de Via Veneto.

Mijn foundation van vandaag is de Intensive Skin Serum foundation van bobbi Brown, ik draag NARS Casino als bronzer, Torrid als blush en natuurlijk Albatross als highlighter....hoe kan het ook anders!

Mijn lipstick is ook heel fijn, het is de I'm Matt lip fluid 001 van Pupa (EUR 17,75), die deel uitmaakt van de Stay Gold kerst make-up collectie, een fijne vloeibare lipstick die enorm lang blijft zitten en niet droog aanvoelt!

swatch Pupa I'm Matt Lip Fluid 001

Nog even een foto waarop je de oogschaduws net iets natuurgetrouwer kunt zien, de kleuren zijn nl. heel mooi, de bordeauxkleur past zo goed bij de taupe! En deze tinten staan echt prachtig bij groene ogen, al zeg ik het zelf! De I'M matte lip fluid van Pupa is echt heel fijn, gelukkig kun je die een deze dagen ook nog winnen bij de Beautyscene Advent Calenar winactie....

 

NARS wordt helaas (nog) niet in Nederland verkocht, maar gelukkig is er wel een prima Europese webshop waar je alle producten kunt kopen: www.narscosmetics.eu. Omdat het een Europese webshop is betaal je vaak geen verzendkosten en nooit invoerrechten ofzo, no worries dus! Je kunt NARS trouwens ook prima bestellen bij Sephora.fr (de Franse webhsop), al zijn de verzendkosten daar vaak wel aan de hoge kant.

 

Dit palette is een prima palette, de oogschaduws zijn mooi, brengen makkelijk op en blijven perfect zitten, ze gaan niet in de lijntjes zitten, ook zonder basis niet. De kleuren zijn niet overdreven gepigmenteerd, maar daardoor wel heel fijn op te bouwen, ik hou daar wel van! En de prijs van het palette is ook prima vind ik, zeker een aanrader!

Wat vind jij van dit palette? En hoe mooi is de matte vloeibare lipstick van Pupa?

Deel dit artikel
Back to top