Reviews

Laura Mercier Sleek & Chic eye colour palette - review & swatches

Vorige week heb je de Gift Guide Video kunnen zien van Skins Cosmetics, waarin ik o.a. het mooie Sleek & Chic eye colour palette van Laura Mercier voorbij liet komen. Vandaag laat ik je de swatches zien, maak ik met een aantal oogschaduws een look en vertel ik je wat ik ervan vind. Kijk je even mee naar het palette van de Laura Mercier Holiday 2015 collectie?

Laura Mercier Sleek & Chic Eye Colour Palette EUR 55,00 (via Skins)

In het palette vind je 12 oogschaduws van elk 1 gram, er zitten 6 oogschaduws in met een luster finish, 5 oogschaduws met een matte finish en 1 oogschaduw met een satijnen finish, lekker gevarieerd dus! Er zit geen aplicator of kwastje bij het palette.

Het Sleek & Chic palette ziet er echt tof uit, vind ik, het is van zacht, glanzend kunstof gemaakt dat een soort panterprint heeft, in warme goud-bruin-zwarte tinten. Het palette sluit goed af door het magneetje in de deksel, handig want zo kun je het ook probleemloos meenemen.

De variatie in kleuren is echt fijn, van licht naar donker, van mat tot glanzend, van koel naar warm, eigenlijk zit er heel veel moois bij. De bovenste rij oogschaduws is wat warmer met kleuren in goud, brons, zalm, taupe en bruin en op de onderste rij vind je kleuren die net iets koeler zijn, ik zie roze tinten, maar ook bordeaux, paars en diepzwart.

v.l.n.r. swatches Stellar, Ginger en Bamboo

v.l.n.r. swatches Cedar, Bronze Glow & Espresso Bean

v.l.n.r. swatches Morning Dew, Cashmere & African Violet

v.l.n.r. swatches Cherrywood, Plumifique & Noir

Ik heb voor mijn look vandaag de oogschaduws uit de onderste rij gebruikt, eerst bracht ik African Violet aan op mijn ooglid en deels in mijn arcadeboog. Met Cherrywood heb ik de buitenste ooghoek aangezet en wat donkerder gemaakt, daarna heb ik Cashmere in mijn arcadeboog gemeng met African Violet. Plumifique heb ik gemixt met Noir een aangezet bij mijn wimperrand als een soort liner, die combinatie zit ook heel lichtjes aangebracht onder mijn oog. Ik heb Le Volume de Chanel Ultra-Noir gebruikt als mascara.

De oogschaduws van Laura Mercier (althans, die in dit palette) zijn allemaal heel goed gepigmenteerd, ze hebben alleen wel de neiging om fall out te veroorzaken, ze zijn nogal losjes geperst in het palette. Na het eerste gebruik oogt het palette dan ook wat rommelig, hoe voorzichtig ik ook deed. Hou daar even rekening mee! Als je een mooie, donkere smoky look wilt maken met de oogschaduws kun je je basis als foundation en concealer als laatste aanbrengen!

De oogschaduws hechten wel goed aan de huid, als ze eenmaal aangebracht zijn en blijven ook goed zitten, al gebruik ik altijd wel een oogschaduwbasis. Ze hebben allemaal een mooie glans, zelfs de matte oogschaduws zijn niet extreem mat, iets wat ik wel fijn vind omdat ze anders misschien wat te "krijtachtig" ogen en dat is niet mooi. De combinatie van kleuren is ook heel fijn, zeker om een mooie, iets donkere feestelijke look te maken kun je met dit palette prima uit de voeten. Maar ook voor een wat lichtere dagelijkse look kun je aan de slag, het is absoluut een mooi palette voor een prima prijs!

Ik draag verder nog de Too Faced Born this way foundation, de Lowlight sculpting perfector van Becca, Shimmering skin perfector poured Opal van Becca en de MAC Plushglass Goodness Gracious uit de Ellie Goulding collectie

Kortom, het palette is zeker een aanrader, mits je even rekening houdt met de fall out die soms kan optreden! Je vind het Laura Mercier Sleek & Chic eye colour palette in de Holiday collectie, het is dus tijdelijk verkrijgbaar voor EUR 55,00. Laura Mercier make-up koop je in Nederland bij de winkels van Skins, de Laura Mercier counters in De Bijenkorf en de online shop van De Bijenkorf. Ga zeker even kijken naar de geweldige Holiday Collectie, er zitten heel fijne producten bij!

 

Is het palette iets voor jou?

Deel dit artikel
Back to top