Inspiratie & Tutorials

Zo blijft je rode lipstick een hele kerstdag zitten!

Deze kerst zit vast niemand met "blote" of nude kleurige lippen aan het kerstdiner schat ik zo in, lipstick is zo on trend, alle vrouwen en meiden kiezen vast voor een mooie opvallende kleur! Maar het is natuurlijk wel fijn als die kleur ook echt goed blijft zitten en je niet ieder moment je druk hoeft te maken of er toevallig geen rode veeg op je wang zit. Kijk daarom snel even verder naar mijn tips voor lips.....

Ik heb voor deze tutorial gebruik gemaakt van de Enchanted Eve : lip bag red van MAC, met daarin Beet lippencil, Pretty Irrestible lipstick en A favorite flame lipglass (EUR 38,00 incl. bag)

Daarnaast heb ik ook nog de volgende producten gebruikt:

- MAC Prep + Prime 24-hour extend eye base

- Armani Maestro compact foundation

- MAC Prep + Prime Transparant setting powder

- NARS Radiant Creamy Concealer

- MAC 231 brush

Ik begin met "naakte" lippen die ik in de ochtend al heb voorzien van een beetje lipbalm van By terry, ik heb mijn foundation al aangebracht en vervolgens de restjes daarvan van mijn lippen afgehaald met een tissue. Zorg dat de basis niet te glibberig is, maar wel mooi glad.

Je kunt natuurlijk het beste een lipprimer gebruiken, maar als je die niet hebt, kies je een goede oogschaduwbasis, dat helpt ook om de houdbaarheid te verlengen. 

Breng een heel klein beetje aan over je hele lippen, het moet zeker geen laag zijn, je mag het eigenlijk niet zien en voelen na het aanbrengen.

Op de randjes van mijn lippen breng ik wat foundation aan, dat kan een restje zijn van de foundation die je eerder aanbracht of je pakt er even een compact foundation bij. Dat is op zich wel zo handig, want die kun je later ook meenemen in je tas.

De randjes zijn zo wat egaler vind ik, het is makkelijker om met lippotlood de lipcontouren mooi neer te zetten op die manier.

Met het Beet lippencil ga ik eerst de contouren van mijn lippen tekenen, ik blijf trouwens echt binnen de lijntjes van mijn natuurlijke lippen. Je kunt eventueel iets over de natuurlijke lipcontouren heen gaan, maar dat mag echt maar een paar milimeter zijn omdat het anders echt snel too much wordt.

Wil je je bovenlip wat voller of ronder maken? Dan kun je ongeveer vanaf de plaats die ik hier aanwijs naar boven toe iets buiten de liplijn gaan. Doe dat niet vanaf de buitenste mondhoek, dat oogt nl. niet natuurlijk en je loopt het risico op een "clownsmond".

Zo!

Ik breng geen lippotlood aan in de hoekjes waar mijn boven- en onderlip elkaar raken, dat geeft nl. een vreemd effect in veel gevallen. Wel breng ik het potlood aan zover mogelijk bij de hoekjes, ze mogen nl. ook niet kaal blijven. 

Het lippencil van MAC is zacht genoeg om de hele lip mee in te vullen, eigenlijk kun je dat altijd het beste doen, omdat dit echt een goede basis is voor lipstick. En door wat verschillende kleuren van lipstick & lippencil met elkaar te combineren krijg je ook nog eens leuke, unieke kleurencombinaties!

Dan is het tijd voor de matte lipstick, ik breng deze aan met een 231 kwastje, eigenlijk is dit een oogschaduwkwast, maar ik vind het fijner als lippenkwastje!

Tja....dit is natuurlijk simpel, vul de hele lip in met de lipstick!

Hou je lippen ook even "strak" als je de lipstick aanbrengt, op die manier komt de lipstick ook in eventuele lijntjes terecht en kleur je de hele lip mooi in.

Klaar!

Oh nee, niet helemaal, we gaan nog verder! Hap je lippen even af op een tissue.....

...en breng daarna nog een laagje lipstick aan!

Wil je echt langhoudende lipstick? Dep dan wat van de transparante poeder op je lippen, ik gebruik daarvoor een tissue maar je kunt eventueel ook een kwastje gebruiken. Gebruik niet teveel poeder en dep het even goed op je lippen zodat alle poeder onzichtbaar is.

Je ziet het, dit is een hele matte lip! De kleur lijkt ook wat zachter door de poeder, dat is soms ook wel fijn vind ik!

Heb je iets buiten de lijntjes gekleurd of is er wat lipstick terecht gekomen buiten de lipcontouren bij het aanbrengen van de poeder? Pak dan een stevig kwastje en breng wat concealer aan langs de buitenste lipcontouren. Blend wel heel goed, je moet de concealer natuurlijk niet echt kunnen zien als een streep!

Nu is het wel echt klaar, ik heb ook wat creme highlighter aangebracht in mijn cupidoboog, dat is het stukje boven het midden van je lip, zo lijken je lippen voller!

Wil je meer glans? Of wil je graag dat je lippen wat voller lijken? Dan kun je natuurlijk nog een beetje lipgloss aanbrengen over deze lipstick. Dep wat lipgloss in het midden en verdeel het voorzichtig over je lippen door ze over elkaar heen te wrijven.

Glanzende lippen kunnen ook heel mooi zijn, maar persoonlijk kies ik toch voor een matte lip deze kerstdagen, glans breng ik liever aan op mijn ogen en wangen!

Om je lipstick mooi te houden kun je het beste de volgende items meenemen in je tasje:

 

- spiegeltje

- tissues (of je gebruikt een toiletpapiertje)

- de lipstick die je gebruikt hebt

- concealer of compact foundation

 

Als ik lipstick draag eet ik gewoon alles, maar ik weet wel dat als ik iets vettigs eet dat mijn lipstick vast iets minder mooi zit als in het begin. Na het eten check ik dus even mijn lipstick in het spiegeltje, eventueel veeg ik mijn lipstick even over mijn lippen uit (als er uit het midden wat weg is) en pas als er echt even tijd is, check ik mijn lipstick goed. Eventuele uitschieters kun je weghalen met een tissue, met concealer of foundation kun je ook wat bijwerken en natuurlijk kun je nog een extra laagje aanbrengen. Maar maak je er ook weer niet te druk om, tenslotte moet je vooral genieten van de gezelligheid deze dagen, zonder of met perfect aangebrachte lipstick!

nog even een foto van de totale look van vandaag!

 

Weet jij al welke lipstick jij gaat dragen deze kerst?

Deel dit artikel
Back to top