Blogs & Editorial

Plogmas 2015 - Photo diary van 22 december - vissapje?

Wat gaat de tijd toch snel voorbij, zo vlak voordat de kerstdagen beginnen! Door het gekke, warme weer komt de kerst/wintersfeer er niet echt in moet ik zeggen, maar goed...we doen gewoon net alsof! Gisteren deed ik minder dan gepland, maar ontdekte ik wel een beautygeheim van mensen uit Azië: viscollageen. Daar had ik wel eerder van gehoord, het zou goed zijn voor huid, haren en nagels, maar ik had het nooit geprobeerd...tot gisteren. Kijk je even mee naar mijn photo diary van 22 december 2015?

Morning! De dag begint met een vers sapje.....

De schillen gaan daarna, samen met een restje rijst, in de zak voor GFT afval, tegenwoordig scheidt ik dat netjes. Dat scheelt nogal wat afval in de grijze kliko! En die zakken zijn er heel handig voor, zo kun je het afval van een dag opsparen en wordt de groene bak ook niet zo vies, ze zijn natuurlijk ook afbreekbaar.

Sem had trek in croissantjes en chocoladebroodjes, die heb ik altijd wel in de diepvries liggen dus die zijn zo klaar.....

Sem was redelijk vroeg vandaag, hij zat om 9 uur al achter zijn computer en dat terwijl het vakantie is ;-)

Omdat Marc vergeten was de groene bak aan de weg te zetten, moest ik ermee aan de gang, slechte zaak!

Daarna is het trouwens tijd voor mijn ontbijt, havermout met banaan en passievrucht, lekker hoor!

En dus het 'vissapje", want de collageen komt van vissen af (de vraag blijft alleen, van welk deel, ik ga het nog uitzoeken. Het is een fijn gemalen poeder met extra vitamine C en sinaasappelsmaak dat je kunt mengen door water of een sapje. Het smaakt niet vies of raar, maar eigenlijk prima, het lost ook goed op, je drinkt zo'n maatschepje poeder gemengd zo weg. Deze viscollageen is van Zzazen, zo'n pot kost EUR 49,00 en is goed voor een maand, ik ga het vanaf nu testen!

De messen van Albert Heijn liggen hier al even thuis, maar ik had ze nog niet uit de verpakking gehaald. Aangezien ik altijd boodschappen doe bij AH, heb ik alle messen al bij elkaar gespaard. Ik heb al mijn oude messen maar weggegooid, sommige had ik volgens mij al 20 jaar ofzo....tijd voor wat nieuws!

Stofzuigen....moet ook gebeuren natuurlijk!

De stofzuigzak is vol, er gaat een nieuwe in en er kan ook direct een nieuw filter in de stofzuiger. Daar spray ik een klein beetje Scent Surround Room Spray van Jo Malone op, ruikt zo lekker! Spray natuurlijk niet teveel, de filter (het filter?) mag niet nattig worden!

Dan komt een koerier deze grote, zware doos brengen, het is afkomstig van Dior!

Altijd mooi zo'n grote tas onder de kerstboom! Ah nee....zolang ga ik niet wachten hoor!

Wat een prachtig koffietafelboek kreeg ik van de PR afdeling van Dior, heel erg mooi en inspirerend. Dank je wel, lieve Fabienne en Jacqueline! X

Dan is het half elf en tijd voor een koffie, met een chocoladebroodje dat Sem liet liggen....en de Allerhande omdat ik nog een voor- en nagerecht moet bedenken voor 1e kerstdag!

Ik moet mijn haar nog even stylen....

Daarvoor gebruik ik nu deze fijne Diva styler, echt een fijn apparaat dat heel snel werkt en zorgt voor glanzend, golvend haar! En hij is lekker betaalbaar :-) 69 euro ongeveer, te koop o.a. bij Beauty by Roos.

Ik wilde alleen maar wat slag aan de onderkant, dat is zo klaar.

Even een paar foto's maken en bewerken, ik had zeker trek in lipgloss?

Zo ben ik thuis aan het werk, met mijn camera om mijn schouder en op mijn sneakers, lekker comfy

Lunchtijd, ik eet een deel van de salade van AH met biet, linzen en balsamicodressing, niet mijn favoriet, maar prima ter afwisseling.

Ah....zo'n leuk boek, die gaat onder de kerstboom!

Nog meer huishoudelijk gedoe, de vaatwasser gaat weer aan, dat gebeurt hier zo'n twee keer per dag, hoe vaak bij jullie?

Ik ga even winkelen, dus trek ik mijn jas aan die later veel te dik blijkt te zijn en dat terwijl ik er alleen maar een topje onder heb....

Even wat kerstkaarten op de bus doen......

...en dan door naar Voorwinden!

Ik ging voor wat cadeautjes, maar kwam ook nog wat leuke dingen voor Sem tegen. Deze foto stuurde ik hem en vroeg: welke? Zijn antwoord was: allemaal.....ok dan!

Zo'n tikje foute kersttrui is altijd leuk...misschien wel een idee voor iemand onder de kerstboom?

Geslaagd dus, alleen niet voor mijzelf, behalve een lading panty's van Kunert dan, die had ik echt nodig.

Snel nog even naar de winkel om vergeten boodschappen van gisteren te halen en om rundvlees te kopen dat ik nodig heb voor de Indische rijsttafel (gaat in de diepvries). En toen kwam ik deze kaneelbroodjes tegen, daar is Bo altijd gek op! We hebben ze nog niet getest.....

Dom, ik vergat een boodschappentas mee te nemen, dan maar zo!

Ik was eens benieuwd naar de matte liquid lipsticks van Gerard Cosmetics, dus die heb ik dit weekend besteld bij The Make-up spot, nu maar aan de slag ermee.

We eten vanavond lasagne, Bo gaat het klaarmaken, ik doe de voorbereidingen en snij de ui, knoflook, pepertjes en paprika.

Bo bouwt de lasagne verder, ze doet er ook nog bladspinazie en mozarella in, daarna gaat het 40 minuten de oven in.

En klaar!

In mijn opnieuw gevonden doos met geurkaarsen kwam ik ook nog Nazareth van Cire Trudon tegen, die is ook fijn zeg! Het is een combinatie van sinaasappel, kaneel en kruidnagel in een prachtige rode verpakking, dit is een van de top kerstkaarsen van dit merk! Hij heeft de hele avond gebrand!

Jaja...Emo gaat weer bovenop mijn schoot zitten....stalker!

Ik werk ook nog even wat, ik probeer wat prijzen te vinden van mooie producten, zoals deze Amouage Dia Extrait, Maxima's favoriet heb ik begrepen?

Rond een uurtje of negen ga ik nog voor een koffietje met mijn favoriete koekje van Bonne Maman, de Tartelettes chocolat caremel <3

En we kijken even naar Harry Potter & de orde van de Phoenix, wat is Omber toch een vreselijke vrouw...ja, ik zit er weer helemaal in, haha

Rond half elf gaat Sem naar bed, ik ga nog even met hem mee om lekker te kletsen, daarna gaat hij nog even het laatste stukje van Harry Potter kijken op bed en ga ik naar beneden.

Sem heeft trouwens heel droge wangen en dus doe ik er een beetje creme op, natuurlijk niet zomaar een creme, maar Creme de la Mer....helpt als de beste!

Ik eet nog even een bakje granaatappelpitjes en ga om 12 uur naar boven om te douchen, morgen gaat de wekker om half 8 :-)

 

We gaan straks met zijn drietjes (Bo, Sem en ik) even op pad voor wat cadeautjes en boodschapjes, misschien hebben we ook nog wel tijd om ergens te gaan lunchen? Kortom, we gaan lekker verder met de voorbereidingen voor kerstmis, er is nog genoeg te doen!

Deel dit artikel
Back to top