Inspiratie & Tutorials

Kerstlook inspiratie 2015 - MAC Satin Taupe & Gerard Cosmetics Serenity hydra matte

Heb je misschien nog wat inspiratie nodig voor je kerstlook van morgen of overmorgen? Dan kun je natuurlijk een kijkje nemen bij de reviews van de verschillende kerstmake-up collecties, maar ik heb ook een paar foto's gemaakt van mijn look van gisteren. Ik gebruikte een paar van mijn favoriete oogschaduws van MAC, misschien heb jij ze ook wel in huis en kun je een soortgelijke look maken? Ik combineerde o.a. satin taupe met de matte liquid lipstick van Gerard Cosmetics die ik bestelde...kijk je even mee?

Deze foto zette ik gisteren op snapchat, maar door het licht van de softbox en de filter op snapchat komen de kleuren niet helemaal goed over!

Dat is hier betet :-) Ik gebruikte op mijn ogen Satin Taupe, Twinks, Mulch en Carbon van MAC, Naked Lunch is de lichtste kleur die je in mijn binnenste ooghoek en onder mijn wenkbrauw ziet. Dit zijn, by far, mijn favoriete oogschaduwkleuren van MAC en ik heb ze dan ook al heel erg lang. Ik denk dat Naked Lunch & Satin Taupe mijn allereerste, single eyeshadows van MAC waren, nu zitten ze in mijn MAC palette (review & swatches in dit artikel).

Ik heb natuurlijk ook nog een zwarte eyeliner van Dior gebruikt en op mijn wimpers zit een combinatie van teveel mascara's, daarom ogen ze een beetje rommelig, sorry! Voor deze look is het ook belangrijk om de kleur onder je ogen aan te brengen, zo wordt de look evenwichtiger en krijg je een mooi, zacht smoky effect.

close-up

Op mijn wangen heb ik de MAC Studio Sculpt Defining bronzing powder Delicatess uit de Wash and Dry collectie, een bronzer die ik eigenlijk best vaak gebruikt hebt sinds de zomer. Ik vind het een prima kleur om te contouren, niet te donker van kleur en heel mooi qua textuur. Op mijn wangen heb ik een oudere blush van MAC, de Buff, eigenlijk weer ik niet zeker of deze nog in het vaste assortiment zit? (edit : ja dus, is gewoon nog verkrijgbaar!)

De highlighter is ook een oudje (Iridescent powder/pressed Dress to Kiss), ik heb weer even goed in mijn stash gesnuffeld, wel zo leuk eigenlijk! Mijn lipstick is wel nieuw, een nieuwe ontdekking ook, want het is mijn eerste Hydra Matte van Gerard Cosmetics in de kleur Serenity (gekocht bij The Make-up spot). Het is een prachtige, roze/perzik matte, vloeibare lipstick die fijn draagt en mijn lippen totaal niet uitdroogt. De houdbaarheid is indrukwekkend!

 

Ik zal morgen mijn look van eerste kerstdag zeker ook even met jullie delen, op zich zal het niets "fancy's" zijn, omdat ik vooral thuis in de keuken zal staan. Maar misschien maak ik 's avonds nog wel een meer glamoureuze look, daar heb ik ook wel zin in! Ik wens jullie natuurlijk een heerlijke kerst, geniet vooral van gezelligheid met familie, vrienden en geliefden! XXX

Deel dit artikel
Back to top