Blogs & Editorial

Plogmas 2015 - Photo diary van 25 december 2015 - never not cooking

Staat er bij jullie vandaag een tripje naar de meubelboulevard, autoshowroom, strand of pretpark op het programma na eerste kerstdag? Dat schijnen wij Nederlanders traditiegetrouw te doen, al doe ik daar niet aan mee omdat we voor de 12e keer op 26 december wat te vieren hebben. Sem is jarig en 12 jaar geworden, gisteren stond in het teken van voorbereidingen en natuurlijk ons kerstdiner. Kijk je mee naar mijn photo diary van 25 december 2015?

Nog even een foto van mijn favoriete reiniger in de ochtend, Lait de Beauté van Guerlain, die ik afspoel met een washandje met water voor een lichte exfoliatie.

Daarna ga ik voor dit Close-up masker van Starskin, lekker even relaxen voordat de dag begint!

Haha...het is toch wel een creepy gezicht zo'n masker op je gezicht, maar het werkt wel heel fijn! Geen gedoe, het blijft goed zitten en de 30 ml serum trekt binnen 10 minuten in de huid, lekker!

Ik wilde mijn photo diary even afwachten op mijn laptop terwijl het masker zijn werk deed, maar dit stomme gekleurde wieltje bleef maar draaien....gelukkig stopte het uiteindelijk en werkte alles weer prima.

Asrael hield me even gezelschap, gezellig hoor! Eigenlijk wilde hij dat ik eruit zou gaan om hem eten te geven....jaja, even geduld!

En Emo lag bij Sem op bed te slapen....

Daarna aankleden, ik koos vandaag voor de Fresh Lotion van Diptyque voor mijn armen en benen, lekker fris en ruikend naar neroli <3

Heel snel een kort ontbijtje, we moeten nl. bij mijn schoonouders op de koffie....

Even de blueberries nog snel in een vergiet doen!

Bij opa en oma dus!

Heel eng dit ;-) in het complex waar ze wonen versieren ze altijd alles en dit keer hebben ze met etalagepoppen een winters (??) tafereeltje afgebeeld, ik zou me rot schrikken als ik ze 's avonds zag staan....

Ik had vandaag een jurkje van Asos aan en lakpumps van Dolce & Gabanna

Mijn make-up vandaag was redelijk relaxed met o.a. Tom Ford Cognac Sable op mijn ogen en een Bobbi Brown lipstick op mijn lippen, uit de kerstcollectie!

Thuis aangekomen ga ik eitjes pocheren voor de lunch en ik maak Hollandaise saus.

Iedereen wil zijn gepocheerd ei op een andere manier.....

Mijn ei staat bovenaan deze foto, avocado, zalm, ei en hollandaise saus.

De kalkoen moet ook uit de koelkast, hij/zij moet op temperatuur komen een paar uurtjes....dat duurt inderdaad best lang!

En ik maak cranberry appel compote.....

Dat is eigenlijk zo klaar, cranberries en appel in de pan, citroensap en suiker erbij en koken maar...binnen 10 minuten klaar en lekker!

Bo maakt het toetje van vanavond en daarvoor maakt ze eerst een cake/biscuitrol....ze vlogt het ook!

En ik snij de stoofpeertjes....

Na 10 minuten bakken is dit de rol.....

.....nou ja, nadat die opgerold is, is het een rol, dat moet wel een beetje voorzichtig, nu afkoelen!

Ondertussen marineren de kippenpootjes voor morgen al!

En maak ik de Roseval aardappeltjes klaar, die kunnen later in de oven bij de kalkoen.

En de pakjes stapelen zich ook al op onder de boom.....

Grappig! Gevonden bij onze bakker, Red Velvet kerstcake....

De rol is klaar om gevuld te worden, lekker met yoghurt, bosbessen, kokos en vanillesuiker geloof ik!

En zo ziet hij er van de zijkant uit, het was echt een geslaagd dessert <3

Spruitjes horen bij kalkoen, dat is volgens mij ook de enige keer in het jaar dat we ze eten....ik wok ze met ui, knoflook, spek en kastanjes.

Het voorgerecht zijn coquilles met zeekraal, zo lekker, ik ben gek op coquilles!

De kalkoen is klaar! Wel wat langer geduurd dan volgens de gebruiksaanwijzing zou moeten en dat is natuurlijk best een beetje lastig voor de planning! Nu hadden we alle tijd, maar als er mensen op het kerstdiner zitten te wachten is het misschien minder handig.

De smaak was op zich prima, alleen de poten waren heel erg taai en donker, het was blijkbaar een gespierde kalkoen! ;-)

Na het toetje en de afwas kon ik weer verder met koken voor de volgende dag.....

En er moeten nog wat cadeautjes worden ingepakt.

Maar eerst even tijd voor een theetje, deze Mulled Fruit Tea van M&S is lekker!

Yoshi kreeg een strik van Bo, maar natuurlijk vond ze dat maar even leuk en ging die er snel weer af....ze werd ook achtervolgd door andere katten die met de strik wilde spelen, niet echt handig!

Yeah, het is 12 uur en Sem is jarig! Hij lag al op bed, maar was nog wel wakker, al mocht hij niet naar beneden komen omdat Bo en ik de kamer hadden versierd!

 

Vandaag wordt een drukke dag met een stuk of 20 mensen die komen eten, ik ga nu de appeltaart maken (dat wilde Sem graag) en ga daarna door met de Soto Ajam en Ajam Pedis! Genieten jullie vandaag ook nog van gezelligheid? Als je Sem wilt feliciteren, hij heeft Twitter : @supersemmie <3

Deel dit artikel
Back to top