Reviews

Mascara in de test - Helena Rubinstein, Tom Ford, MAC & Perricone MD

Mijn laatste review van een mascara dateert alweer uit oktober, de laatste review waarin ik meerdere mascara's review zelfs al uit augustus....dat heeft natuurlijk veel te lang geduurt! Vandaag laat ik jullie vier mascara's zien van Tom Ford, Helena Rubinstein, MAC en Perricone MD die ik de laatste weken heb getest. En als jullie mij een beetje volgen, dan weet je vast welke van deze vier mijn favoriet is! Kijk je mee?

4 mascara's, die van Helena Rubinstein en Perricone MD zijn redelijk nieuw, die van Tom Ford en MAC bestaan al even maar aangezien Tom Ford pas sinds kort in Nederland wordt verkocht zijn jullie er misschien toch wel benieuwd naar? 

Helena Rubinstein Lash Queen Perfect Blacks mascara in 01 Lasting Black EUR 31,51

Helena Rubinstein is een behoorlijk klassiek make-up merk, dat maar op een paar plaatsen in Nederland verkocht wordt, zo vindt je het merk online alleen maar bij ICI Paris XL en volgens mij is dat ook de enige verkooplocatie. Toch heeft Helena Rubinstein een vaste schare fans, vooral de mascara's zijn favoriet. Deze nieuwe Lash Queen Perfect Blacks mascara ziet er heel chique uit met de huls van geborsteld, goudkleurige metaal. Het borsteltje is aan het begin wat breder van vorm en loopt smaller toe, het borsteltje heeft "gewone" borstelhaartjes die redelijk dicht op elkaar geplaatst zijn. Het aanbrengen gaat makkelijk, het borsteltje brengt de mascara goed aan en scheidt de haartjes zodat ze niet aan elkaar plakken.

De formule kleurt mijn dunne, lichte wimpers goed zwart van begin tot uiteinde, maar zorgt niet voor heel veel volume, de wimpers blijven een beetje dun. Toch ben ik tevreden met het resultaat, het oogt natuurlijk maar wel mooi en de wimpers vallen echt wel op. De mascara blijft vrij zacht op je wimpers en blijft wel goed zitten, de mascara vlekt niet en is 's avonds gewoon makkelijk te verwijderen met een remover. Een prima mascara in een prachtige verpakking, vooral geschikt als je houdt van natuurlijke, maar wel donkere wimpers.

het resultaat met de Helena Rubinstein Lash Queen Perfect Blacks mascara

Tom Ford Ultra Length mascara in Ultra Raven EUR 44,00

Sinds een tijdje kunnen we de make-up van Tom Ford ook in Nederland kopen (exclusief bij De Bijenkorf Amsterdam en in hun online shop) en dat is fijn! Fijn, omdat ik nu ook wat meer producten kan gaan testen, ik hoef ze nu niet altijd meer in de UK te bestellen of mee te nemen uit het buitenland. Ik was ook nieuwsgierig naar de mascara's, zullen die ook zo fijn zijn als de blushes, lipsticks of bronzer? Er zijn twee soorten mascara, deze Ultra Length mascara zou moeten zorgen voor meer lengte. Dat valt een beetje tegen zoals je hieronder kunt zien, ik heb niet echt het idee dat ik meer lengte heb gekregen? De formule is nl. nogal plakkerig, waardoor de wimpers best aan elkaar plakken en het borsteltje lukt het niet om de haartjes weer te separeren...zelfs niet als ik ermee heen en weer ga.

Het borsteltje is van "gewone" borstelhaartjes die iets te ver uit elkaar staan, ze lijken ook een beetje slap? Ik denk eigenlijk dat een kunstof borsteltje veel beter had geweest bij deze formule. De mascara is wel intens zwart, maar de formule houdt mijn wimpers nogal recht en krult ze niet mooi op, jammer is dat! Kleine tip: je moet zeker niet teveel laagjes willen aanbrengen, dat werkt bij deze mascara niet. Nog een positief nootje: de mascara ligt wel heel fijn in de hand en laat zich makkelijk aanbrengen.

het resultaat met Tom Ford Ultra Length mascara

MAC Cosmetics False Lashes mascara in False Black EUR 23,50

Weten jullie dat de verpakking van deze False Lashes mascara is ontworpen door een Nederlander? Designer Marcel Wanders heeft een paar jaar geleden een eigen MAC collectie gehad en toen bedacht hij deze verpakking voor de mascara. Uit de collectie is dit het enige product wat is gebleven, de mascara die de wimpers dikker maakt en 12 uur lang bestand is tegen water (ja, ook tegen tranen). Het borstelje loopt taps toe en brengt de mascara heel precies aan op de wimpers, met het puntje kun je ook prima bij de kleinere/kortere wimpers, het borsteltje is gemaakt van "gewone" borstelhaartjes die vrij dicht op elkaar geplaatst zijn. Op die manier brengen ze de donkere, diepzwarte formule echt goed aan en op zich helpt het ook op de haartjes wat te scheiden. Dat gaat niet helemaal perfect, je moet het borsteltje echt wel goed heen een weer bewegen om dat te voorkomen.

De formule is licht, verzwaart mijn wimpers niet en houdt de krul er best goed in! De houdbaarheid is heel goed, verwijderen is dan weer wat lastiger omdat de mascara waterproof is. Ik gebruik voor zo'n mascara liever een eye make-up remover op oliebasis, dat gaat een stuk makkelijker en je hoeft niet te wrijven, is ook nog beter voor je ogen en wimpers. Op zich is het best een prima mascara, maar geen hoogvlieger, behalve dan qua houdbaarheid!

het resultaat met MAC False Lashes False Black mascara

Perricone MD No Mascara mascara EUR 36,00

Deze "no mascara" is natuurlijk gewoon een mascara, maar dan wel een verzorgende! In deze mascara zitten nl. neuropeptiden en biotine verwerkt die de wimpers gezond houden waardoor ze minder snel zullen uitvallen en ze dus langer kunnen doorgroeien. Nee, het is geen wimpergroeimiddel, maar sinds ik Revitalash gebruik geloof ik absoluut in dit soort producten. Ik gebruik deze mascara inmiddels zeker dik 6 weken, en dat houdt dus in dat ik binnenkort een nieuwe moet hebben. Ja, dat lees je goed, ik moet een nieuwe hebben, want dit is zeker een van mijn favoriete mascara's van de laatste tijd.

Ik hou van het kunstof borsteltje met twee verschillende kanten, het ene kant met de puntige stekeltjes gebruik je om de mascara vanaf de basis aan te brengen en de met de fijnere kant kam je de formule helemaal uit tot in de punten van de wimpers. Dat werkt mooi en precies, maar ook makkelijk, dit kan iedereen zonder knoeien! De formule is heel mooi zwart en zorgt direct voor een mooie krul in mijn wimpers, zonder wimperkruller, en die houdt ook nog eens een hele dag perfect! Deze mascara blijft ook goed zitten, vlekt niet, wordt niet overdreven hard en is ook weer makkelijk te verwijderen. Kortom, dit is zeker een blijvertje!

het resultaat met de Perricone MD No Mascara

 

Hieronder zie je nog even alle mascara's bij elkaar, zo kun je het effect goed zien van de verschillende mascara's, om eerlijk te zijn valt het wel mee met de verschillen!

 

Alle vier de mascara's die ik getest heb zijn niet slecht, ze zijn eigenlijk best goed, dus je doet er zeker geen miskoop aan! Toch ben ik iets minder te spreken over de Tom Ford mascara die wat te plakkerig is en een ander borsteltje zou moeten hebben (en natuurlijk ook best duur is). De mascara van MAC is ook iets plakkerig maar wel minder en die is weer waterproof wat ook een voordeel is, de prijs is ook gunstiger! De mascara van Helena Rubinstein is ook erg goed, al vind ik het effect net iets te natuurlijk naar mijn smaak, vandaar dat deze niet mijn favoriet is geworden. Dat is nl. de No Mascara van Perricone MD, dat is naar mijn mening zeker een topmascara! De prijs is ook wat hoger, maar dat mag van mij best, zeker als de verzorgende ingrediënten hun werk goed doen.

 

Wil je nu meer mascara reviews lezen? Dan kun je die hier vinden, misschien wel handig als je nog op zoek bent naar een nieuwe mascara! Binnenkort zal ik je weer een aantal mascara's laten zien, ze liggen al klaar om gereviewd te worden! Heb jij nog mascara's die je graag wilt terugzien in een review? Laat het mij zeker weten!

Deel dit artikel
Back to top