Nieuws

Chanel Les Beiges Healthy Glow Foundation SPF 25

In 2013 introduceerde Chanel Les Beiges, een gezichtspoeder dat direct voor een "bonne mine", "healthy glow" ofwel een gezonde kleur zou zorgen. Het werd een groot succes, in de jaren erna is de collectie steeds verder uitgebreid en ook nu verschijnen er weer nieuwe Les Beiges producten. De wens van velen is vervuld, want over een paar weken ligt eindelijk Les Beiges Healthy Glow foundation SPF25 in de winkels. Kijk je even mee?

Chanel Les Beiges Healthy Glow foundation SPF 25 EUR 50,00 (30 ml) - verkrijgbaar in 8 tinten

Waaraan herken je volgens Chanel een gezonde gloed? Is dat de gouden glans en de subtiele roze kleur van de wangen? Of is het ligt het aan de indruk van een smetteloze ofwel flawless huid?

In de laboratoria van Chanel werden de kenmerken van wat wij een gezonde gloed noemen onderzocht en uit de analyse kwam de Healthy Glow Booster naar voren. Dt is een bijzonder titaniumdioxide (ik wist niet dat er meerdere kunnen zijn overigens, maar dat terzijde) dat de lichtstralen vangt om alleen het witte licht te weerkaatsen. Daarnaast wordt rood licht door de huid heen overgebracht om aan de oppervlakte te worden weergegeven. Zo ontstaat er een frisse, rozige gloed die we allemaal zo graag willen hebben.

Daarnaast werden er aan de formule soft-focus poeders toegevoegd, die de huid egaliseren en sublimeren, maar ook zorgen voor een transparante finish. Zo krijg je een mooiere teint die er altijd natuurlijk en fris blijft uitzien!

Maar Les Beiges Healthy Glow foundation doet meer, zo wordt de huid extra gehydrateerd door o.a. hyaluronuur en het extract van kalanchoë. Dit extract heeft zeer hydraterende eigenschappen en fungeert ook als een anti-oxidant, maar bevordert ook de opname van zuurstof door de huid. Last but not least beschermt de foundation met SPF 25 tegen de zon, een extra voordeel natuurlijk, omdat we allemaal weten hoe belangrijk het is om dit te doen, het hele jaar door!

In Nederland (en België) zijn de volgende kleuren van Les Beiges Healthy Glow foundation SPF 25 te koop:

  • no. 20
  • no. 30
  • no. 40
  • no. 50
  • no. 60
  • no. 12 rose
  • no. 32 rose
  • no. 42 rose

In een aantal andere landen zijn ook nog een lichtere en donkere tinten te koop, maar die komen niet bij ons op de markt. Wereldwijd zullen er 14 tinten Chanel Les Beiges Healthy Glow Foundation te koop zijn, misschien handig om te weten als je op vakantie bent en een kleur zoekt.

Ik heb Chanel Les Beiges Healthy Glow foundation al even in huis en natuurlijk heb ik deze inmiddels al getest. De foundation is vooral heel licht en luchtig van textuur, de dekking is transparant tot medium en de huid krijgt een mooie gezonde gloed, zonder teveel te glanzen. De houdbaarheid is ook prima! Natuurlijk volgt er binnenkort nog een uitgebreide review met voor en na foto's, samen met swatches van de verschillende kleuren die ik ontvangen heb.

 

Vanaf 19 januari 2016 (datum altijd onder voorbehoud) zal de Chanel Les Beiges Healthy Glow Foundation deel gaan uitmaken van het vaste Chanel Les Beiges assortiment, een mooie aanvulling wat mij betreft! Je vindt de foundation dan o.a. bij De Bijenkorf, Douglas en ICI Paris XL.

Kijk je uit naar deze nieuwe foundation?

Deel dit artikel
Back to top