Blogs & Editorial

Plogmas 2015/2016 - photo diary van 31 december 2015 - Appelflappen & Mulberry

Gelukkig nieuwjaar aan iedereen die dit leest!!! Ik ben een beetje later, maar ik denk dat we vandaag allemaal wel een beetje later opstarten, zo gaat dat nu eenmaal op 1 januari. Mijn dag bestond gisteren uit het bakken van appelflappen, al bleef het eigenlijk bij een klein aantal omdat de avond toch een beetje anders zou lopen. En ik kreeg een pakje binnen waar ik al een paar dagen naar uitkeek! Kijk je even mee naar mijn photo diary van 31 december 2015?

Goedemorgen, werken vanuit bed is the best <3

Ik begin de dag met havermout met banaan, kaneel en wat amandelen, lekker en warm!

Daarna werk ik nog even en is het tijd om te beginnen met de appelflappen. Bo besluit bij Ward te blijven en dus komen er minder mensen dan was gepland, niet erg hoor maar dan hoef ik ook niet zoveel te bakken. De oliebollen laat ik dan ook maar achterwege, scheelt weer!

Appelflappen bakken doe je niet in je mooiste outfit natuurlijk, haha!

Ik maak de appelflappen op de ouderwetse manier, zoals ik ze maakte met mijn opa. Dus gewoon een appelschijf door beslag halen en dan bakken in olie, simpel maar zo lekker!

Het is altijd een gespetter dus leg ik maar wat keukenpapier neer, scheelt weer schoonmaken straks!

Maar nog voordat ik begon kwam de koerier met mijn nieuwe tas <3 het is de Mulberry Kensington geworden, ik ben er heel blij mee!

Het is nog een kerstcadeautje, dus een foto met de kerstboom op de achtergrond is wel zo toepasselijk!

Ik bestelde de tas in de online store van Mulberry, maar je krijgt de tas net zo mooi en zorgvuldig verpakt als je hem in de winkel koopt, met het grote voordeel dat je de grote tas niet door de stad hoeft te sjouwen...haha. Ik weet nog hoe ik vorig jaar door Parijs liep met een veel te grote Mulberry tas!

Een perfecte tas voor mij, in een formaat dat ik echt "nodig" had, net zoals ik een compleet zwarte tas nodig had. Ik heb wel zwarte tassen, maar die zijn of veel te groot of met een andere kleur erbij (beige/rood of panter) en dat wil ik niet altijd. Ik laat normaal mijn aankopen niet echt uitgebreid zien, maar als je er iets meer over wilt weten, laat het dan zeker even weten aan me :-)

Dan door met de appelflappen....ze zijn bijna klaar!

En natuurlijk mag Sem als eerste proeven!

Champagne in de koelkast, kunnen we toch nog even proosten vanavond! Ik heb geen twee flessen nodig, maar ik twijfelde welke we moesten nemen....

We besluiten nog even ergens uit eten te gaan, maar dat blijkt niet meer zo simpel te zijn op zo'n korte termijn. Toch lukt het nog, we gaan vroeg in de avond eten bij Villa Augustus in Dordrecht.

Wat een mooie lippotloden/lipsticks van Sensai komen er binnen, ze hebben volgens mij een semi-matte finish en zien er goed uit, ik ga ze testen.

Eindelijk heb ik even tijd voor een zelfbruiner, het wordt weleens tijd om mijn armen en benen van een kleurtje te voorzien. Ik gebruik een tanning gel van He-shi (bij Skins te koop) en die breng ik aan met een speciale handschoen, werkt supersnel en precies, zonder strepen en het effect is echt mooi. Groot voordeel is dat je de selftanner amper ruikt, ook niet na een paar uur, en dat de huid lekker gehydrateerd blijf, een fijn product!

Daarna ga ik aan het "make-uppen", het resultaat zag je gisteren in het artikel over mijn nieuwjaarslook!

De losse wimpertjes zijn echt handig, je legt ze als het ware tussen je eigen wimpers met een pincet en het is binnen 2 minuten gedaan, ideaal!

Bijna klaar dus!

En nu helemaal klaar :-)

Ik ben niet zo'n haarstylist, dus vroeg ik me af of dit wel leuk stond?

Ik ga voor een zwart jurkje van Vanilia met jasje van Zara, mijn schoenen zijn van Casadei en ik heb geen panty aan....wel met bruine benen dus, maar het was toch wel koud! 

Snapchat filters rule <3

Villa Augustus in Dordrecht is een leuke hotel met restaurant & winkel erbij, ze hebben een grote tuin waar ze veel groenten, fruit en kruiden verbouwen, het heeft een beetje industriele uitstraling en je kunt er lekker eten.

Het restaurant zit in een oud gebouw van het waterbedrijf (geloof ik) en staat los van het hotel, dat verderop in de tuin staat. Op de achtergrond ziet je ook nog de kassen, die kun je ook huren voor feestjes enzo.

Voor je bij het restaurant bent, loop je door het Marktcafe en het winkelgedeelte, waar je allerlei leuke dingen kunt kopen.

Maar je kunt er ook veel lekkers halen, zoals zelfgemaakte hartige taartem, tapenades en olijven.

Hun zuurdesembrood is geweldig, net zoals de koekjes, scones en cakejes <3

Nog  meer zelfgemaakt lekkers, die je natuurlijk ook in het restaurant kan eten....maar ook mee naar huis nemen!

Dit is de sfeer van het restaurant....grappig toch?

Ik eet een pompoensoepje...

En ga voor een hele lekkere halve kreeft met roomsaus en kruiden <3

Marc en ik delen een cheesecake, Sem wil geen toetje omdat hij een beetje verkouden is geworden en graag naar huis wil. Dat doen we dan maar ook, we zijn tegen 9 uur weer terug thuis en Sem duikt op de bank.

We kijken samen even een film en kijken nog wat tv, later gaan we nog even langs bij kennissen in de buurt en kijken we vuurwerk, in de buurt is iemand nl. heel fanatiek en die heeft echt het mooiste vuurwerk. Wat een heerlijk weer was het ook om even buiten te zijn. Ik wens jullie natuurlijk het allerbeste toe voor het nieuwe jaar, make it a good one!

Nog even mijn favoriete quote....hij is van Yoda uit Star Wars! 

Deel dit artikel
Back to top