Algemeen

10 meest gelezen artikelen uit 2015

Ik ben niet het type die heel erg terugblikt om eerlijk te zijn, ik richt me eigenlijk altijd het liefst op de toekomst. Toch is het einde van een kalenderjaar best leuk om een keertje terug te kijken naar wat de meest gelezen artikelen uit het afgelopen jaar waren. In 2015 nam het aantal unieke bezoekers op Beautyscene.nl maar liefst met 15 % toe en kwamen jullie met zijn allen maar liefst 10 miljoen keer een kijkje nemen, dat is zeker een record in de geschiedenis van Beautyscene. En wat lazen jullie het meeste? Toch de reviews...kijk maar even mee!

 

De 10 artikelen uit 2015 die het meest bekeken/gelezen zijn is een mooie afspiegeling van hetgeen je op Beautyscene vindt, een combinatie van artikelen over beautynieuws, informatieve artikelen en reviews. 

MAC the matte lip lipstick collection - uitbreiding vaste collectie

Matte lipsticks zijn de trend in 2015 en dus is het ook niet zo gek dat het artikel over de uitbreiding van de matte lipsticks van MAC veel gelezen en opgezocht is, ze zijn ook echt wel fijn en mooi! Heb jij inmiddels al een of meer van de nieuwe kleuren?

Blondines opgelet - mooi en veilig blond haar met Olaplex bij Salon B 

Ik bracht een bezoekje aan Salon B, waar haarkleurkoningin Marriet Gakes mijn haar een mooie, veilige blonde kleur ga door Olaplex te gebruiken tijdens en na de kleuring. Inmiddels gebruiken steeds meer kappers die product en het is absoluut de moeite waard om eens uit te proberen als je je haar lichter kleurt. Vraag ernaar bij je kapper!

Foundation review - L'Oréal Paris Infallible 24H-matte foundation 

Foundation reviews doen het altijd goed en als de foundation dan ook nog eens betaalbaar is, dan is dat een gegarandeerd succesartikel. Deze foundation van L'Oréal is dan ook echt wel interessant en goed, zeker op warme, vochtige dagen in de zomer!

De leukste beauty adventskalenders van 2015 

Grappig, dit is een artikel wat ik even, tussen neus en lippen door, tikte....kost eigenlijk heel weinig tijd en toch is het heel veel gelezen. Dat gebeurt eigenlijk veel vaker, dan denk ik spontaan aan een idee voor een artikel, dat ik binnen een uurtje in elkaar zet en vervolgens heeft het 10 keer meer lezers dan een artikel waar ik uren mee bezig ben...haha! 

Chanel Rouge Coco lipsticks - nieuwe kleuren & formule - swatches & review

Gelukkig worden artikelen waar veel werk in zitten ook wel veel gelezen, vooral als ze van bekende merken en toegangelijke producten zijn zoals lipsticks! Deze lipsticks van Chanel waren natuurlijk ook wel erg fijn en mooi, zo'n mega review is altijd een een hit...ik pleit voor veel meer samples opsturen en dan maar swatchen, wat jullie?

Foundation review - Lancôme Miracle Cushion Foundation 

Weer een foundation review, nu van een bijzondere, cushion foundation, die we trouwens meer gaan zien de komende maanden! Deze van Lancôme heb ik best vaak gebruikt, vooral in de zomer, hebben jullie deze weleens getest?

Anastasia Beverly Hills - Liquid Lipsticks Bloodline, American Doll & Sweet Talker

Matte lipsticks zijn in, maar vloeibare lipsticks met een matte finish nog veel meer, deze van Anastasia Beverly Hills zijn er nu bijna een jaar en echt te gek. Hoe vreemd is het dan ook dat deze nog steeds niet in Nederland te koop zijn? Ik snap er niets van hoor....heeft het misschien te maken met de beperkte productiecapaciteit ofzo? Als je de kans krijgt ze te bestellen, doen!

MAC Disney X Cinderella collectie NL 14 maart 2015 

MAC & Disney...een prima combinatie wat mij betreft, al heb ik de MAC Star Wars collectie eigenlijk wel gemist dit jaar....ik pleit voor een tweede kans als de nieuwe Star Wars film in 2017 uitkomt! Maar ik denk dat er nog wel meer leuke collecties aankomen die voortkomen uit deze samenwerking. Wat vonden jullie van de MAC Cinderella collectie?

Chanel Rouge Noir Absolument collectie - review, swatches & look

Leuk, weer een artikel uit de laatste maanden van het jaar wat het heel goed deed, niet zo gek natuurlijk omdat de Chanel kerstcollectie van dit jaar ook echt mooi was. Heb jij er iets uit gekocht?

Wat is strobing? En waarom moet jij het ook gaan doen? 

Strobing heeft contouring waarschijnlijk toch wel qua trends van de troon gestoten, inmiddels is highlighter het product dat je moet hebben en kun je de contourkits wel laten liggen. Als merken een beetje slim zijn, hebben ze dit jaar ook nieuwe, mooie highlighters uitgebracht...iets wat vooral het geval is bij kleinere, indie en niche merken. Gek genoeg laten grotere merken, vooral de drogisterijmerken, dit soort trends meestal veel te lang liggen en komen ze pas een jaar of twee later met een product wat past in deze trends. Ik snap dat nooit zo, jullie wel? Ik hou trouwens van de strobing trend! #highlighteronfleek

 

Toch zijn deze 10 artikelen niet de meest gelezen artikelen op Beautyscene, dat zijn nl. artikelen die (veel) eerder dan 2015 zijn verschenen. Oudere artikelen dus die nog steeds veel gezocht en gelezen worden, inmiddels soms wel 200.000 keer...bizar vaak dus! Zo zie je maar weer, er wordt weleens beweerd dat online vluchtig is en nieuws snel weer vergeten is, maar uit deze lijst blijkt het tegendeel. Alhoewel, het zijn wel meestal informatieve artikelen die het meest gelezen worden, juist omdat mensen vaak op deze onderwerpen googlen. Dit zijn de 5 best gelezen artikelen in 2015:

  1. Beauty for dummies - concealer
  2. Beauty for dummies - (foundation) primer
  3. Hoe kies je de juiste kleur foundation of BB cream?
  4. Eerste hulp bij geel haar - hoe hou je geblondeerd haar mooi?
  5. 10 basic make-up producten die je in huis moet hebben

 

Dank je wel voor je bezoek aan Beautyscene.nl dit afgelopen jaar, jij was dus een van die miljoenen bezoekers en daar ben ik heel blij mee en ook erg trots op! Ik ga dit jaar lekker door met schrijven en foto's maken, we zullen eens zien of we aan het begin van 2017 opnieuw zo'n mooie stijging zullen zien? We gaan ervoor! Heb je nog suggesties voor leuke artikelen, zet ze gerust hieronder neer, ik hou graag een beetje rekening met jullie wensen. 

Deel dit artikel
Back to top