Reviews

Best of 2015 - mijn favoriete gezichtsverzorgingsproducten

Het is inmiddels een traditie geworden, aan het begin van een nieuw jaar deel ik mijn favoriete beautyproducten van het afgelopen jaar met jullie. Ooit begon ik met één artikel over mijn favorieten, inmiddels verdeel ik het over meerdere artikelen omdat ik simpelweg teveel interessant, fijne en favoriete producten heb. Vandaag het eerste artikel in deze "best of 2015" reeks, waarbij ik mijn favoriete gezichtsverzorgingsproducten met jullie deel. Kijk je mee naar mijn favorieten van 2015?

Best of 2015 - huidverzorging

In deze categorie zie je mijn favoriete producten van het afgelopen jaar, sommige producten heb ik ook echt vorig jaar leren kennen, maar er zijn ook veel "oude" favorieten te vinden, die al meerdere jaren terugkomen. Dit zijn met recht echte favorieten en zeker aanraders wat mij betreft!

Le Weekend de Chanel (review)

Nog steeds is deze exfoliant echt favoriet bij me, ik gebruik deze nog steeds iedere week wel een keer, soms wel vaker.  Ik ben nog steeds blij met het resultaat na een nachtje "weekend" en dat zorgt ervoor dat ik deze keer op keer blijf gebruiken! De mildere variant is trouwens ook fijn, die gebruik ik de laatste weken en ook die bevalt erg goed!

La Prairie Cellular Swiss Ice Crystal Emulsion (meer info over deze lijn)

In de winter was dit mijn favoriete dagcreme, een rijke, maar ook dunne en niet te vette moisturizer met goede, plantaardige ingrediënten die mijn iets droge huid perfect hydrateert en voedt. Deze hele lijn van La Prairie is trouwens heerlijk, de oogcreme is ook zeker een vermelding waard, die heb ik ook helemaal opgebruikt (en dat zegt best iets...dat die ik nl. zeker niet met alle producten die ik test).

Bobbi Brown Face Mist (review)

Van mijn favoriete product in de winter, gaan we naar mijn favoriet van de zomer, deze frisse, lekker ruikende facial mist is zalig in de zomer. Maar ook nu gebruik ik deze toch nog steeds regelmatig, zeker als het binnen een beetje droog is door de verwarming, is zo'n facial mist gewoon lekker en verfrissend.

Clinique smart custom-repair eye treatment (review)

Vorig jaar hoorde het Clinique smart serum tot mijn favorieten, dit keer heb ik de fijne ooggel/creme in de hygienische verpakking gekozen, die is nl. ook erg fijn. De creme/gel voelt aan als een creme, lekker voedend, maar is ook fris als een gel, waardoor je ogen direct fris en minder vermoeid aanvoelen. Voor mijn huid is deze oogcreme prima, mits ik deze wel combineer met een iets vettere oogcreme in de nacht, deze is dan mijn "dag oogcreme".

MAC Lightful C Marine-bright formule cleanser 

MAC kennen we allemaal van de mooie make-up producten, maar hun huidverzorging is eigenlijk een beetje op de achtergrond gebleven en dat is zonde, want ze hebben echt goede producten. De Lightful C lijn richt zich vooral op het tegengaan van pigmentvlekjes en andere verkleuringen door goede ingrediënten zoals vitamine C. Deze cleanser is zeker ook heel fijn, lekker romig en niet uitdrogend, en de cleanser zorgt voor een mooie, schone huid.

Dior Capture Totale Soin Regard Multi-perfection

Sinds de zomer gebruik ik deze oogcreme iedere ochtend (een enkele uitzondering daargelaten) en dat is zo goed bevallen, dat ik inmiddels mijn derde potje heb besteld (en dat gebeurt ook niet vaak). Het is een fijne, voedende oogcreme die mijn oogcontouren echt mooi glad maakt/houdt en zorgt voor een vollere huid waardoor je donkere kringen uiteindelijk wat minder gaat zien. De combinatie met concealer en andere make-up is ook perfect, vandaar dat dit een blijvertje is voor me. Nu nog een meer hygienische verpakking en dan ben ik helemaal blij!

Philosophy Purity made simple (review)

Over dit product heb ik al zo vaak geschreven dat het misschien een beetje vervelend begint te worden, het is een ideale, snelle en doeltreffende make-up remover/reiniger die ik al jaren onder de douche gebruikt om mijn make-up te verwijderen, alles is er binnen 1 minuut helemaal af, ideaal!

Lancaster Sun Control Radiant Glow Cream SPF50+

Nog zo'n echte favoriet, al jaren en jaren gebruik ik in de zomer Lancaster als ik mijn huid wil beschermen tegen de zon. Op mooie zonnige dagen en op vakantie, is deze creme dan ook mijn "normale" dagcreme die echt goed beschermt tegen UVA & UVB straling. Daarnaast is het ook een voedende, hydraterende creme die niet wit uitslaat en goed is voor mijn huid als ik deze langere tijd gebruik, een perfecte zomerse dagcreme voor mij!

By Terry Baume de Rose

Dit kleine potje zit vol met naar rozen ruikende balsem die ik vooral gebruik op mijn lippen, ook al kun je het in principe overal op je huid gebruikt waar de huid wat droger is. Het is enorm zuinig in gebruik en maakt mijn lippen superzacht, zonder ze te vettig te maken waardoor het voor mij een perfecte basis is onder een matte lipstick. Zeker een aanrader en extra fijn door de fijne geur!

Philosophy Renewed hope in a jar night

Hope in a jar night zat al vol met glycolzuur en was daarom vorig jaar ook al 1 van mijn favorieten, maar ook de nieuwe variant is weer een topper. Eigenlijk moet ik mezelf een beetje schamen omdat ik deze nachtcreme nog steeds niet officieel gereviewd heb en dat verdient deze nachtcreme toch zeker wel. Binnenkort maak ik het goed, maar vooralsnog kan ik je deze echt aanbevelen als je een nachtcreme zoekt die je huid voedt en ook licht exfolieert. De geur van deze Renewed hope in a jar is trouwens wat minder opvallend geworden, een voordeel voor veel gebruikers denk ik zo (al had ik er nooit last van om eerlijk te zijn).

Clarins UV Plus Day screen multi-protection SPF50

Als ik een dagje buiten ben en het weer is zonnig, dan gaat er altijd een transparante, beschermende fluide mee in mijn tas, bijvoorbeeld deze van Clarins. Ideaal, want je kunt deze transparante fluide voorzichtig over je make-up deppen om zo toch voor wat extra bescherming te zorgen, terwijl je make-up behoorlijk intact blijft.

Lancôme Hydra Zen Masque (review)

Toevallig heb ik deze eergisteren nog gebruikt, een heerlijk verfrissend en kalmerend masker dat ik in de nacht gebruik en waardoor je de volgende dag echt wakker wordt met een stralende, frisse en gezonde huid. Het is zo'n fijn masker, dat zalig ruikt en lekker fris maar toch comfortabel aanvoelt, echt geweldig. Het is een van de weinige maskers die ik ook echt ben blijven gebruiken, er zit nog een beetje in de pot en ik koop absoluut een nieuwe als deze leeg is, zeer grote aanrader!

Clarins Mission perfection serum (review)

Ik wissel mijn serums eerlijk gezegd best vaak af, dat komt ook omdat er altijd veel nieuwe serums uitkomen in een jaar, ik heb dus nogal uit heel wat varianten te kiezen. Deze van Clarins is ook goed bevallen, al zijn mijn pigmentvlekker er niet echt door verdwenen, het voelde wel lekker aan, gaf een mooie gezonde gloed op mijn huid en heeft in de zomer zeker goed mee helpen beschermen tegen meer pigmentvlekken.

Sensai Silky Purifying Cleansing Milk (review)

Eigenlijk hadden hier twee producten moeten staan, maar de 2e stap in het SaHo ritueel van Sensai is op, ik moet nog een nieuwe fles bestellen. Dit zijn toch ook wel twee favoriete producten die mijn huid gezond houden, ik besteedt echt behoorlijk veel aandacht aan het verwijderen van mijn make-up en het reinigen van mijn huid, het is absoluut de basis voor een goede huidverzorging.

Sisley Sisleÿa Essential Skin Care Lotion (review)

De ontdekking van het jaar is misschien wel de lotions, dunne, bijna waterige hydraterende en voedende producten die je na het reinigen aanbrengt op de schone huid. Ik merk echt verschil sinds ik deze van Sisley gebruik, mijn huid lijkt voller en steviger, die extra stap is dus zeker de moeite waard. Inmiddels gebruik ik deze alleen nog in de nacht, voor overdag kies ik er één van La Mer.

Alpha-H Liquid Gold with glycolic acid (review)

Glycolzuur is voor mij onmisbaar, het exfolieert mijn huid heel goed, zorgt dat dode huidcellen van mijn huid afgaan en zorgt voor een verfijnde, egalere huid waar huidverzorging beter zijn werk op kan doen. Ook is het een wondermiddel bij een puistje...doe er een beetje glycolzuur op en de volgende ochtend is het puistje weg! Zo werkt het bij mij in elk geval, ik kan niet garanderen dat het bij ieder puistje zo werkt. Deze exfoliant van Alpha-H bevat glycolzuur en heeft de juiste pH-waarde waardoor het echt goed werkt!

REN Flash Rinse 1 minute facial (review)

Vitamine C is ook erg belangrijk om mijn huid gezond te houden en deze facial (die binnen 1 minuut) klaar is, is een prima manier om wat extra vitamine C zijn werk te laten doen. Probeer het eens uit, vitamine C is voor ieder huidtype goed!

Clarisonic Aria (review)

Bijna als laatste, maar zeker niet de minst belangrijkste....de Clarisonic is al jaren onmisbaar voor me en de Aria is de laatste tijd mijn favoriet, hij werkt goed, ligt lekker in de hand en gaat lang mee zonder dat ik deze hoef op de laden. Maar om eerlijk te zijn, werken alle Clarisonics bij mij even goed, zowel de Mia, Mia2, Aria en Plus zijn geweldig. Nu afwachten hoe de nieuwe Smart Profile zal bevallen!

Elizabeth Arden Eight Hour Cream skin protectant (review)

Onmisbaar bij mij, de vettige Skin Protectant die helpt bij ieder droog en/of pijnlijk plekje op mijn huid. Of het nu gaat om droge lippen, een rode neus door verkoudheid, droge nagelriemen of een wondje op mijn arm, een beetje Eight Hour Cream erop en binnen no time is alles weer als normaal. Ik kan hier dus echt niet zonder, nooit meer!

 

Natuurlijk ben ik ook erg benieuwd naar jullie favorieten op het gebied van huidverzorging van het afgelopen jaar. Later vanavond komt er nog een kort artikel online met daarin de link naar een enquete die jullie kunnen invullen, ik wil nl. aan het eind van deze week nog een artikel wijden aan de favorieten van de lezers van Beautyscene. Maar dat komt dus nog!

 

Morgen weer een artikel in deze "best of 2015" reeks, waarschijnlijk zijn morgen de parfums aan de beurt! Kun jij je trouwens een beetje vinden in mijn favorieten? Deel gerust jouw favorieten in de comments, ik vind het altijd heel leuk om jullie favorieten te leren kennen!

Deel dit artikel
Back to top