Reviews

MAC Faerie Whispers collectie - swatches, review & look

Zachte kleuren met een mooie glans, die passen helemaal bij deze tijd van het jaar, zo vlak na de feestelijke decembermaand en MAC heeft dat goed begrepen met de Faerie Whispers collectie. Ik heb een aantal van de (nieuwe) producten getest en laat ze aan je zien in deze review. De Foiled shadow oogschaduws zijn behoorlijk veelzijdig, ze kunnen nl. ook prima fungeren als highlighter. Kijk je mee?

een klein deel van de MAC Faerie Whispers collectie, meer informatie over de collectie kun je vinden in dit artikel

Foiled shadow Fairy land

Foiled shadow Joy toy

Foiled shadow Enchanted forest

v.l.n.r. swatches Foiled shadow Fairy land, Joy Toy & Enchanted forest (droog aangebracht)

v.l.n.r. swatches Foiled shadow Fairy land, Joy Toy & Enchanted forest (nat aangebracht) zie jij verschil?

 

De Foiled Shadows zijn zowel droog als vochtig te gebruiken, ze geven echt een prachtige glans en zijn op zich prima gepigmenteerd. De kleuren die ik getest heb zijn natuurlijk wat natuurlijker en daardoor misschien niet zo knallend op de foto, toch vind ik ze heel mooi. Het voordeel van deze Foiled shadows is dat ze een mooie glans geven zonder dat het te glitterig wordt en ze geven ook geen fall out. Prima werkbaar dus! 

Je kunt ze inderdaad prima vochtig aanbrengen, maar ik vind dat de intensiteit niet zo extreem verbeterd, gek genoeg vind ik dat de kleur wel iets lijkt te veranderen, de kleuren lijken wat koeler?

Ik heb de kleuren Fairy Land, Joy Toy & Enchanted Forest alledrie gebruikt in deze natuurlijke look, vooral veel glans en een vrij lichte kleurencombinatie. Dit staat wel lekker fris en fruitig natuurlijk, mijn eyeliner heb ik ook maar wat lichter gehouden, het is Teddy eye kohl van MAC.

MAC blush Spellbinder

swatch MAC blush Spellbinder

Spellbinder is een prachtige blushkleur, een heel warme perzikkleur die best goed gepigmenteerd is! Ik hou van dit soort warme kleuren, die staan toch altijd het beste bij mijn wat warmere huidtint. Toch is dit wel een allemanskleur, Spellbinder staat iedereen vast goed. Ik heb hierboven trouwens ook Fairy Land gebruikt als highlighter op mijn jukbeen, dat gaat heel goed.

De lipsticks en cremesheen glasses van deze collectie hebben fijne, roze, bruine en taupe kleuren, niet al te knallend maar wel heel mooi!

Lipsticks Among the fireflies & A sprinkle of magic

Cremesheen glass Calypso Beat

swatches lipsticks A sprinkle of magic, Among the fireflies & Cremesheen glass Calypso Beat

MAC lipstick A sprinkle of magic - een perzikkleurige lipstick met lichte frost finish, semi-transparant en door de fijne shimmers heeft de lipstik de neiging om in de lijntjes van de lippen te gaan zitten, een bekend verschijnsel bij dit soort kleurtjes.

MAC Cremesheen glass Calypso Beat - een neutrale roze lipgloss zonder shimmers die een prima, maar lichte kleur afgeeft. De kleur is mooi, niet te licht voor een nude kleur en daardoor voor veel huidstinten geschikt volgens mij. De Cremesheen glasses geven een mooie glans, maar plakken gelukkig niet zo, de houdbaarheid is niet geweldig maar dat hoort een beetje bij een lipgloss.

MAC lipstick Among the fireflies - een zachte roze/bruine kleur die lekker romig is en qua kleur mooi op te bouwen is, de dekking is medium en de lipstick heeft een mooie glans door de Cremesheen formule

De MAC Faerie Whispers collectie is inmiddels al te koop bij de MAC counters, maar ook in de webshops van De Bijenkorf en Douglas zijn de producten al te koop (geweest). Inmiddels zijn er al een aantal producten uitverkocht, maar gelukkig komt de collectie ook nog in de webshop van MAC zelf...nog een kans om bijvoorbeeld de mooie taupe lipstick Among the fireflies te kopen! De blush is ook heel fijn en als ik de swatches mag geloven zijn de Beauty Powder en Iridescent Pressed Powder ook best interessant! Zelf ga ik daar niet voor, omdat ik simpelweg al teveel van dit soort poedertjes heb, maar als je er nog naar op zoekt bent, loop dan even de MAC winkel of counter binnen!

 

Wat vind jij van deze collectie? Heb je er ook iets van gekocht?

?>
Deel dit artikel
Back to top