Reviews

Foundation review - Smashbox BB water SPF30 foundation

Foundations blijven een van de leukste producten om te testen vind ik, er zijn zoveel verschillende en het is en blijft een product waar "we" altijd naar op zoek blijven naar de beste! The holy grail...oftewel de droomfoundation die echt perfect is voor al onze wensen....ik blijf gewoon doorzoeken en ontdek in de loop van de tijd veel fijne varianten. Zoals de waterachtige, dunne, lichte BB water van Smashbox....lees maar even mee met mijn review, die is nl. heel erg fijn!

Smashbox BB Water SPF 30 foundation EUR 38,50 (flacon 30 ml)

 

Wat zegt Smashbox over deze BB water SPF 30 foundation?

"De eerste en enige BB met een waterachtige textuur, die de vochtarme huid hydrateert en imperfecties laat vervagen. Deze super hydraterende, olievrije formule is geïnspireerd door de dewy look waar topfotografen zo gek op zijn. Het product versmelt met uw huid."

 

Verpakking & ingrediënten

 

De BB water SPF 30 foundation van Smashbox is een zeer dunne, bijna waterachtige foundation, zoals we die inmiddels vaker hebben gezien. De textuur is superlicht, maar toch is het effect verrassend dekkend en ook weer natuurlijk. De foundation is op waterbasis, iets wat toch weer anders is dan andere, vrijwel soortgelijke dunne foundation zoals die van L'Oréal, Armani en Yves Saint Laurent. Die bevatten nl. vluchtige oliën terwijl deze foundation olievrij claimt te zijn. Deze foundation lijkt eigenlijk nog het meeste op de Studio Waterweight foundation van MAC, die je in deze review kunt terugvinden.

De verpakking is praktisch, het is een glazen flacon met aan de dop vast een glazen pipet, waarmee je de dunne foundation kunt "opzuigen". Dat doe je met een druk aan de bovenkant, dat werkt handig en gaat redelijk goed, toch moet je soms meerdere keren drukken om de juiste hoeveelheid foundation in de pipet te krijgen.

Ik druppel de foundation vervolgens op de rug van mijn hand, ik gebruik ongeveer een stuk of vijf goede druppels voor mijn hele gezicht, dat is voldoende. De foundation is ook prima op te bouwen als je iets meer dekking nodig hebt of wilt, dan blijft het natuurlijke, lichte effect behouden.

De textuur is heel licht, als je de foundation gebruikt dan merk je eigenlijk niet dat je deze draagt, althans...je voelt deze niet zitten! Je ziet het effect natuurlijk juist wel, mijn huid wordt egaler, frisser en mooier zonder een maskereffect. De naam is misschien een beetje verwarrend, want ik vind het geen BB creme, het is wel echt een foundation omdat het verzorgende effect niet te vergelijken is met een BB creme die toch meer gericht is op huidverzorging. Toch vinden we wel een aantal verzorgende ingrediënten terug in de formule en beschermt deze ook tegen de zon, mits je voldoende gebruikt (en dat doen we bijna niet).

ingrediëntenlijst Smashbox BB water SPF30 foundation met hyaluronzuur, glycerine, lecithine, watermeloen- en appelextract en verschillende minerale en chemische filters die beschermen tegen de zon.

 

Swatches & foto's van het resultaat

 

Zo'n dunne foundation breng ik zelf aan met een kabukikwast met echte haren, maar je zou ook prima je vingers kunnen gebruiken of eventueel een duo fibre kwast als een MAC 187, dat geeft het mooiste, natuurlijke effect. Als je normaal een dikkere foundation gebruikt, moet je misschien even wennen in het begin, maar het went snel...zeker als je het mooie resultaat ziet dat je heel snel bereikt.

Doseren gaat prima met de pipet, zorg alleen dat je deze even zorgvuldig terugdoet in de flacon, zo'n glazen pipet is natuurlijk altijd wat gevoeliger dan een van kunstof.

druppel Smashbox BB water SPF30 foundation in de kleur Light/medium (er zijn 8 tinten te koop, dit is de 5e in de rij, er zijn nog 4 lichtere en 3 donkere kleuren te koop)

de druppel uitgesmeerd, de kleur is vrij donker voor een "light/medium", ik heb van MAC normaal kleur NC35 (misschien handig om mee te vergelijken)

voor - zonder foundation

na - met Smashbox BB water SPF 30 foundation in de kleur Light/Medium

links zonder foundation en rechts met Smashbox BB water SPF 30 foundation, ik heb op de foto nog geen poeder gebruikt

 

Review

Ik ben tevreden over deze foundation, de formule is licht waardoor je deze bijna niet voelt als je de foundation draagt, maar het effect is wel mooi. Ik moet op zijn minst een medium dekking hebben, die ik eventueel nog wat aanvul met een concealer of poeder en dat geeft deze foundation. De finish is ook precies goed, natuurlijk en licht glanzend, maar zeker niet te glanzend en met een heel klein beetje poeder is het effect mooi mat met een gezonde glow (afhankelijk van welke poeder je gebruikt, ik hou wel van een poeder met een gezonde glans).

De houdbaarheid is niet extreem lang, hou daar even rekening mee, maar toch lukt het wel om mijn make-up overdag mooi te houden. Gewoon een kwestie van een beetje poeder en dan komt het goed! Ik heb wel even moeten zoeken naar een goede kleur, want ik zou zelf niet gedacht hebben dat Light/Medium voor mij goed zou zijn. Ik heb nl. absoluut geen "light" huid! Ga dus zeker even in de winkel testen welke kleur geschikt is voor je.

 

Dekking - licht tot medium, prima op te bouwen tot een goede medium dekking, het effect is altijd natuurlijk, je krijgt absoluut geen cake-effect!

 

Finish - natuurlijk glanzend, niet te mat en zeker ook niet te glanzend, eigenlijk heel natuurlijk en precies goed naar mijn smaak

 

Houdbaarheid - die had wat beter mogen zijn, zeker als je geen poeder gebruikt lijkt de dekking wat minder te worden aan het einde van een dag. Gebruik je een lichte poeder over de foundation heen, dan blijft alles wel prima zitten, dat is dus een aanrader!

 

Huidtype - vrijwel alle huidtypes, de formule is goed hydraterend en voelt niet droog aan, toch denk ik dat een vettere huid deze foundation ook prima kan gebruiken.

 

Prijs - EUR 38,50 (flacon 30 ml)

 

Verkooppunten - Smashbox wordt in Nederland exclusief verkocht bij Douglas.

Dit is een foto (met filter) waarop ik de Smashbox BB water SPF30 foundation draag met mijn overige make-up, het effect is een mooie, gezonde glow, een fijne dekking en een overall prima resultaat!

 

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn foundation reviews. Lijkt deze Smashbox BB water SPF30 foundation jou iets?

Deel dit artikel
Back to top