Reviews

Worst of 2015 - welke beautyproducten vielen tegen in 2015?

In een aantal artikelen heb ik jullie laten weten wat mijn favoriete beautyproducten van 2015 waren, hebben jullie ze al gelezen? Daar staan echt fijne producten bij, maar het is natuurlijk niet altijd feest....soms vallen producten ook weleens een beetje (veel) tegen. In het artikel van vandaag deel ik wat van die producten, die ik dan maar mijn "worst of 2015" noem i.p.v. mijn "best of 2015". Dit is het een na laatste artikel in deze reeks, ik ga jullie alleen nog laten weten wat mijn favoriete lipproducten waren vorig jaar! Maar eerst die meest "vreselijke beautyproducten" van het afgelopen jaar....

Op deze foto zie je een paar van de tegenvallers van vorig jaar staan, laat ik ze even kort doorlopen, omdat je ze niet in een review op Beautyscene kunt terugvinden.

 

- Smart sun indicators, op zich handige bandjes die aangeven wanneer je je opnieuw moet insmeren met SPF, maar het schiet niet op omdat de bandjes, nadat ze eenmaal verkleurd zijn, niet meer terugkleuren naar "veilig" als je een product met SPF gebruikt. Wat heb je er dan aan? Het is niet echt handig om iedere 2 uur een nieuw bandje om te doen.....kortom, dit kan beter!

- Maybelline The colossal chaotic lashes, stop this!!! Wie wil er nu aan elkaar geplakte, rommelige wimpers? Echt niemand, dat is alleen leuk voor fashionshows of bijzondere photoshoots, dus wat is het nut van zo'n speciale mascara? Net zoals de "no mascara" look, ook zoiets dat niemand wil...stop dus!

- Douglas make-up, vorig jaar introduceerde Douglas in Hamburg hun nieuwe, eigen make-up lijn en eerlijk gezegd viel die mij enorm tegen, zo jammer! Het had zo mooi kunnen (en misschien ook wel moeten) zijn, maar de producten zien er ouderwets uit, zijn zeker niet allemaal goed en soms zelfs echt slecht. De hele uitstraling is het net niet en dat vind ik oprecht jammer!

- Rimmel London Professional eyebrow pencil, een keihard potlood met een nog harder borsteltje dat op de dop zit en waarmee je het potlood niet eens kunt blenden....liever niet meer!

- Blur primers in een compact, van elk merk, allemaal zijn ze vreselijk en werken ze voor geen meter omdat ze bij mij allemaal zorgen dat mijn andere make-up van mijn gezicht afglijdt. Een extra stap die niets toevoegt, maar wel voor irritatie zorgt omdat de rest van mij make-up niet meer blijft zitten zoals het hoort!

- Max Factor Smokey Eye Drama Kit, oogschaduwpalettes met ook een kleurtje dat je voor je wenkbrauwen kunt gebruiken, prima zou je denken. Maar de uitvoering is dramatisch slecht, de oogschaduw is te los, de pigmentatie is niet best en de oogschaduws blenden niet fijn. Daarnaast zijn de kleuren niet speciaal en ziet de verpakking er gewoon goedkoop uit, terwijl de palettes toch 15 euro kosten. Nee, die mag je lekker skippen!

- Collistar Reshaping mud-scrub, ik ben gek op scrubs voor mijn lijf, maar deze is gewoon zo niet handig! Je moet de modder op de droge huid aanbrengen op de "kritieke" plaatsen zoals benen en buik. Daarna moet het 5 minuten drogen (praktisch probleem, waar doe je dat? Want de modder geeft overal aan af en je bent natuurlijk wel bloot? Sta je daar.....)....daarna kun je het onder de douche eraf scrubben. Op zich lukt dat prima en voelt de huid wat fris aan, maar de hele douche ligt onder de fijne modderdeeltjes die heel lastig wegspoelen...en het doet bepaalt geen wonderen. Nee, dat is echt teveel gedoe voor niets!

 

Maar ook in de producten die ik wel gereviewd heb, zijn er wat tegenvallers geweest, dat kan natuurlijk niet anders, zelfs de beste, leukste en mooiste merken doen weleens een (kleine) misstap. Herinneren jullie je deze nog? ;-)

Dior Kingdom of Colors palette (review) - het ziet er heerlijk kleurrijk uit, maar erg praktisch zijn al die kleine vakjes niet (waarom zo'n mini matterend poedertje?) en de oogschaduwpoeders komen fijn terecht in de lipsticks..... De pigmentatie was ook al niet geweldig, voor die prijs toch wel een misser!

Hourglass Modernist Infinity eyeshadow palette (review) - hier was ik zo benieuwd naar, als fan van de Hourglass blushes & poeders, maar de palettes vielen enorm tegen volgens de buitenlandse beautybloggers. Deze kreeg nog het hoogste cijfer, maar is eigenlijk gewoon saai en de poeders laten zo snel los dat het palette al snel rommelig wordt....nee, hier hoef ik geen tweede van!

Yves Saint Laurent La Lacque couture translucent glossy effect (review) - transparante nagellakjes mogen van mij echt verdwijnen naar een donker hol en daar niet meer uitkomen, dit willen we echt niet, wanneer gaan merken dit nu eens begrijpen?

Dior 5 couleurs designer palettes (review) - vernieuwde oogschaduwpalettes die slecht gepigmenteerd zijn, daar word ik niet blij van, zeker niet als ze ook nog eens behoorlijk prijzig zijn. De kleurencombinaties zijn ook nog eens saai....

Armani Luxe is more nude eyeshadows and contouring face palette (review) - dit had zo mooi kunnen zijn! De bovenste laag van dit palette is ook mooi, prachtige oogschaduws, maar de laag eronder is de misser...er zitten nl. een twee tinten creme foundation in en twee gezichtspoeders. Maar het is een universeel palette, waar vrijwel niemand wat aan heeft omdat je wel exact de juiste huidskleur moet hebben om de poeders & foundation te gebruiken. Jammer van zo'n veel te duur palette!

Guerlain Meteorites voyages enchantee (review) - ik hou van de Meteorites van Guerlain, maar niet van deze, te matte, wit uitslaande en te droge poeder die voor een stralende, maar matte huid moet zorgen....gaat niet gebeuren en ik heb hem dan ook nooit gebruikt. Ook hiervan is de prijs behoorlijk hoog en dat maakt het eigenlijk nog erger....

Benefit They're real push-up liner Beyond Blue (review) - slecht gepigmenteerd, droog aanvoelend en gewoon niet best, ik snap soms niet hoe merken een bepaald product zo op de markt brengen, je ziet het meestal al binnen een paar seconden dat een product gewoon niet voldoet. Deze liner van benefit viel inderdaad tegen, maar zo zijn er door het hele jaar wel van dit soort missers geweest ook van andere merken....worden die producten niet getest, vraag ik me zo af?

 

Ah...you can't have 'm all! Niet alles kan altijd even perfect, mooi en geweldig zijn, de beste merken brengen ook weleens iets uit wat gewoon niet mooi of praktisch is. En aangezien ik het belangrijk vind dat ik eerlijk kan zijn over de producten, komen er soms ook weleens kritische reviews voorbij. Daar zijn merken natuurlijk niet altijd blij mee, maar aan de andere kant nemen ze serieuze kritiek echt wel mee en houden ze er ook rekening mee bij hun productontwikkeling.

 

Heb jij nog producten gebruikt in 2015 die je echt enorm zijn tegengevallen? Ben je ze blijven gebruiken of heb je ze direct in de prullenbak gemikt?

Deel dit artikel
Back to top