Reviews

Foundation review - Les Beiges de Chanel Healthy Glow Foundation SPF25

Vorige week liet ik jullie de nieuwe foundation van Chanel zien, Les Beiges de Chanel Healthy Glow Foundation SPF25 die zorgt voor een gezonde gloed op de huid, maar ook egaliseert, sublimeert, hydrateert en beschermt. Ik heb de foundation een paar dagen achter elkaar getest en kan er zeker inmiddels wat meer over vertellen. Is dit de ideale foundation, die je een natuurlijke, maar wel mooiere huid geeft?

Les Beiges de Chanel Healthy Glow Foundation SPF25 EUR 50,00

 

Wat zegt Chanel over deze Les Beiges de Chanel Healthy Glow foundation SPF25?

"Deze Healthy Glow Foundation combineert de talenten van de optische wetenschap met de eigenschappen van een plant die alle omstandigheden weerstaat. De foundation zorgt voor de gewilde "healthy glow" die de lichtstralen vangt, een mooie, rozige gloed geeft en egaal en fris oogt. De foundation is hydraterend, makkelijk aan te brengen en laat geen sporen na."

Verpakking & ingrediënten

 

Les Beiges de Chanel is een gewone vloeibare foundation die verpakt is in een vierkante, matglazen flacon met afgeronde hoeken. Je ziet de foundation goed door het glas heen en op de flacon kun je alle informatie lezen in zwarte letters, ook de glanzende dop is diepzwart. Het flesje oogt mooi, chique en voelt heel stevig aan, die kun je prima meenemen in je tas want de dop zit er ook behoorlijk stevig op!

In het flesje zit 30 ml, een normale hoeveelheid voor een foundation en er zit een pompje op waarmee je de foundation uit het flesje haalt. Dat gaat makkelijk en de foundation is goed te doseren, in principe zou je aan 1 pompje voldoende kunnen hebben om de huid van een dun laagje foundation te voorzien. Chanel adviseert de foundation aan te brengen met de vingers, dat gaat inderdaad nog het beste, want het effect met een kwast is niet zo heel mooi...de textuur is wat aan de droge kant en dat zorgt weleens voor strepen op de huid als je een kwast gebruikt.

ingrediëntenlijst Les Beiges de Chanel Healthy Glow Foundation SPF25 met een combinatie van chemische en minerale zonnefilters, kalanchoe extract, hyaluronzuur, vitamine E en ook alcohol en parfum

 

Swatches & foto's van het resultaat

 

Natuurlijk heb ik de foundation getest, ik was er behoorlijk benieuwd naar en mijn verwachtingen waren heel hoog om eerlijk te zijn! Toch was ik ook een tikje huiverig omdat ik tot op heden geen echt grote fan ben van de vloeibare producten van Les Beiges die al eerder zijn uitgekomen. Ik gebruik, om eerlijk te zijn, het poeder ook niet zo vaak en dat ligt vooral aan de kleur. Maar goed, je moet het natuurlijk wel proberen voor je er iets over kunt zeggen en dus ging ik aan de slag!

Les Beiges de Chanel Healthy Glow foundation SPF25 in de kleuren 20, 30, 32, 40 en 50

De flesjes zien er prachtig uit en omdat ik meerdere kleuren opgestuurd had gekregen van Chanel kon ik mijn ideale kleur kiezen! Ik ging voor nr. 40, meestal mijn kleur bij foundations van Chanel, zo ook nu, zag ik bij de eerste test. Eenmaal op mijn huid aangebracht (met een kwast) was ik een beetje teleurgesteld, het aanbrengen ging niet zo fijn en ik zag gewoon strepen! Dat gebeurt eigenlijk nooit, vandaar dat ik verbaasd was...maar met een beetje blenden verdwenen de strepen. Op zich zat de foundation prima en leek de kleur goed, maar dat veranderde eigenlijk al na een paar minuten....wat zag ik opeens grauw?

Misschien was het de kleur? De volgende dag ging ik dus voor de donkere kleur (nr.50) en die is inderdaad wat zonniger en donkerder maar ik vond het effect nog steeds een beetje grauw, zeker bij normaal daglicht. Kijk even mee naar de voor en na foto's, die het effect wat ik zag helaas niet zo goed weergeven.

swatches Les Beiges de Chanel Healthy Glow Foundation SPF25 in nr. 20, nr. 30, nr. 32, nr. 40 en nr. 50 (hoeveelheid van 1 pompje)

swatches Les Beiges de Chanel Healthy Glow Foundation SPF25 in nr. 20, nr. 30, nr. 32, nr. 40 en nr. 50

voor - zonder foundation (rechts zit er nog wel foundation op, die heb ik hierna verwijderd, de juiste foto was kwijt!)

na - met Les Beiges de Chanel Healthy Glow foundation in de kleur 40

links draag ik een nieuwe MAC foundation (binnenkort een review) en rechts Les Beiges de Chanel Healthy foundation, ik heb op de foto met de Chanel foundation geen poeder gebruikt. Ik wilde je het verschil even laten zien in "grauwheid" maar door de lamp is dat toch minder te zien dan in het echt, helaas is het verschil lastig op foto vast te leggen.

 

Review

Na een paar dagen testen, met verschillende kleuren, verschillende aanbrengmethodes en ook met een glanzend primer eronder ben ik geen fan van Les Beiges Healthy Glow Foundation. Ik vind de foundation te droog van textuur, waardoor aanbrengen niet zo makkelijk gaat en zelfs streperig kan ogen, de dekking opbouwen gaat ook niet zo makkelijk. De kleuren zijn voor mijn huidskleur eigenlijk niet ideaal, ik vind het effect gewoon niet mooi genoeg, ik heb het idee dat ik er veel moeier uitzie dan anders en daar is niet wat ik wil.

De droge textuur voel ik echt op mijn huid, het irriteert niet echt, maar voelt wel droog en niet zo comfortabel aan, terwijl ik mijn normale dagcreme gebruikt heb en inderdaad zelfs ook een primer heb gebruikt om te kijken of dat beter aanvoelde. Helaas...nog niet echt en dus kan ik niet anders dan een beetje teleurgesteld zijn! Misschien is deze foundation wel iets voor iemand met een iets vettere huid, mits de kleuren wel bij je huidskleur passen....testen dus maar! Laat ik eindigen met een postieve noot, de foundation ruikt erg fijn en beschermt met SPF25 tegen de zon, mits je wel voldoende product aanbrengt!

 

Dekking - medium, eventueel opbouwbaar maar dat kan wel een wat vlekkerig resultaat geven omdat de foundation wat droog is. Je kunt de foundation wel transparanter aanbrengen, maar gebruik dan wel je vingers omdat met een kwast je sneller streepjes blijft zien, klop de foundation even in de huid of gebruik eventueel een Beautyblender.

 

Finish - vrij mat, minder levendig dan ik had verwacht en de kleur die ik gebruikte oogt op mijn getinte huid zelfs een beetje dof. De kleur die donkerder is (nr. 50) zorgt inderdaad voor een zonniger effect, dat oogt wat levendiger, test de kleur dus echt even goed uit.

 

Houdbaarheid - redelijk tot goed, de dekking neemt wat af in de loop van de dag, de matheid blijft wel redelijk intact, de foundation gaat niet meer glimmen.

 

Huidtype - normaal tot licht vet, geen aanrader voor een droge huid omdat ik de foundation al behoorlijk voel zitten op mijn huid (en mijn huid is licht droog/vochtarm)

 

Prijs - EUR 50,00 (flacon 30 ml) te koop vanaf 19 januari 2016 (datum altijd onder voorbehoud)

 

Verkooppunten - bij alle bekende verkooppunten van Chanel zoals De Bijenkorf, Douglas en ICI Paris XL

een klein nadeel, na een keer op 6 gebruiken ziet het dopje van de foundation er zo vies uit....ik heb het speciaal even zo gelaten en niet afgeveegd omdat ik dit eigenlijk niet vind horen bij zo'n prijzige foundation. Ik moet dus iedere keer het dopje heel goed afvegen voordat het dopje erop gaat, dat gebeurt bij andere foundations niet.

 

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn foundation reviews. Lijkt deze Les Beiges de Chanel Healthy Glow Foundation jou iets?

Deel dit artikel
Back to top