Reviews

Debbie's favorieten - Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin Protectant, serieus onmisbaar!

Toen ik in december bezig was met het samenstellen van de Beautyscene Advent Calendar winactie, was ik op zoek naar mijn review van één van mijn favoriete producten: Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin Protectant. Gek genoeg kon ik die niet vinden, ik heb er gewoon nog nooit een echte review over geschreven....te erg eigenlijk! Ik maak het een beetje goed in dit artikel, waarin ik vertel wat ik er zo fijn aan vind en hoe ik de Skin Protectant gebruik.....

Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin Protectant EUR 31,95 (tube 50 ml)

 

In 1930 creëerde Elizabeth Arden zelf deze balsem, een vettig aanvoelende creme die was bedoeld om de huid te verzachten. Inmiddels zijn we decennia verder, is Mrs. Arden er helaas allang niet meer, maar bestaat deze balsem nog steeds en is ook nu nog favoriet van veel beautyliefhebbers en beautyprofessionals. De prijzen die deze Skin Protectant heeft gewonnen zijn bijna niet te tellen en eerlijk gezegd bewijst het al genoeg dat het product nog steeds bestaat, het heeft simpelweg heel veel fans!

de balsem is licht abrikooskleurig maar dat is niet te zien op de huid

Ingrediënten: 

Active: Petrolatum (56.8%), Other: Lanolin, Mineral Oil, (Fragrance), Salicylic Acid, Propylparaben, Castor Oil, Corn Oil, Tocopherol, BHT, Iron Oxides

Bron : beautypedia.com

 

De balsem is samengesteld met als hoofdingrediënt petrolatum ofwel Vaseline, een ingrediënt dat fungeert als vochtvasthoudend laagje op de huid. Ook is er vitamine E, salicylzuur, lanolin, verschillende oliën (ook minerale) en parfum toegevoegd aan de originele Skin Protectant, al gebruik ik zelf meestal de variant zonder parfum.

Misschien ben je niet direct ondersteboven van de ingrediëntenlijst, maar geloof mij maar, het is een geweldige balsem die de huid absoluut verzacht en zelfs hersteld. Elizabeth Arden gebruikte de Skin Protectant zelfs om de benen van haar prijswinnende renpaarden mee in de wrijven....dat doe je natuurlijk niet met zomaar iets ;-)

 

Zelf gebruik ik de Skin Protectant al jaren, waarschijnlijk al meer dan 30 jaar, want ik zat nog op school toen ik in een magazine las over dit wondermiddel. En dan wil je dat natuurlijk graag hebben, ook al moest ik er toen best even voor sparen! Tot op de dag van vandaag gebruik ik vrijwel iedere dag wel een beetje Eight Hour Cream Skin Protectant op een van de onderstaande manieren:

Als lippenbalsem! Iedere avond pak ik mijn tube Skin Protectant van mijn nachtkastje en doe een klein beetje op mijn lippen, dat kan de hele nacht lekker intrekken en het resultaat is dat ik vrijwel nooit last heb van droge lippen. Overdag gebruik ik amper lipbalm, zelfs in de winter hoef ik mijn lippen vrijwel nooit in te vetten, zo goed werkt het bij mij!

Iedereen is weleens verkouden (ik niet momenteel) en als je vaak je neus moet snuiten, dan krijg je gegarandeerd last van een rode, schrale neus...zeer irritant! No worries, voor dit soort schrale plekjes op de huid is de Skin Protectant ook perfect, je legt er nl. een beschermend laagje mee over de huid, waaronder de huid prima kan herstellen. Vaak is de huid al na een paar uur weer gekalmeerd en niet meer pijnlijk of rood! Ook ideaal voor kinderen trouwens, zelfs als billenzalf kun je deze prima gebruiken (is alweer lang geleden voor mij, maar ik gebruikte het wel bij mijn kids en die hebben nooit een probleemhuid gehad).

Heb je van nature volle wenkbrauwen maar wil je wel dat ze een beetje in model blijven de hele dag? Dan kun je prima een beetje Skin Protectant gebruiken, wrijf het voorzichtig over je wenkbrauwen en de haartjes blijven op hun plaats en krijgen een mooie glans. Je kunt de skin protectant trouwens ook gebruiken om wat glans toe te voegen aan je make-up, dat oogt prachtig op de foto...gebruik alleen niet teveel omdat het wel wat kan plakken!

Ik ben weleens wat laks met mijn handen insmeren met handcreme en ik merk dat sommige schoonmaakmiddelen mijn huid meer uitdrogen dan anderen (Ajax Citroen bijvoorbeeld meer dan Eucalyptus). Dan kan ik soms binnen paar uur extreem droge, pijnlijke nagelriemen krijgen....niet fijn! Als ik dan een tipje Skin Protectant aanbreng, dan is de huid binnen een uur weer zacht en soepel, zijn wondjes de volgende dag echt weer hersteld en ziet de huid er weer goed uit. Welk ander product ik ook gebruik, niets werkt zo snel of zo goed als Elizabeth Arden Eight Hour Cream skin Protectant.

En ik ben natuurlijk geen dokter, maar ik gebruik het ook bij lichte brandwondjes of snijwondjes, ze genezen sneller en doen direct minder pijn. Ik heb echt nog nooit negatieve effecten gemerkt bij mij, maar wees altijd wel voorzichtig bij wondjes i.v.m. infectiegevaar!

Nieuw is de Eight Hour Cream All-Over Miracle Oil (EUR 32,95), die ook heel fijn is! De olie is eigenlijk net zo multi-functioneel en praktisch, mede door de fijne verpakking (sprayflacon van kunstof) en doordat de olie geen vettige finish achterlaat, maar wel een mooie huid! Zeker een goede aanvulling op de Skin Protectant, die ik bijvoorbeeld niet zo snel op mijn armen, benen of gezicht zou gebruiken (behalve plaatselijk dan). De olie ruikt trouwens ook heel wat fijner dan de originele Skin Protectant en ook als de parfumvrije variant!

Ingrediëntenlijst Eight Hour Cream All-Over Miracle Oil

 

Kopen dus, die tube Skin Protectant, het is echt een life-saver bij ons thuis, alweer tientallen jaren en dus is het met recht een product dat hoort bij mijn favorieten! De prijs vind ik persoonlijk ook heel redelijk, vooral omdat je echt wel jaren kunt doen met een tube, afhankelijk van hoe vaak je het gebruikt! Goed om te weten dat je een tube na opening nog wel 3 jaar kunt bewaren en veilig gebruiken. Kortom, een beauty klassieker die je echt in huis moet hebben....en nee, dit is geen gesponsord artikel, maar pure liefde voor dit product!

 

Je koopt de producten van Elizabeth Arden bij de goede parfumerie zoals Douglas en ICI Paris XL, soms kom je het merk ook tegen bij de luxere drogisterij en heel af en toe is er weleens een mooie aanbieding te vinden bij Etos, dan kun je zomaar wat tubes inslaan! Ken jij deze Skin Protectant al? Ben jij ook fan?

Deel dit artikel
Back to top