Reviews

Debbie's favorieten - de fijnste en beste foundations

Eind 2013 schreef ik een artikel met daarin een opsomming van 10 fijne foundations, zeg maar mijn favorieten van dat moment. Inmiddels zijn we meer dan 2 jaar verder en heb ik natuurlijk weer een flink aantal nieuwe foundations getest, tijd voor een nieuw overzicht van mijn favoriete foundations! Er zitten wat overlappingen in het lijstje, maar er zijn ook wat oude favoriete afgevallen en geweldige nieuwe foundations bij gekomen. Kijk je even mee?

Lancôme Miracle Cushion foundation (review)

 

Hoera voor nieuwe formules!! De dunne foundation hebben mijn hart wel gewonnen de afgelopen jaren en deze bijzondere foundation in een spons is helemaal te gek! Lancôme was het eerste "westerse" beautymerk dat met een Cushion foundation kwam en pas nu, begin 2016, komen er meer merken (L'Oréal & MAC). Wat is dat toch dat sommige merken zo achterblijven? Ik vind het nl. een superfijne foundation!

Armani Maestro Compact foundation (review)

 

Deze compact, cremige foundation met perfecte dekking is al lang een van mijn favorieten, ook in het artikel uit 2013 was deze te zien en nog steeds koop ik trouw een navulling als deze op is. Het is de foundation die ik vrijwel altijd meeneem onderweg, als ik een hele dag op pad ben, en regelmatig gebruik tijdens het maken van lipswatches, hij werkt nl. snel en geeft een prachtig resultaat.

Diorskin Star studio makeup SPF long wear foundation (review)

 

Dit is ook een topper, al moet ik er wel eerlijk bij zeggen dat ik niet mijn ideale kleur vind in het assortiment, iets wat ik best jammer vind. Toch draag ik deze wel regelmatig, vooral ook omdat het een mooie dekkende foundation is die de hele dag goed blijft zitten. Dit is mijn favoriete Dior foundation, al vind ik de Capture Totale foundation ook wel heel goed.

 

Bobbi Brown Intensive skin serum foundation (review)

 

Als ik echt een favoriet moet kiezen, een foundation die ik echt het vaakst gebruik, dan is het deze foundation van Bobbi Brown, wat een topper! De kleur is perfect, de dekking precies zoals ik die wil, de houdbaarheid heel goed en de finish mooi glanzend en natuurlijk, wat mij betreft is dit (momenteel) de holy grail onder de foundations!

MAC Pro Longwear Nourishing Waterproof foundation (review)

 

In de zomer kies ik toch ook wel voor een foundation, ik hou van een (iets egalere) huid en die krijg ik door een laagje foundation! Deze van MAC is ideaal in gebruik omdat het effect mooi is, deze heel lang blijft zitten, ook als je zwemt of zweet en de uitstraling toch natuurlijk is. De kleur is ook weer prima, iets wat natuurlijk niet zo gek is bij MAC, die hebben een van de grootste keuze in kleuren van alle merken!

NARS All day luminous weightless foundation (review)

 

Weer zo'n dunne foundation, dit keer van NARS, zeker een van mijn favoriete merken! En ik ben ook over deze foundation meer dan tevreden, ik heb mijn flesje inmiddels al helemaal opgebruikt en twijfelde juist of ik een nieuwe moest bestellen. Dat heb ik nog niet gedaan omdat er een nieuwe Velvet matte foundation uit is, die ik ook graag wilde proberen....ik ben benieuwd welke van de twee het fijnste is? Je ziet binnenkort de nieuwe review wel verschijnen, ik hou je op de hoogte.

Guerlain Lingerie de Peau BB Beauty Booster (review)

 

Goed, officieel is dit geen foundation maar een BB Cream, maar zo zou ik dze absoluut niet willen omschrijven, daarvoor is het effect te dekkend en langhoudend. Dat is goed nieuwe overigens, want ik ben al jaren gek op deze BB Cream/foundation! De dekking is goed en het effect mooi, fluwelig en toch natuurlijk, de BB cream voelt heerlijk aan op de huid en beschermt ook nog eens best goed tegen de zon, ideaal product wat mij betreft. Helaas is de kleurkeuze niet zo heel groot!

Laura Mercier Creme Smooth foundation (review)

 

Op momenten dat mijn huid droger is dan anders (bijvoorbeeld tijdens koude dagen) dan gebruik ik een meer cremige foundation, zoals deze mooie, dekkende, foundation van Laura Mercier. Dat is zeker een uitkomst als je normaal van je foundation van die "schilfertjes" of velletjes krijgt, een goede voedende foundation zal dat zeker tegengaan (al is een goede huidverzorging natuurlijk het meest belangrijk om dat probleem op te lossen. De foundation is wel wat glanzend, maar door plaatselijk een matterend poedertje te gebruiken los je dat probleem natuurlijk op en het maakt de huid niet droger. De keuze in kleuren is best ruim en natuurlijk zijn er tegenwoordig mooie Laura Mercier counters waar je langs kunt gaan voor advies....binnenkort komt er ook een andere foundation uit van dit merk waar ik benieuwd naar ben. Jij toevallig ook?

MAC Studio Waterweight SPF30 foundation (review)

Nog een dunne foundation, nu een van mijn favoriete merk, en daar was ik extra benieuwd naar natuurlijk! Deze is zeker niet tegen gevallen, sterker nog...het is een van de beste dunne, waterachtige foundations die er is! De foundation zorgt voor een mooie dekking die lang blijft (is niet altijd het geval bij dit soort foundations) en voelt de hele dag licht & luchtig aan.  Bij MAC kun je kiezen uit veel kleuren!

L'Oreal True Match Super-blendable foundation (review)

Yes, toch ook nog een iets budget vriendelijke foundation in deze lijst! En wat voor één! Dit is met recht een foundation die hier zeker in thuis hoort, de foundation is fijn in gebruik, geeft een mooi medium tot volledig dekkend effect met een mooie, natuurlijk glanzend finish die niet te veel glimt. Tel daarbij de goede houdbaarheid, de grote kleurkeuze, de prima prijs en goede bereikbaarheid bij en je weet waarom je deze echt eens moet proberen!

 

Zo! Dat is mijn lijstje van mijn 10 favoriete foundations, kun jij je er een beetje in vinden? Wil je nu meer reviews van foundations zien, kijk dan even hier, je vindt daar meer dan 35 reviews. Ik ben bezig met nog meer reviews binnenkort, dus wie weet is dit lijstje alweer achterhaald als je het leest, maar ik hou jullie altijd op de hoogte!

Deel dit artikel
Back to top