Reviews

MAC Retro Matte Liquid Lipcolour - review & swatches van alle kleuren

Hebben jullie al 1 of meer MAC Retro Matte Liquid Lip Colours gekocht? Jullie hebben al swatches kunnen zien van 4 van de kleuren een tijdje geleden in dit artikel, maar vandaag heb ik alle swatches voor jullie! Jawel, swatches van alle 15 kleuren uit het vaste assortiment van de Retro Matte Liquid Lip Colours, de matte vloeibare lipsticks van MAC. Kijk je even mee? Misschien wel handig om te bekijken als je nog een kleurtje bij wilt bestellen!

MAC Retro Matte Liquid Lip Colour EUR 24,50 per stuk, meer informatie vind je in dit artikel

swatches v.l.n.r. Mademoisellle, Lady be good, Back in vogue en Rich & Restless

swatches v.l.n.r. Divine Divine, Personal statement, To matte with love & Tailored to tease

swatches v.l.n.r. Recollection, Oh lady, Quite the standout & Fashion Legacy

swatches v.l.n.r. Feels so grand, Dance with me & High drama

MAC Retro Matte Liquid Lip Colour Lady be good - warm mid-tone nude 

MAC Retro Matte Liquid Lip Colour Back in vogue

MAC Retro Matte Liquid Lip Colour Mademoiselle

MAC Retro Matte Liquid Lip Colour Divine Divine

MAC Retro Matte Liquid Lip Colour To Matte with love

MAC Retro Matte Liquid Lip Colour Quite the standout

MAC Retro Matte Liquid Lip Colour Fashion legacy

MAC Retro Matte Liquid Lip Colour Tailored to tease

MAC Retro Matte Liquid Lip Colour Oh lady

MAC Retro Matte Liquid Lip Colour Dance with me

MAC Retro Matte Liquid Lip Colour High drama

Review

Inmiddels heb ik dus alle kleuren getest en er zit nogal wat verschil tussen de texturen. De lichtere kleuren zijn vrijwel allemaal droger, minder soepel en ook minder dekkend dan de donkere kleuren. Mademoiselle en Divine Divine zijn de minst fijne van het stel om eerlijk te zijn, ook de kleuren ogen toch een tikje minder dan de rest van de kleuren.

High Drama is ook een lastige, dat kun je trouwens goed zien op de swatch, aanbrengen ging gewoon lastig en je ziet dat er zelfs een vlekje op zit, maar dat komt omdat ik mijn lippen aanraakte met de applicator...mijn fout dus! Maar je ziet ook dat de kleur niet egaal opbrengt, in tegenstelling tot heel veel andere kleuren.

 

Tips

Om de MAC Retro Matte Liquid Lip Colours aan te brengen is het verstandig om geen lipbalsem aan te brengen, althans...niet direct voor het aanbrengen, want dan "pakken" de kleuren niet zo goed. Wil je toch een lipbalsem gebruiken (wat op zich wel fijn is) dan moet je dat een half uurtje van de voren doen en vervolgens de lipbalsem even afdeppen. Ik vind het aanbrengen van de Liquid Lip Colours heel erg simpel, de applicator doet zijn werk perfect en als je een beetje oplet hoef je echt geen kwastje te gebruiken. Let er wel op dat de kleuren zeer gepigmenteerd zijn, als je knoeit, dan is het lastig om de kleur goed weg te halen van de huid. Wil je foto's zien van de applicator, kijk dan even naar dit artikel.

Bij mij blijven de kleuren echt goed zitten, zelfs na een normale maaltijd zit de kleur en nog bijna perfect op (al kan de binnenkant iets afgesleten zijn) en dat betekent dat het ook niet meevalt om de kleur te verdwijderen. Gebruik het liefst een make-up remover op oliebasis (bv MAC Cleanse off oil), dat werkt het beste want een normale reiniger of micellaire reiniger is echt niet bestand tegen de langhoudende vloeibare lipsticks!

 

Willen julie meer weten over de lipsticks? Laat het dan zeker weten! Je vindt alle 15 kleuren (mits ze niet tijdelijk uitverkocht zijn, ze blijven in het vaste assortiment) bij alle verkooppunten van MAC zoals De Bijenkorf, Douglas en de online shop van MAC. Ze kosten EUR 24,50 per stuk en dat vind ik persoonlijk een prima prijs voor deze fijne lipsticks! Welke vind jij de mooiste?

Deel dit artikel
Back to top