Reviews

Foundation review - MAC Matchmaster Shade Intelligence Compact Foundation

Sinds ik vorig jaar de Miracle Cushion Foundation van Lancôme heb leren kennen en waarderen, was het wachten natuurlijk op de volgende merken die een soortgelijke foundation zouden uitbrengen. In september zag ik al een voorproefje van wat MAC zou gaan brengen tijdens mijn bezoekje aan New York Week. Ook MAC krijgt een "cushion" foundation, de Matchmaster Shade Intelligende Compact foundation die binnenkort uitkomt, ik heb deze al een tijdje getest en heb er een review van gemaakt. Kijk je even mee?

MAC Matchmaster Shade Intelligence Compact foundation EUR 36,40 (verkrijgbaarheidsdatum nog niet zeker, stond gepland voor januari 2016)

 

Wat zegt MAC over deze Mastermaster Shade Intelligence Compact foundation?

"De innovatieve cushion en de dunne, vloeibare formule geven een levendige, perfecte en natuurlijke finish met fijne dekking, terwijl je toch de natuurlijke huid er doorheen ziet. Het bijzondere doseersysteem door de "cushion" zorgt ervoor dat de formule in een dunne laag kan worden aangebracht, voor een natuurlijke finish met een dunne tot medium opbouwbare dekking."

Handig om te weten, de stevige, ronde zwarte compacts zijn ook navulbaar! Er zit 13 gram product in, dat is niet zo heel veel, zelfs nog minder dan die van Lancôme.

 

Verpakking & ingrediënten

 

Zoals je al op de foto's kunt zien is de foundation echt wel even anders dan anders, vooral door het doseersysteem. Het gaat om een zeer vloeibare, waterachtige foundation die gedrenkt is in een fijne spons, die in de (goed afsluitbare) compact zit. Deze soort "cushion" foundations vind zijn oorsprong in Azië, waar heel vaak van dit soort noviteiten vandaan komen, zo ook in dit geval dus!

De compact is vrij dik, heeft afgeronde kanten, is uitgevoerd in de "normale" mat-zwarte MAC finish en is heel goed afsluitbaar. Dat is belangrijk omdat de formule zo dun is!

In de deksel zit een spiegeltje en je ziet ook de applicator al liggen direct op het dekseltje.

Maak je het dekseltje open (een extra beschermend klepje dus) dan zie je na aankoop dat de foundation is afgesloten met een folietje. Op het folie staan nog wat aanwijzingen en het belangrijkste is dat je de deksel altijd goed sluit!

De applicator is zwart van kleur, iets wat eigenlijk wel fijn is, omdat het er dan niet zo snel vies uitziet. Het is gemaakt van een heel fijn sponsachtig materiaal en de applicator gebruik je zowel om de foundation aan te brengen en te verdelen/blenden.

De applicator ligt prima in de hand, maar zelf gebruik ik liever een kwast! Toch is het een prima sponsje voor een update als ik onderweg ben, we houden deze er zeker in.

Als ik de folie weghaal, zie je de spons met daarin de foundation liggen. Je kunt de spons makkelijk indrukken, hij is zacht en toch ook weer stevig. Duw je er lichtjes op, dan komt de foundation naar boven en kun je die opnemen op de applicator of op de kwast.

ingrediëntenlijst MAC Matchmaster Shade Intelligence Compact foundation die op waterbasis is, ik zie ook hyaluronzuur, vitamine E, cafeine en algenextract. Er zit zover ik kan zien geen SPF in deze foundation, eigenlijk best apart?

 

Swatches & foto's van het resultaat

 

De textuur van de foundation is heel dun, nog dunner dan bijvoorbeeld de Studio Waterweight foundation van MAC en dat zorgt mede voor een lichte dekking. Het opbrengen is makkelijker dan je denkt, al moet je wel een goede kwast gebruiken, ik gebruik een platte kabuki (MAC 180) omdat je daarmee een goede dekking krijgt en een mooie finish.

De cushion is heel fijn van structuur en als je erop duwt komt de foundation door de gaatje omhoog, waardoor de foundation zich mengt met luchtbelletjes en de textuur nog luchtiger wordt.

Heel licht en luchtig dus, maar je ziet dat de foundation niet van mijn vinger afloopt, dus dat werkt wel prima!

swatch links 3.0 en rechts 5.0, ik gebruik 3.0 omdat 5.0 echt veel te donker is, ik heb het idee dat de kleuren vrij donker uitvallen. Hou er wel rekening mee dat ik (vroege) perssamples gebruik, het kan altijd zijn dat de kleur van het uiteindelijke product anders uitpakt.

De foundation is in de volgende kleuren te koop: 1.0 1.5 2.0 3.0 4.0 5.0 6.0 7.0 7.5 8.0 8.5 9.0

voor - zonder foundation

na - met MAC Matchmaster Shade Intelligence Compact foundation in de kleur 3.0

links zonder foundation en rechts met MAC Matchmaster Shade Intelligence Compact foundation, ik heb op de foto nog geen poeder gebruikt

 

Review

Deze cushion foundation is eigenlijk alles wat ik van deze foundation verwachte, hij is mij zeer goed bevallen! De foundation is lekker fris, goed opbouwbaar en de kleur is prima voor mij. Het is niet de meest langhoudende foundation die er is, maar wel een van de fijnst aanvoelende, zeker als je er echt niet tegen kan dat je de foundation voelt of ziet, is dit ideaal.

Natuurlijk is de cushion heel leuk als gadget, maar het helpt ook echt om de foundation luchtiger te maken en het effect op de huid natuurlijker, dat is tenslotte wat deze foundation voor ogen heeft. Ben je op zoek naar een licht aanvoelende foundation die je huidtoon licht corrigeert en een opbouwbare dekking geeft, dan is deze absoluut een aanrader. Ik heb nog wel een kleine kanttekening, 13 gram product is natuurlijk niet zoveel, dat is zelfs nog minder dan er in de Lancôme Cushion foundation zit en die was al best snel op. Ik denk dus niet dat het een erg zuinige foundation is?

 

Dekking - licht, maar wel prima opbouwbaar mits je de laagjes tussendoor heel even laat drogen. Breng dus niet teveel foundation tegelijk aan, dat kan een beetje streperig gaan ogen. Bouw het voorzichtig op voor een mooie, natuurlijke finish en dekking.

 

Finish - licht glanzend, heel natuurlijk, licht en fris. In de loop van de dag blijft de foundation netjes en gaat bij mij niet extra glanzen, maar ik gebruik wel een heel dun laagje poeder.

 

Houdbaarheid - als ik één laagje draag vind ik de houdbaarheid niet zo goed, maar breng ik een extra laagje op dan is de houdbaarheid een stuk beter. Je kunt deze nog verlengen door wat poeder aan te brengen, dan kun je zelfs ook voor wat extra dekking zorgen als je dat zou willn.

 

Huidtype - vrijwel alle huidtypes, denk ik, mits je niet teveel dekking wilt of nodig hebt, de foundation verbergt heel fijn roodheid zonder een maskereffect te geven en voelt lekker fris aan op een drogere huid.

 

Prijs - EUR 34,60 (beetje een gekke prijs, maar dat stond op het persbericht) - er is dus ook een navulling beschikbaar maar die prijs heb ik niet gekregen

 

Verkooppunten - bij alle MAC counters en winkels, de exacte datum is verschoven, stond gepland voor januari 2016

Nog even een foto van mijn totale make-up look van de dag dat ik de foto's heb gemaakt! Ik heb hier ook wat poeder op, bronzer en blush. Toch zie je wel goed dat de foundation een fris, niet al te dekkend effect geeft, ik vind dat altijd wel fijn en ik draag deze foundation dan ook regelmatig de laatste weken.

 

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn foundation reviews. Lijkt deze MAC Matchmaster Shade Intelligence Compact foundation jou iets?

Deel dit artikel
Back to top