Reviews

MAC Velvetease lip pencil - swatches, foto's en review

Hou je wel van een kleurtje op je lippen en wil je ook weleens iets met een matte finish proberen? Maar vind je lipstick opbrengen lastig of te lang duren? Dan is er een leuk alternatief: de Velvetease lip pencils van MAC, een combinatie tussen de dekkende kleur & matte finish van een lipstick en het gemak van het aanbrengen met een potlood. Ik heb drie kleuren getest en laat je zien hoe mooi ze zijn.....

MAC Velvetease lip pencil EUR 21,00 - verkrijgbaar in 12 tinten, meer informatie in dit artikel

Ik heb de kleuren Reddy to go, Anything goes en Tease me binnen gekregen om te testen, je ziet ze hierboven op de foto. De MAC Velvetease lip pencil is een dik, kort potlood met een ronde maar wel puntige vorm. Je hoeft het potlood niet te slijpen, maar draait deze aan de achterkant omhoog.

De kleuren zijn behoorlijk gepigmenteerd, met één streek van het lip pencil kleur je de lippen al in, meerdere laagjes aanbrengen is niet nodig. Kijk maar even naar de swatches op de foto's hieronder.

v.l.n.r. MAC Velvetease lip pencil Tease me, Anything goes & Reddy to go

MAC Velvetease lip pencil Tease me - light pink - zeer lichtroze, op zich is deze textuur iets minder fijn dan de andere twee kleuren maar voor zo'n lichte roze kleur valt het niet tegen. Zoals je ziet is de kleur goed verdeeld en zie je de kleur niet echt in de lijntjes van mijn lippen, op zich goed van textuur. De kleur is dan weer niet helemaal mijn ding...

MAC Velvetease lip pencil Anything goes - Rosy fuchsia - huh...fuchsia? Ik zie toch echt wel een rode lipstick, maar dan wel met een roze ondertoon, een prachtige kleur overigens die echt een fluwelige finish geeft, meer dan Reddy to go bijvoorbeeld. Brengt op als een droom en geeft een soft focus finish aan mijn lippen, erg mooi!

MAC Velvetease lip pencil Reddy to go - deep brick red - een mooie, diepe rode kleur die toch helder blijft! De textuur lijkt iets dekkender dan Anything goes, waardoor je wat minder ziet van de fluwelige finish. Toch vind ik ook dit een fijne kleur, klassiek rood die iedereen mooi zal staan!

Ik vind de Velvetease lip pencils wel vrij klein qua formaat, op de foto zie je deze naast een normale MAC lipstick. Toch is dat op zich geen nadeel, zo'n lip pencil is wel makkelijk mee te nemen natuurlijk, zelfs in je broek- of jaszak. Er zit 1,5 gram product in de Velvetease lip pencil, dat is niet veel, maar ik moet wel zeggen dat deze behoorlijk zuinig is in gebruik. Ik heb de rode tinten nu al een paar dagen gebruikt (afwisselend) en eigenlijk zie ik amper dat er wat product af is. Ik denk dus dat je er best lang mee doet, desondanks vind ik ze wel wat aan de dure kant (ze kosten EUR 21,00)! Kleine tip: draai de lip pencil niet teveel uit de houder, anders loop je altijd de kans dat deze een stukje afbreekt!

Met Reddy to go!

De Velvetease lip pencils voelen fijn aan op mijn lippen, ze zijn minder droog van textuur dan de "normale" matte lipsticks van MAC en voelen vooral lichter. Het aanbrengen gaat makkelijk, zelfs de fellere kleuren brengen netjes aan langs de randjes en ook het inkleuren is zo gebeurd, dat is absoluut een voordeel. De houdbaarheid is goed, ik heb Reddy to go gisteren rond 4 uur aangebracht, heb gewoon gegeten en gedronken de hele avond en de kleur zat nog behoorlijk goed toen ik onder de douche ging. In het midden was er wel wat slijtage, maar niet teveel en ik had dat eventueel prima even kunnen bijwerken. De lip pencils geven wel af op glazen en mensen....dus luchtkusjes zijn aan te raden, haha! Verwijderen gaat trouwens vrij makkelijk met een goede make-up remover, echt boenen is niet nodig!

 

De MAC Velvetease lip pencils zijn inmiddels al te koop in de online shop van MAC, volgens de officiële berichten zullen ze vanaf 13 februari 2016 ook te koop zijn bij alle MAC counters en winkels. Vind jij ze mooi? Welke kleuren zou jij wel willen hebben?

Deel dit artikel
Back to top