Reviews

Urban Decay X Gwen Stefani - blush palette, brow kit & lipproducten review, swatches & look

Als het goed is ligt vanaf half februari 2016 de nieuwe producten van de Urban Decay Gwen Stefani collectie bij de shop-in-shops van ICI Paris XL, ook zul je ze dan kunnen vinden in de webshop. Ik heb een aantal producten kunnen testen, waaronder het mooie blushpalette met daarin ook een bronzer en highlighter. Ben ik net zo enthousiast over deze nieuwe producten als over het Gwen Stefani oogschaduwpalette? Kijk zelf maar even....

Ik ben in elk geval heel enthousiast over de verpakkingen, die zijn echt gorgeous!!! Ik vind de combinatie van wit, zwart, goud en stippen echt een schot in de roos! Leuk ook dat ze allemaal verschillend zijn en toch echt bij elkaar horen, zo kun je de palettes ook goed uit elkaar houden!

Urban Decay Gwen Stefani Brow Box Bathwater Blonde EUR 36,40

De Brow Box bevat 2 wenkbrauwpoeders in twee verschillende tinten en een transparante pommade die je gebruikt om de haartjes op zijn plaats te houden. In het bovenste dekseltje vind je een "gewoon" spiegeltje.

Het is een klein, maar handig doosje dat goed in de hand ligt en stevig afsluit, je kunt het prima meenenem als je zou willen.

Maar er is meer! Onder de eerste laag van de Brow Box vind je nog een laag, met daar de 2 penseeltjes en het mini pincetje. Ook hier vind je weer een spiegeltje, dit keer een iets vergrotende variant en dat is wel heel handig!

De kwastjes zijn lekker stevig en heel geschikt om het poeder netjes aan te brengen, ze pakken de poeder goed op en geven die ook weer prima af op mijn wenkbrauwen. Ik mis echter wel een borsteltje om het poeder netjes door de wenkbrauwhaartjes te kammen....dat had er best bij mogen zitten i.p.v. twee kwastjes.

Het pincetje is niet heel precies om eerlijk te zijn, heel kleine haartjes pakt hij niet zo goed maar in geval van "nood" kun je er best wat haartjes mee epileren. Het ziet er wel mooi uit trouwens! Oh ja, nog een kleine kanttekening, het is niet zo makkelijk om de pincet of een kwastje uit het doosje te halen...het is allemaal een beetje klein. Ik draai het doosje dan maar helemaal om, dan valt alles eruit....

links voor en rechts na de donkerste kleur van de Bathwater Brow Box, de kleur is best donker. Het poeder pakt heel goed, zowel op de huid als op de haartjes! Ik vind het effect wel vrij mat, dat kun je wat glanzender maken door wat pommade te gebruiken, dat oogt levendiger!

Het wenkbrauwpoeder is wel vrij los geperst in het doosje, ze laten snel los en zorgen wel voor een beetje rommel, dat is jammer. Natuurlijk is het geen ramp, maar hou er even rekening mee.

Urban Decay Gwen Stefani Blush palette EUR 45,00

Er zit in totaal 6 x 2,8 gram product in het palette, dat is een mooie hoeveelheid voor een mooie prijs! Normaal betaal je voor een losse blush van Urban Decay 30 euro, al zijn die wel iets anders van samenstelling volgens mij. Vergeet trouwens geen kwast te bestellen als je die nog niet hebt, die krijg je nl. niet bij het palette.

In het palette vind je 4 blushes (Cherry, Easy, Hush & OC), een champagne/gouden highlighter (Angel) en een matte, vrij lichte bronzer (Lo-Fi). De poeders zijn allemaal lekker zacht, goed gepigmenteerd en brengen makkelijk op, je blendt ze ook makkelijk met de huid of de andere producten. In het palette vind je een mooie selectie kleuren die allemaal anders zijn en geschikt voor heel wat verschillende huidskleuren.

Ik vind zelf Hush en Easy mooi voor mijn getinte huid, Angel en OC zijn weer prima voor een iets lichtere huid. De bronzer is prima door vrijwel iedereen te gebruiken, door de matte finish is het een prima contourpoeder. Angel is een highlighter die niet al te erg glanst, het effect is zichtbaar, maar niet overdreven.

v.l.n.r. Cherry, Easy & Angel

v.l.n.r. Lo-Fi, Hush & OC

voor - nog zonder bronzer, blush & highlighter

Ik begin met Bronzer Lo-Fi

Daarna breng ik Blush Cherry aan, zelfs die lichte kleur zie je nog prima!

Als laatste stap de Highlighter Angel

na! 

Ik zei het al, de poeders zijn zacht en dus geven ze ook vrij veel poeder af als je de blushes oppakt met een kwast, kwast dus niet te stevig, anders wordt het palette een beetje rommelig!

In de collectie vind je ook een mooie selectie lippotloden en lipsticks, ik heb vandaag de lippencil & lipstick Firebird gebruikt, een diepe fuchsia tint die Gwen ook gebruikt op de promofoto's van deze look!

De 24/7 Glide on lip pencils (EUR 20,40) van deze UD Gwen Stefani collectie zijn zacht, intense gepigmenteerd en blijven heel goed zitten. Je kunt ze ook prima als basis onder lipstick gebruiken, om de kleur nog langer te houden!

Deze UD Gwen Stefani Firebird lipstick (EUR 24,70) is intens gepigmenteerd, voelt zacht en romig aan, blijft behoorlijk goed zitten en is makkelijk aan te brengen, een fijne lipstick! Mijn kleur is het niet helemaal, maar als je houdt van een felroze lip, net zoals Gwen, dan is het een aanrader! Ik vind de verpakkingen ook weer helemaal mooi!

swatch 24/7 glide-on lip pencil & lipstick Firebird

De totale look, ik heb ook nog een aantal oogschaduws gebruikt uit het Gwen Stefani eyeshadow palette, dat ik nog steeds een aanrader vind. Je kunt het online niet meer kopen, zag ik, maar ik hoorde dat het nog wel te koop is bij 1 of meer counters van Urban Decay in ICI Paris. Informeer even bij ICI Paris XL als je er meer over wilt weten!

Ik vind de nieuwe collectie van UD Gwen Stefani zeker weer de moeite waard, het blush palette is lekker veelzijdig en goed van kwaliteit! De Brow Box zit goed in elkaar, maar de kleuren moeten natuurlijk wel bij je passen en ik mis dus een borsteltje, iets wat er wel bij had moeten zitten voor deze prijs vind ik. De lipsticks zijn fijn, ik heb de andere kleuren ook gezien en die zijn ook te gek, de matte rode 714 komt binnenkort ook nog een keer voorbij!

 

Je zult de producten van de UD Gwen Stefani collectie vanaf half februari 2016 vinden in de webshop van ICI Paris XL en in de counters van Urban Decay in de filialen in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam (datum is altijd onder voorbehoud). De collectie is gelimiteerd, op = op! Wat zou jij willen kopen?

Deel dit artikel
Back to top