Reviews

MAC Fluidline pen Retroblack - review

Vrijwel iedereen heeft weleens gehoord van de bekende Fluidline gel eyeliner van MAC, een iconisch product dat al jaren favoriet is bij zowel make-up artiesten als gewone make-up liefhebbers. Ook ik ben fan, maar moet toch zeggen dat ik de laatste jaren liever een eyeliner pen gebruik voor mijn dagelijkse make-up. Daarom was ik natuurlijk wel erg nieuwsgierig naar de Fluidline pen van MAC, fluidliner in een stift...dat moet toch extra fijn zijn? Ik heb deze alweer een tijdje in huis en ga je er wat meer over vertellen....

MAC Fluidline Pen EUR 20,00 - verkrijgbaar in Retro Black, Vintage Brown, Indelibly Blue & Privet

Deze Fluidline pen is niet de eerste vloeibare eyelinerpen van MAC overigens, de Penultimate eyeliner bestaat al jaren en daar lijkt de Fluidline pen dan ook sprekend op als je deze ziet liggen. Goed, de verpakking is iets anders, maar het grootste verschil zit hem toch in de beschikbare kleuren. De Penultimate eyeliner is er alleen in zwart en de Fluidline pen komt dus in meer kleuren.

De Fluidline pen kun je het beste vergelijken met een viltstift, de punt is gemaakt van zacht, flexibel en toch stevig vilt, waardoor deze zacht aanvoelt op de huid maar wel stevig genoeg is om een mooie, strakke lijn te zetten. Om eerlijk te zijn vind ik de tip een beetje te flexibel, waardoor ik sneller een hobbeltje in mijn eyeliner maak dan ik zou willen.

De eyeliner zelf is heel vloeibaar, je merkt het als je de punt langs je oog legt en er op duwt, dan komt er direct wat eyeliner vrij. Duw dus niet te hard op de punt, maar doe het vloeiend! Ik merk wel dat de eyeliner minder goed in de uiterste punt komt, waardoor een heel dun lijntje zetten minder makkelijk gaat. Dat zie je ook op de swatches hieronder, een dun lijntje dat zwart is lukt gewoon bijna niet.

swatches MAC Fluidline Pen Retroblack - zoals je ziet is de kleur niet mooi diepzwart, maar een beetje grijzig en soms zelfs wat blauwig

Zie je dat de kleur niet echt zwart is? Dat vind ik echt jammer, als ik een grijze eyeliner wil, dan had ik die wel gekocht!

Ik ben niet zo erg onder de indruk van het gebruikersgemak van deze Fluidline pen, hij werkt net niet fijn genoeg om deze vaker te gebruiken. Waar ik dan wel weer onder de indruk van ben is de houdbaarheid, de eyeliner blijft nl. een hele dag perfect op zijn plaats en is zelfs waterproof! Ik heb dat even getest op mijn arm, waar ze swatches zitten, en zelfs met warm water & cleanser krijg je die er maar heel lastig af. Wat wel helpt om deze eyeliner te verwijderen is een oliereiniger, dan ben je er zo vanaf!

 

Nee, mijn favoriet is de MAC Fluidline pen niet, ik hou het dan liever bij de Fluidline eyeliner of de Superslick liquid eyeliner van MAC, die zijn veel fijner in gebruik, al zijn ze niet helemaal te vergelijken. En wat stift eyeliners betreft, dan gebruik ik liever die van L'Oréal, Chanel, Dior of Bobbi Brown, sorry MAC! Je vindt de Fluidline pen van MAC bij alle counters en andere verkooppunten voor EUR 20,00!

Deel dit artikel
Back to top