Reviews

Guerlain Spring Glow collectie - swatches & review

Hebben jullie de lente al een beetje in je hoofd? De vogels bij ons in de tuin in elk geval wel, ze fluiten inmiddels al dat het een lieve lust is, wat enorm vroeg in het jaar! Dan is het ook niet zo gek dat we weer zin krijgen in lente, in lente-outfits en lente-make-upjes! Jullie hebben al heel wat reviews voorbij zien komen, vandaag deel ik mijn review van de Guerlain Spring Glow collectie. Kijk je mee of je in de collectie wat moois ziet? Ik denk nl. van wel....

Météorites Base Perfecting Pearls anti-dullness EUR 64,00 - een primer in een gelformule met daarin kleine bolletjes die o.a. diamantpoeder bevatten, maar ook veelkleurige parelmoerdeeltjes. 

Guerlain heeft de bekende bolletjes ook verwerkt in deze primer, de zachtroze bolletjes zweven als het ware door de transparante vloeistof. Het lijken wel kleine pareltjes! In de bolletjes zitten de glans- en kleurdeeltjes van de primer opgesloten....zo leuk! Ik vraag me alleen wel af hoe ze zoiets maken? Dat zou ik best eens willen weten!

ingrediëntenlijst Guerlain Météorites Base

De basis is op waterbasis gemaakt, er zit ook verzorgende glycerine in, zee-algen en vitamine E. Er is o.a. silica en diamantpoeder toegevoegd om te zorgen voor een stralend effect, er zit ook een beetje alcohol en parfum in de primer.

Op het mooie, transparante glazen flesje zit een pompje, door het oppompen van de base gaan de "meteorites" kapot en krijg je dus een rozig, parelmoeren vloeistof uit het pompje.

De primer is behoorlijk vloeibaar, toch wel anders dan de meeste andere primers die meestal wat meer cremig zijn, het duurt dan ook wel even voordat de primer is opgenomen door de huid. De huid blijft heel even "nattig", maar na een tijdje verdwijnt dat en hou je een zacht aanvoelende huid over die een mooie, maar zeer bescheiden glow heeft. De huid wordt niet vettig of heel glad, dat vind ik zeker een voordeel boven andere primers. Natuurlijk heeft de primer ook de bekende "meteorites" parfum van Guerlain, hij ruikt naar viooltjes!

Op mijn hand of gezicht kun je het verschil voor & na primer echt niet zien, ik heb van alles geprobeerd, maar je ziet nul verschil. Je kunt het effect nog het beste zien op mijn vingers, daarmee heb ik de primer aangebracht en verdeeld over mijn huid. Zie je de fijne parelachtige glans? Die krijg je ook op je gezicht, maar dan wel heel erg verdeeld, waardoor het vrij onopvallend is.

Ik kende deze primer al, een paar jaar geleden kocht ik een flacon in Gran Canaria en die heb ik met plezier gebruikt. Het grote voordeel van de primer is dat hij niet "slippery' of glijdend is, daar houd ik nl. niet van. Maar om eerlijk te zijn vind ik het stralende effect wel erg subtiel, daarvoor zou ik deze primer dan weer niet kiezen. Toch heb ik wel het idee dat de primer mijn foundation wat langer mooi houdt, juist door de "frisheid" en doordat hij niet te glad is. Op zich is het een primer die werkt, maar er niet echt uitspringt, ook niet qua verzorgende ingrediënten. Maar het is wel een leuk product, dat er geweldig uitziet en een luxe uitstraling heeft.

Dan gaan we door naar het sterproduct van deze collectie, de prachtige, maar dure Météorites Voyage exceptional compacted pearls of powder....ofwel geperste meteoritesbolletjes in een compact.

Météorites Voyage Exceptional compacted Pearls of Powder EUR 142,50 - 5 verschillende kleuren poeders met parelmoerdeelttjes die zorgen voor kleurcorrectie van de teint, maar ook het licht vangen om voor een extra helder resultaat te zorgren, de compact is navulbaar.

De compact zelf is een pareltje....het is een zeer luxe uitvoering die loodzwaar is, gemaakt van zilverkleurig metaal en een deksel heeft met kleine witte pareltjes in relief. De uitstraling is zeer luxe en je moet beseffen dat je vooral betaald voor de compact zelf, de inhoud is nl. niet zo heel kostbaar. De compact is nl. navulbaar en een "gewone" Metereorites navulling kost ongeveer EUR 48,00.

In deze compact zit alleen geen "gewone" Meteorites poeder, maar een poeder dat veel fijner is geperst, het bestaat uit allemaal kleine poederdeeltjes die naast elkaar in de compact geperst zijn. Er zitten 5 kleuren poeder in : wit, geel, roze, paars en groen, de verschillende kleuren hebben verschillende voordelen. Zo zorgen de groene deeltjes ervoor dat roodheid minder opvalt, zorgen de gele deeltjes voor glans, geven de roze deeltje een grauwe huid wat kleur, verhelderen de witte deeltjes en zorgen de paarse deeltjes vast ook ergens voor ;-)

Het ziet er wel heel leuk uit en doordat de deeltjes zo klein zijn, is het makkelijk om de kleuren gemeng op de pakken met een poederkwast. Je krijgt dus altijd een ideale combinatie van kleuren!

Het poeder oogt niet echt gekleurd, het is wittig met een licht roze/paarse toon, op de huid aangebracht verdwijnt de poeder  en zie je niets van de kleur terug. Het effect is dan ook niet zo spannend, maar subtiel en de poeder zorgt eigenlijk alleen maar voor wat mattering van mijn huid op de foto. In het echt vind ik het effect iets meer zichtbaar, het poeder zorgt wat voor een "airbrushed" effect, het maakt mijn make-up net even wat mooier. Het oogt wat meer af! Kijk maar even!

Het effect is er, maar erg subtiel en niet veel anders dan een ander finishing of beauty powder zou doen. Toch gebruik ik de poeder nu wel graag, hij ruikt nl. fijn en is ook heel fijn gemalen, waardoor de poeder echt niet te zien is op de huid, hij verdwijnt direct na het aanbrengen en houdt mijn huid de hele dag mooi. Toch vind ik de prijs voor dit effect wel erg hoog, zeker omdat je de compact er bij moet kopen. Tja, maar het is wel een prachtige compact en de poeder is ook prima, bepaal dus vooral zelf of je dat bedrag wilt uitgeven, je houdt er in elk geval altijd een navulbare compact aan over.

Dan op naar de meer kleurrijke (nou ja...) producten van de Spring Glow collectie, de blush en de oogschaduw, die fel gekleurde, glanzende verpakkingen hebben...een beetje apart voor Guerlain!

Ook de prints zijn heel anders dan we gewend zijn van Guerlain, geen bloemetjes of bijtjes, maar de woorden Smile en Enhoy in pixel letters gedrukt in de poeders!

Ecrin 1 Couleurs 13 Enjoy EUR 34,50

Ik was een beetje bang voor deze gele oogschaduw, maar eigenlijk is hij best mooi, hij lijkt een beetje op Ricepaper van MAC en dat is een van mijn favoriete basistinten. Die kleur past nl. prima bij mijn huidskleur en fungeert vaak als subtiele highlighter. Enjoy is wel iets geler en minder glanzend, toch kan ik deze prima met andere kleuren combineren, ik zou deze nooit zo dragen, dat vind ik saai. Tja, voor mij is het geen musthave, maar op zich is het een prima oogschaduw, de kwaliteit en houdbaarheid zijn goed.

Rose aux Joues 17 Smile EUR 59,00

 

Nee, dan het blushduo, dat springt er voor mij toch wel uit! De kleuren zijn mooi op elkaar afgestemd en je zou ze apart kunnen gebruiken als je wilt. De blush ruikt ook weer heerlijk naar viooltjes, ik ben daar wel heel blij mee, het is een van de redenen dat ik graag poeders en blushes van Guerlain gebruik! Toch gebruik ik de lichtste kleur niet apart, die kleur is voor mij wat te licht, maar gemengd zorgt het voor een mooie, rozige kleur die heel fris staat. Kijk maar naar de swatches en de foto's voor & na de blush.

swatches Smile

voor blush

na de Guerlain blush Smile

Op mijn lippen draag ik de Lip Glow Pomade & liner van Dior uit de Glowing Gardens collectie, wat een mooie, natuurlijke roze kleur geven die! En ze blijven ook nog eens behoorlijk lang zitten en maken mijn lippen gladder, een fijne combinatie.

Smile op mijn wangen & enjoy op mijn ogen...lekker fris en heel simpel!

Wil je meer weten over de Spring Glow collectie van Guerlain? Dan kun je dit artikel nog even doorlezen, daarin zie je dat de blush en oogschaduw exclusief te koop zijn bij De Bijenkorf. Inmiddels heb ik de base al online gespot in de webshop van Douglas, de andere producten nog niet, maar die kunnen wellicht nog komen, ik weet het alleen niet zeker.

 

De blush is zeker een musthave, een heerlijk kleurtje dat prima is in de lente! Natuurlijk is de poeder ook prachtig, maar wel erg duur. Of de primer een musthave is? Wel als je houdt van een licht aanvoelende, niet plakkerige primer en je niet echt zoekt naar een variant die veel glans toevoegt. Ga dus zeker even langs een van de Guerlain verkooppunten om een kijkje te nemen!

 

Wat vind jij van de collectie?

Deel dit artikel
Back to top