Reviews

Short on monday - reviews van Embryolisse, Collistar, Tom Ford, Armani, Diptyque, MAC, Benefit & Tweezerman

Welkom bij de 23e aflevering van Short on monday, de rubriek waarin ik een selectie van producten kort review. De producten variëren van make-up, via skincare tot haarverzorging en parfums, je kunt er eigenlijk van alles op beautygebied voorbij zien komen. Ik heb de producten kort getest en vertel je er wat meer over, altijd leuk voor de inspiratie! Vandaag review ik producten van Embryolisse, Collistar, Tom Ford, Armani, Diptyque, MAC, Benefit en Tweezerman. Kijk je weer even mee?

Diptyque Lait frais pour le corps EUR 44,00

 

Hou je net als ik van oranjebloesem? Dan zul je deze lichte, bodylotion van Diptyque echt zalig vinden. De body lotion is dun, maar wel voedend zonder plakkerig aan te voelen op de huid en laat dus een heerlijk parfum achter. De geur van Lait Frais blijft echt lang ruiken op de huid en blijft ook hangen aan kleding die je draagt, iets wat ik zalig vind omdat ik dus gek ben op de licht fruitige, iets zoete geur van oranjebloesem. Ik combineer deze graag met de geuren van Molecule, maar ook in combinatie met andere parfums is dit een topper!

 

Embryolisse Lotion Micellaire EUR 18,55

 

Als ik tussendoor mijn make-up moet verwijderen gebruik ik altijd een micellaire reiniger, dat werkt snel, goed en makkelijk. Het grote voordeel is dat de huid erna gewoon goed aanvoelt, niet te vet of droog, maar gewoon soepel en gehydrateerd. En natuurlijk niet rood of geirriteerd, maar dat komt vooral door de zachte formule met hamamelis, glycerine en kamille. Dit is toch wel mijn favoriete micellaire reiniger, ik merk persoonlijk wel verschil tussen deze en de varianten van de drogisterijmerken. Deze is zachter voor de huid en toch haal je make-up en vuil goed van de huid.

ingrediëntenlijst Embryolisse Lotion Micellaire

 

Collistar Glycolic acid rich cream EUR 35,95 

 

Jullie weten dat ik een absolute voorstander ben van het gebruiken van exfolianten als glycolzuur voor de huid. Exfolianten zijn in tegenstelling tot je misschien denkt geen scrubs, maar melk- of fruitzuren die dode huidcellen voorzichtig van de huid afweken. Hierdoor oogt de huid stralender, kan de huid zich beter vernieuwen en kan huidverzorging beter zijn werkt doen, het is voor mij echt een onmisbare stap geworden.

Gelukkig zijn er steeds meer producten te vinden die exfoliants bevatten en ondanks dat je het ook weer niet moet overdrijven met het gebruik, is het wel fijn dat er meerdere opties zijn. Collistar heeft nu een creme uitgebracht die extra veel glycolzuur bevat en dus zorgt voor een langzame exfoliatie van de huid. Langzaam omdat er in de creme natuurlijk ook nog andere ingrediënten zitten, waardoor de glycolzuur minder geconcentreerd is, maar desondanks is het wel een fijne creme. Collistar raadt aan de creme in de vorm van een kuur te gebruiken, minstens 4 weken achter elkaar om een goed resultaat te zien. En dat kan ook prima, want de creme is fijn om dagelijks te gebruiken, er zit ook een spf in die beschermt tegen UVA & UVB straling, ook al staat er geen SPF getal op de verpakking. Ik vind het een fijne creme, zeker een aanrader als je eens wilt proberen of glycolzuur ook een gunstige uitwerking heeft op je huid.

ingrediëntenlijst Collistar Glycol Acid Rich Cream

Benefit They're real tinted primer EUR 26,00

 

Toen Estée Lauder hun Little Black Primer uitbracht was ik een beetje sceptisch, maar na uitgebreid testen was ik helemaal om, ik ben gek op die natuurlijke mascara die ook perfect als basis fungeert voor andere mascara's. Benefit brengt nu ook zo'n getinte primer uit, een dunne mascara die de wimpers heel mooi en natuurlijk kleurt, goed van elkaar scheidt door het fijne borsteltje en direct een mooie krul geeft. De kleur is heel donkerbruin en daardoor super natuurlijk, het is een uitkomst voor vrouwen en meiden met lichte wimpers die wel houden van zichtbare wimpers, maar niet van pikzwarte, te dikke mascara.

Ik gebruik de Tinted primer tegenwoordig iedere ochtend direct nadat ik mijn huidverzorging heb aangebracht, ik zie er direct wat frisser uit en kan daarna rustig verder met de rest van mijn make-up. De primer combineert goed met elke mascara, mijn wimpers worden niet hard en je kunt er zonder probleem een extra laagje mascara overheen aanbrengen. Mijn favoriete combinatie? Benefit They're real tinted primer & RollerLash...prachtige, lange en gekrulde wimpers!

op de foto draag ik alleen een dun laagje Benefit They're real tinted primer

 

MAC Studio Chromagraphic pencil NW25/NC30 EUR 16,00

 

Dit is nu zo'n product dat ik al heel lang gebruik en nog nooit heb laten zien, de huidskleurige Studio Chromagraphic pencil die ideaal is voor heel veel doeleinden. Ik gebruik het potlood vooral om in mijn waterlijn aan te brengen, hierdoor wordt de huid daar mooi fris van kleur, haal je eventueel roodheid weg en oogt de make-up wat frisser. Maar je kunt het romige potlood ook gebruiken rond de lippen om de lipcontouren strakker te maken of combineer deze kleur met een gekleurde eyeliner voor een extra strak en opvallend effect. Er zijn meerdere huidskleuren te koop, maar dit soort potlood is ook te koop in andere kleuren zoals geel, turquoise, rood, de formule is langhoudend en op de waterlijn blijft deze vrijwel de hele dag zitten zonder mijn ogen te irriteren.

Rouge d'Armani lipstick EUR 34,00

 

Kennen jullie deze lipsticks van Armani ook? Het zijn de klassieke lipsticks van dit mooie merk, ze zijn goed gepigmenteerd, maken de lippen glad, voelen prettig en licht aan en blijven best goed zitten. Er komen binnenkort nieuwe kleuren aan en ik heb er drie gekregen om aan jullie te laten zien, ik ben vooral fan van Blush, maar Gio vind ik ook heel mooi.

De finish van de lipsticks is licht glanzend, bij Armani vind je geen matte finishes en stiekem vind ik dat een beetje jammer, dat had hun assortiment nog vollediger gemaakt. Maar wie weet wat er nog komt? De lipsticks zien er in elk geval chique uit in de glanzende zwarte huls en de magnetische dop zorgt ervoor dat ze nooit open kunnen gaan als ze in je tas zitten, wel zo handig!

v.l.n.r. Rouge d'Armani 509 Blush, 300 Gio & 600 Front Row

Rouge d'Armani 509 Blush

Rouge d'Armani 300 Gio

Rouge d'Armani 600 Front Row

 

Tom Ford Cream Foundation Brush EUR 78,00

 

Om foundation aan te brengen gebruik ik het liefste een kwast met echte haren, bij voorkeur een kwast met een platte of wat afgeronde bovenkant, de haren moeten heel dicht op elkaar zitten om te zorgen voor een goede dekking. Tom Ford heeft zo'n kwast, al dacht ik dat deze eerst een beetje te klein zou zijn maar dat valt erg mee. De zachte, afgeronde haren zijn stevig genoeg om foundation goed te verdelen en de blenden, het effect is natuurlijk en toch dekkend genoeg. De kwast neemt niet veel foundation op, al ligt dat ook wel een beetje aan de soort foundation die je gebruikt. Een iets dikkere variant blijft net wat beter op de bovenkant zitten dan een heel vloeibare variant. Probeer in elk geval de foundation alleen op het puntje van de kwast op te nemen en zet daarna de kwast direct op de huid en ga lekker blenden!

Ik vind het een heerlijke kwast, schoonmaken gaat ook prima en de kwast ligt ook prettig in de hand, natuurlijk is de prijs wel behoorlijk hoog, er zijn heus wel kwasten iets meer betaalbaar en toch ook prima. Maar ja, als Tom Ford fan is het niet zo gek dat ik koos voor deze kwast!

Tweezerman Magnifying Mirror X 10 EUR 21,95

 

Dit is zo'n handig spiegeltje, ik heb het echt al 10 jaar of misschien zelfs wel langer! Het spiegeltje vergroot 10 keer en dat is perfect om zelfs de kleinste wenkbrauwhaartjes te zien zitten. Maar ik check er ook mijn oogmake-up mee, zeker als ik die erna op de foto ga zetten is dat wel handig...je ziet namelijk alles!

Op de achterkant zitten drie zuignapjes, je kunt de spiegel dus ook ergens op vastmaken, maar eigenlijk doe ik dat niet en hou ik de spiegel gewoon in mijn hand. Dat werkt ook het handigste omdat je deze echt wel dicht tegen je oog of huid moet houden om iets te zien, haha! Dit is een musthave, zeker als je merkt dat het steeds een beetje lastiger wordt om je wenkbrauwen te epileren.

 

MAC Lightful C Cleanser EUR 25,00

 

Zaterdag kocht ik de derde tube van deze cleanser en dus is het meer dan tijd voor een korte review. Ik ben gek op deze romige cleanser, die ik gebruik in combinatie met mijn Clarisonic. De Cleanser maakt deel uit van de lijn die zorgt voor een heldere, egale huid en extra vitamine C bevat, een aanrader trouwens als je een betaalbare verzorgingslijn zoekt!

De cleanser schuimt niet echt, je krijgt eerder een dikke creme als je de cleanser combineert met warm water. De reiniger doet zijn werk behoorlijk zacht, maar maakt mijn huid wel goed schoon, ik haal trouwens wel eerst mijn make-up van mijn huid af, dit is dus de tweede stap in mijn "cleansing routine". Als je de ingrediëntenlijst bekijkt zie je dat er verschillende fruitextracten, hyaluronzuur, zijdepoeder, vitamine C en murumuru boter in de cleanser zitten, er zitten geen uitdrogende reinigende stoffen in de cleanser en dat is heel fijn. Want je wilt altijd een reiniger die de huid wel schoonmaakt, maar ook de eigen huidbarriere intact laat! Ik ben en blijf fan van deze cleanser, heb jij weleens huidverzorging van MAC gebruikt?

ingrediëntenlijst MAC Lightful-C cleanser

 

In deze aflevering van "short on...." zie je veel echte favorieten, de cleanser, het potlood en het spiegeltje gebruik ik al jaren en ook de kwast is al een paar maanden in gebruik, tot volle tevredenheid! Het zijn zeker producten om in de gaten te houden!

 

Heb je zelf suggesties voor producten die ik in deze rubriek kan laten zien? Laat het mij dan zeker even weten! Waar ben je benieuwd naar geworden?

Deel dit artikel
Back to top