Reviews

MAC haul - matte lipsticks Mehr, Whirl, Persistence, Taupe en meer moois

Misschien heb je het al gezien in een van mijn photo diaries, ik ben zaterdag even gaan shoppen bij de MAC Pro Store in de Heiligeweg in Amsterdam. Je snapt waarschijnlijk dat ik niets nodig had, maar eenmaal in de winkel bleek toch dat ik echt heel erg behoefte had aan nude/taupe lipsticks en lippotloden. En laten ze die nu juist in overvloed hebben bij MAC! Ik heb dus het een en ander meegenomen, kijk je mee naar de swatches van o.a. de matte lipsticks Whirl, Mehr, Taupe en Persistence?

Mijn MAC "haul" ofwel mijn aankopen van afgelopen zaterdag!

Ik kocht alleen maar matte lipsticks, allemaal ongeveer in dezelfde kleurfamilie, maar toch wel weer iets verschillende van elkaar. Ik moet eerlijk zeggen dat ik de kleuren niet eens getest heb, ik ben af gegaan op het advies van de MUA van MAC, het was een schot in de roos!

MAC heeft een behoorlijk groot assortiment lipsticks, geen idee hoeveel kleuren er precies zijn, maar het zijn er waarschijnlijk meer dan 100. In de MAC pro store hebben ze nog een aantal PRO exclusives, die je niet bij andere verkooppunten vindt. Ik geloof niet dat ik die gekocht heb, de lipsticks die je hier ziet kun je volgens mij overal kopen of bestellen.

v.l.n.r. MAC Whirl, Mehr, Persistence & Taupe matte lipsticks EUR 19,50

swatches MAC Whirl, Mehr, Persistence & Taupe matte lipsticks

MAC Whirl lipstick (matte) - dirty rose - een bruin-roze tint die momenteel helemaal populair is, de kleur is niet te bruin maar wel "dirty" genoeg om niet te lief te zijn.

MAC Mehr lipstick (matte) - blauwroze - een koele roze tint die opvallend veel mensen mooi staat, ook als je een warmer getinte huid hebt zoals ik. De kleur oogt dan fris, zonder te girly te zijn, iets wat vooral ook komt door de matte finish.

MAC Persistence lipstick (matte) - peachy cinnamon - meng een perzik met wat warmte van kaneel en je krijgt Persistence, je zou de kleur ook terracotta kunnen noemen, een mooie kleur bij warmere huidstinten.

MAC Taupe lipstick (matte) - zacht roodachtig taupe/bruin - Taupe lijkt op Persistence, maar is wat helderder, wat frisser en misschien is meer oranje. Dit is dus helemaal geen "taupe" zoals ik de kleur ken van bijvoorbeeld de oogschaduw Satin Taupe van MAC. Het is wel een van de topkleuren van MAC, ze hebben deze al zolang in het assortiment!

MAC Velvetease lip pencil Aim to please & Frolic EUR 21,00

swatches MAC Velvetease lip penciil Frolic & Aim to please

swatch MAC Velvetease lip pencil Frolic - perzikroze - de formule van de Velvetease lip pencils is geweldig, ze zijn wat romiger dan de matte lipsticks, voelen superlicht aan en geven een mooie kleur & finish aan mijn lippen. Frolic is lekker fris perzikroze van kleur, een musthave wat mij betreft en geschikt voor heel veel gelegenheden!

swatch MAC Velvetease lip pencil Aim to please - bleek paarsbruin - deze mooie roze/bruine tint zag je al in mijn tutorial van gisteren, ik hou van dit soort tinten die zowel prima kunnen bij een simpele dagmake-up als een wat zwaarder avondlook! 

Natuurlijk had ik ook nog wat bijpassende lippotloden nodig, die zijn vooral fijn als ik mijn lippen iets strakker wil maken of als ik echt wil dat ze de hele dag perfect blijven zitten. Ik moet nog even experimenteren welke kleuren het beste bij elkaar passen, maar in principe passen ze wel bij alle kleuren lipstick die ik gekocht heb. Het is juist leuk om telkens weer een andere combinatie te kiezen!

Ik vind de Pro Longwear lip pencils het fijnste van het assortiment, ze zijn lekker zacht bij het aanbrengen en blijven lang zitten, je hebt er deze hele dag geen omkijken naar. Ik gebruik ze eigenlijk altijd over mijn hele lip, niet alleen bij de lipcontouren, maar dat kan natuurlijk wel.

swatches MAC Pro Longwear lip pencil Nice 'n' Spicy, In control & Morning Coffee EUR 19,00

Kwasten uitzoeken vind ik het leukste wat er is, ik heb er al meer dan genoeg, maar ben altijd op zoek naar iets nieuws! De foundation kwast 196 (EUR 37,00 bij Douglas) kwam uit met de Studio Waterweight foundation en is in gebruik erg fijn, een stevige kwast met dicht op elkaar staande haartjes die zorgt voor een goede dekking!

De platte 193 foundation brush (EUR 37,00) is vrij klein en vooral fijn om cremige producten zoals creme contour of iets dergelijks aan te brengen, daar had ik nog niets voor wat mij goed beviel. En de 221 oogschaduw/blending brush (EUR 22,00) is een iets smallere variant van de 217 brush waar ik zo gek op ben, daar ben ik ook heel benieuwd naar. Ik heb de 193 en 221 nog niet getest, dat komt binnenkort!

 

Ik ben blij met mijn lipsticks, lip pencils en kwasten! Op de foto hierboven zie je ook nog de wimperstukjes nr. 30 (EUR 12,50) staan, die vind ik ook wel fijn om in huis te hebben, ze zijn lekker simpel aan te brengen en geven toch een extra glamourous look! Is het misschien leuk om eens te laten zien hoe je die aanbrengt? Je kunt alle producten die ik gekocht heb momenteel vinden bij de MAC pro store, andere MAC counters en online bij De Bijenkorf, Douglas of de webshop van MAC.

 

Heb ik je nog op ideetjes gebracht? Welke lipsticks van MAC heb jij nog op je verlanglijstje staan?

Deel dit artikel
Back to top