Reviews

MAC Zac Posen collectie - review, swatches & look

Vorige week heb ik jullie de informatie laten zien over de MAC Zac Posen collectie, die binnenkort in de winkels zal liggen en vandaag kan ik een aantal van de producten laten zien in een review. Ik was eigenlijk best nieuwsgierig, maar om nu te zeggen dat ik laaiend enthousiast was...dat ook weer niet. Toch wilde ik wel graag weten of het Powder Blush duo mooi zou zijn, dat was het product waar ik het meeste naar uitkeek. Kijk je mee naar mijn review?

De verpakkingen van deze collectie zijn donkergrijs van kleur, de lipsticks hebben een vierkante huls (handig, want zo blijven ze tenminste liggen) en de letters zijn in goud op de producten aangebracht.

Een deel van de MAC Zac Posen collectie, de informatie over de collectie vind je hier

Eyeshadow X 6 Eye z you EUR 43,00 met daarin Phloof!, Cozy grey, After dusk, Performance art, Palatable & Mauve over

In het palette vind je zes oogschaduws en een mini-kwastje, volgens mij de 213 kwast in klein formaat. Het is mij niet helemaal duidelijk wat de namen van de kleuren zijn, ik kan het ook niet echt opmaken uit de kleuromschrijvingen om eerlijk te zijn. De swatches van (vooral) de bovenste drie oogschaduws  vallen een beetje tegen om eerlijk te zijn, ik heb veel moeite moeten doen om de kleuren om mijn arm te krijgen.

De oogschaduws van de onderste rij zijn soepeler en makkelijker aan te brengen, alle zes de oogschaduws zijn vrij hard in het palette geperst. Het kwastje werkt wel heel fijn, het is wel klein en daarom gebruik ik ook een 224 kwast om de kleuren wat te blenden.

swatches MAC X 6 eye z you 

swatches MAC X 6 eye z you 

Ik heb vijf van de zes kleuren gebruikt, alleen de grijze (Cozy grey) heb ik niet gebruikt. Ik vind de look wel erg roze geworden, ik had verwacht dat de kleuren toch wat dieper zouden uitpakken. Maar de look is verder prima, ik vind de oogschaduws beter aan te brengen met een kwast dan toen ik de swatches maakte met mijn vingers. Dat is natuurlijk wel zo fijn!

Powder blush duo Haute contour EUR 27,50

Een contourduo met een matte bronzer en koraalkleurige blush met veel glans, die ziet er behoorlijk veelbelovend uit en ik hou van dit soort kleurencombinaties!

Helaas is de pigmentatie een beetje teleurstellend, dit zit er op mijn vingers na een paar keer over het palette heen wrijven, niet echt geweldig. 

swatches Haute Couture Powder blush duo

Op mijn wangen aangebracht zie je ook maar weinig van de kleur terug, ik heb behoorlijk wat bronzer aangebracht, maar de kleur pakt echt niet goed. De blush zie je wel iets, maar dan vooral de glans, die is nl. wel mooi. Echt erg jammer, want het was zeker een veelbelovend palette. 

Als je een lichtere huid hebt, dan zul je de kleuren misschien wat beter kunnen zien, maar dan nog zul je merken dat je door de matige pigmentatie veel product moet aanbrengen.

Close-up van het Powder blush duo na gebruik, de textuur van de poeders ziet er ook niet zo geweldig uit...wat zal er mis mee zijn? Ik heb natuurlijk een sample ontvangen, ik hoop dus maar dat de "echte" in de winkels straks beter uitpakken, want dat kan heel goed.

Fluidline Pen Retro Black EUR 20,50

Onlangs schreef ik een review over deze nieuwe eyelinerpen van MAC, je vindt deze hier. Ik was helemaal niet zo tevreden om eerlijk te zijn, maar nu ik deze een paar keer heb gebruikt is mijn mening toch wel iets bijgesteld. Deze is nl. wel mooi zwart, lekker soepel en trekt een mooi strak lijntje dat goed blijft zitten. Blijkbaar had ik de vorige keer een exemplaar dat niet zo goed was? Ik zal mijn review wel even aanpassen met mijn ervaring met deze Fluidline pen! Dit is dus wel een aanrader!

swatch MAC Fluidline pen Retro Black

Lipstick Darling Clementine & Dangerously Red EUR 21,50

Helaas had mijn Dangerously red een ongelukje gehad onderweg, waardoor deze niet zo fotogeniek is als Darling Clemintine, maar gelukkig maakt dat voor het effect op mijn lippen niet uit. Beide lipsticks hebben een matte finish en zijn heel gepigmenteerd. Dangerously Red is wat droger dan Darling Clementine en brengt daardoor niet zo makkelijk op zonder kwastje, zeker de randjes kunnen wat rafelig worden. De matte textuur voelt iets droog aan, maar niet heel erg, zorg er wel voor dat je ervoor een lipbalm aanbrengt om te voorkomen dat je last krijgt van het drogere gevoel.

swatch MAC lipstick Dangerously Red & Darling Clementine

MAC lipstick Dangerously Red - niet echt rood, maar diep fuchsia met een matte finish, blijft lekker lang zitten en slijt langzaam van mijn lippen af

MAC lipstick Darling Clementine - behoorlijk oranje, een lekkere opvallende kleur en vooral mooi als je een getinte huid hebt. Deze heeft ook een matte textuur en blijft goed zitten, toch verdwijnt deze wat eerder dan Dangerously red.

Mijn MAC Zac Posen look, voor mij persoonlijk iets te lief, ik zou de oogschaduwkleuren toch combineren met wat andere, donkere tinten om de look wat dieper te maken. Maar als je juist weer houdt van zachte tinten, dan weet je dat je goed zit bij dit oogschaduwpalette. De lipstick is wel een lekkere stoere kleur!

 

De MAC Zac Posen collectie zal vanaf 27 februari 2016 te koop zijn bij geselecteerde MAC counters/winkels (ik weet alleen niet welke exact, informeer bij MAC eventueel) en in hun online shop (ik weet niet vanaf wanneer). De collectie is een limited edition en zal vast weer snel uitverkocht zijn. Let er wel op dat de data die ik bij dit soort artikelen noem altijd onder voorbehoud is, er kan nl. altijd iets veranderen en daar wordt ik niet altijd van op de hoogte gehouden. Ik probeer jullie altijd wel zo goed mogelijk op de hoogte te houden!

 

Persoonlijk zie ik geen echte musthaves in deze collectie, al zijn de lipsticks wel mooi maar ik vind ze niet speciaal genoeg. De kwaliteit van het oogschaduwpalette is prima, dat van het blush palette valt een beetje tegen. Jammer, want qua kleurencombinatie was dat echt helemaal mijn ding. Ga jij nog iets proberen te bemachtigen uit deze collectie?

Deel dit artikel
Back to top