Nieuws

Cocktailing is het geheim van Adele's perfecte eyeliner

Weten jullie wat "cocktailing" is? Het is in elk geval het geheim van de visagist van Adele, Michael Ashton. In een recent interview met The Cut heeft Michael een aantal van zijn geheimen onthuld. Gelukkig maar, want wie is er niet benieuwd naar het geheim van de perfecte cat eyeliner van de prachtige Adele. Cocktailing dus...maar wat is dat precies? Ik ga het je vertellen en deel ook de favoriete producten van Michael voor Adele's make-up....

Erik Madigan Heck for Time Magazine

Michael en Adele werken sinds 2007 samen, het begon allemaal toen Michael door een gezamenlijke vriend aan haar werd voorgesteld aan de vooravond van de release van haar eerste album, 19. Hij zou alleen haar pony komen knippen, maar toen vroeg Adele of hij misschien ook een eyeliner bij haar kon aanbrengen, ze moest naar een feestje! En dat was het begin van hun jarenlange samenwerking en de iconische cat eyeliner bij Adele.

 

Mix de perfecte eyeliner cocktail

 

Maar wat is nu precies het geheim van deze prachtige eyeliner? Allereerst geeft Michael aan dat Adele's amandelvormige oogvorm prachtig is om eyeliner aan te brengen, ze kan vrijwel iedere vorm goed hebben. Dat gaf hem ruimte om de afgelopen jaren te experimenteren en de eyeliner te perfectioneren. Het geheim is dan ook cocktaling!

Cocktailing? Ja, Michael creëer met verschillende producten dit resultaat, hij combineert twee soorten eyeliner met elkaar. Hij start met een gel eyeliner (bijvoorbeeld MAC Fluidline Blacktrack) en een fijn kwastje uit een klein Japans winkeltje, hiermee werkt hij de eyeliner goed tegen & in de basis van de wimpers. Hij bouwt de intensiteit op en zet de perfecte vorm neer.

Daarna gebruikt hij een waterproof vloeibare eyeliner (bv MAC Superslick liquid eye liner) om het effect intenser, donkerder en preciezer te maken. Eventuele foutjes haalt hij voorzichtig weg met een klein wattenstokje met wat micellair water (van Biodermal, maar Embryolisse heeft ook een goede).

 

Favoriete producten van Michael voor Adele

Tom Ford Cream foundation brush - hiermee brengt hij de creme contour aan (onder de jukbeenderen, bij de slapen en haarlijn en aan de zijkant van de neus), daarna blendt hij er nog contourpoeder overheen. Michael gebruikt een mix van verschillende producten en tinten om het gewenste, licht glanzende effect te krijgen.

Armani Lip Maestro (dit is kleur 508) - Adele draagt tegenwoordig vaker roze of rood getinte lippen, vaak zijn dat de semi-matte vloeibare lipsticks van Armani, waar ik zelf ook echt fan van ben!

Bobbi Brown Extra Illuminating Moisture Balm - om de huid goed voor te bereiden op de make-up en als perfecte basis gebruikt hij deze hydraterende balsem die een prachtige glans geeft.

Charlotte Tilbury Eyes to mesmerize - de ideale, glanzende, snel werkende oogschaduws voor een zachte ooglook zijn heel fijn, ik gebruik ze ook steeds vaker! Michael blendt verschillende kleuren samen en gebruikt nog een laagje metallig oogschaduw er overheen voor een sprankelend effect.

Diorshow Black Out Mascara - Adele draagt vrijwel altijd nep wimpers (die ze lijmen met de zwarte Duo lijm!), maar deze mascara is natuurlijk wel nodig om haar eigen wimpers goed met de nepwimpers te blenden. 

Michael Ashton, volg hem ook op Twitter of Instagram, hopelijk gaat hij meer van zijn favoriete producten met ons delen!

Doe jij ook weleens aan cocktaling? Ik wel! Vooral bij mascara's, maar eigenlijk ook altijd wel bij het maken van een ooglook, dan gebruik ik meerdere producten bij elkaar om een mooi effect te krijgen (basis, creme oogschaduw, poederoogschaduw, highlighter en zelfs blush). Ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de andere geheimen van Adele's make-up!

Deel dit artikel
Back to top