Reviews

Sensai Silky Design Rouge - matte lipstick - swatches & review

Sensai is een Japans cosmeticamerk dat vooral bekend is door hun fijne huidverzorging van hoge kwaliteit. Ik ben al een hele tijd fan van hun SoHa, dubbele reinigingsmethode voor mijn huid. Maar door de jaren heen heb ik ook heel wat andere producten van hun getest. Sensai heeft ook mooie make-up en brengt nu nieuwe, matte lippencils uit die erg fijn zijn. Ik heb de Sensai Silky Design Rouges voor jullie getest en heb zeker een favoriet: Nisemomoroi. Kijk je mee naar de swatches?

Volgens Sensai kan iedere vrouw in deze serie van 6 kleuren Silky Design Rouge haar favoriete rood vinden! Ik was best een beetje verbaasd om dat te lezen, want ik zie toch een aantal kleuren die ik niet direct zou willen omschrijven als rood. Dat maakt de kleuren trouwens niet minder mooi, ik vind het juist een prima assortiment van draagbare, neutrale kleuren die inderdaad bij iedereen wel zullen passen.

De Sensai Silky Design Rouge lippotloden/-pennen (EUR 36,95 per stuk) zijn een combinatie van een lippotlood en een lipstick. De textuur is stevig genoeg om de vorm van je lippen te accentueren, maar is ook zacht genoeg om de lippen mee in te vullen. De lippencils kun je niet slijpen en dat is ook niet nodig, want je draait deze aan de achterkant simpelweg omhoog.

De selectie van 8 kleuren Silky Design Rouge lipsticks is redelijk beperkt, het zijn inderdaad wat rood tinten, maar toch zie ik ook wat fijne roze/taupe kleuren die nu zo "on trend" zijn. De matte finish van de lippencils zijn natuurlijk ook helemaal volgens de huidige liptrends, een goede zet van Sensai om deze lippotloden uit te brengen.

Het design van de lippotloden is chique en eenvoudig, ze hebben een slanke vorm, zijn gemaakt van glanzend zwart kunststof en hebben een dop die goed afsluit. Handig mee te nemen dus!

van rechts naar links ;-) 01 Soubi, 02 Ebicha, 03 Hiro, 04 Koubainoi, 05 & 06 Nisemomoiro

swatches van rechts naar links ;-) 01 Soubi, 02 Ebicha, 03 Hiro, 04 Koubainoi, 05 & 06 Nisemomoiro

Sensai Silky Design Rouge nr 01 Soubi - een klassieke rood met een neutrale ondertoon met een vleugje roze

Sensai Silky Design Rouge nr 02 Ebicha - een wat minder felle rode kleur met een iets paarse ondertoon

Sensai Silky Design Rouge nr 03 Hiiro - een wat diepere rood met een neutrale ondertoon

Sensai Silky Design Rouge nr 04 Koubainoi - een taupe/roze kleur

Sensai Silky Design Rouge 05 Beniukon - een nude/beige kleur met een koraal/perzik ondertoon

Sensai Sily Design Rouge no 06 Nisemomoiro - een nude/beige met een vrij neutrale ondertoon

Ik heb deze Sensai Silky Design Rouge lippotloden de afgelopen weken (want zolang heb ik ze al in gebruik) heel vaak gedragen, vooral de laatste drie kleuren draag ik graag en regelmatig. Ze zijn qua kleuren natuurlijk lekker neutraal en passen bij veel looks. De lippotloden voelen fijn op mijn lippen, je merkt dat er voldoende verzorgende ingrediënten inzitten om de lipstick de hele dag te kunnen dragen. Ondanks de matte finish, zijn ze zeker niet door en de finish oogt ook niet te mat.

Sensai is natuurlijk een luxe merk en de prijzen van hun producten zijn dan ook best pittig, zo betaal je voor deze Silky Design Rouges wel EUR 36,95 per stuk en dat is best behoorlijk aan de prijs. Kwalitatief zijn ze prima, de kleuren zijn mooi en heel draagbaar voor veel gelegenheden, maar ze zijn niet zo heel zuinig in gebruik. De houdbaarheid is wel goed, maar ik merk dat de stiftjes best snel korter worden (er zit 1,2 gram product in, in een Sensai lipstick zit 3,5 gram). Voor de echte fans van Sensai zal dit geen probleem zijn, maar als je echt prijsbewust bent, dan moet je misschien even extra nadenken voor je deze lippotloden aanschaft. Toch blijf ik zeker fan, ik hou nu eenmaal van Nisemomoiro! Je koopt de producten van Sensai o.a. bij Douglas.

 

Hebben jullie ook ervaring met de make-up van Sensai? Lijken deze lippotloden jullie iets? 

Deel dit artikel
Back to top