Reviews

Waarom je een anti-transpirant moet gebruiken in plaats van deo!

Kennen jullie ook iemand die meerdere keren per dag met een bus deo onder zijn of haar oksel sprayt? Al die moeite om maar lekker fris te blijven ruiken, want dat willen we nu eenmaal graag. Toch is dit helemaal niet de beste manier, ik zeg...weg met de sterk geparfumeerde deodorant en begin vanaf morgen met een goede anti-transpirant. Dat is veel effectiever en scheelt een hoop gespuit met een spuitbus. Ik ga je vertellen waarom.....

Deodorant of anti-transpirant?

 

Volgens mij gebruikt iedereen wel een deodorant, zowel mannen als vrouwen, van jong tot oud. Sommige mensen kunnen echt niet zonder, anderen gebruiken het soms meer uit gewoonte. Toch is het niet zo gek om eens stil te staan bij de beste keuze voor jou, kies je een deodorant of anti-transpirant? Want daar zit nogal verschil in.

Een anti-transpirant blokkeert de zweetklieren onder de oksels, waardoor je minder of niet meer zweet en daardoor kunnen er geen vervelende geurtjes ontstaan. Ingrediënten als aluminium zirconium tetrachlorohydrex-glycomplex of aluminium zirconium chlorohydrate vormen als het ware een propje i.c.m. de keratine in de huid in de zweetklieren die daardoor verstopt raken. Dat is overigens niet schadelijk, het zweet zal je lichaam via andere zweetklieren verlaten of via je nieren, het gaat hier natuurlijk ook maar om een heel klein aantal zweetklieren dat tijdelijk lichtelijk afgesloten is. En het aluminium wordt ook niet opgenomen door de huid is uit diverse wetenschappelijke onderzoeken gebleken, lees het maar eens hier. Als je een anti-transpirant gebruikt zul je dus minder gaan zweten en dat helpt natuurlijk om geurtjes te voorkomen.

 

Dat is bij een "gewone" deodorant (die geen anti-transpirant is) niet het geval, je blijft dan gewoon zweten en de deodorant probeert door een parfum geurtjes te maskeren. Maar er zijn ook deodorants die de bacteriën op de huid aanpakken, die veroorzaken de typische zweetgeur trouwens, want zweet ruikt eigenlijk helemaal niet. De typische zweetgeur onstaat pas doordat de bacteriën erin gaan broeien, voorkomen is dus altijd beter. Ik kies dus altijd voor een anti-transpirant in plaats van een deodorant. Ik zweet al niet zoveel, maar wil natuurlijk liefst helemaal geen last hebben van natte oksels, vandaar mijn keuze. Wist je trouwens dat je een anti-transpirant ook op andere delen van je lichaam kunt gebruiken? Het werkt ook in je nek of onder je voetzolen, tenslotte zitten daar dezelfde zweetklieren als onder je oksels.

Hoe gebruik je nu zo'n anti-transpirant?

 

  • breng de anti-transpirant alleen aan op een schone, droge huid. 
  • gebruik voldoende product, doe er niet te zuinig mee omdat je alle zweetklieren wilt bereiken en dus niet alleen die in het midden van je oksels
  • door de anti-transpirant goed in te masseren verbetert de werking
  • je kunt een anti-transpirant zowel 's ochtends als 's avonds aanbrengen, hierdoor zal de werking alleen maar verbeteren. Hou dit ook goed vol, de werking zal pas na een aantal dagen optimaal zijn.
  • scheer je je oksels? Doe dit dan niet te dicht op de huid (ofwel duw niet te hard op het mesje) omdat je de propjes uit de zweetklieren eruit kunt halen en dan begin je weer opnieuw
  • heb je een heel gevoelige huid? Kijk dan op de ingrediëntenlijst ook verzorgende ingrediënten staan zoals allantoïne en dimeticone, op aluminium gebaseerde ingrediënten kunnen de huid namelijk wat irriteren.

Doe de test!

 

Ben je nog niet overtuigd? Doe dan eens een test met de nieuwe Odorex Ultra Protect anti-transpirant Cleargel! Zij dagen de Nederlandse vrouw uit voor de #rechtsodorex test, waarbij je een week lang onder je linkeroksel je eigen deodorant gebruikt en onder de rechteroksel de Odorex Ultra-protect anti-transpirant. Na afloop van een week testen kun je hier je ervaringen delen en maak je kans op een jaar lang Ultra Protect anti-transpirant Cleargel.

De Ultra-Protect anti-transpirant is een transparante gel in stickvorm, die je makkelijk verdeelt over de huid. De gel droogt snel op en heeft vrijwel geen geur, als zit er wel een klein beetje parfum in.  Doordat het een transparante formule is, zul je geen vlekken in je kleding krijgen en zie je ook geen witte strepen op zwarte en gekleurde kleding. De werkzame stof is aluminium zirconium tetrachlorohydrex GLY, een prima ingrediënt dat heel effectief is, je zult het verschil echt wel merken. Meer informatie vind je op odorex.nl.

Ik heb dit ook een paar dagen gedaan en ik merk echt verschil, vooral als je inspanning verricht zul je merken dat de ene oksel veel droger blijft dan de andere. Handig toch? En mocht je toch de geur van je deodorant missen, vervang die dan door je favoriete parfum, dat is toch nog lekkerder?

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Odorex

Ik kies dus liever voor een anti-transpirant dan een een deodorant, waar kies jij altijd voor? Wist je eigenlijk wel dat er verschil was tussen deze twee producten?

Deel dit artikel
Back to top