Nieuws

Laat je niet oplichten, koop geen nep make-up producten!

Vanochtend opende ik mijn Instagram en spotte ik een bijzondere gesponsorde post, een advertentie van "MAC Cosmetics Netherland" met daarin een aanbieding om MAC producten tegen 70 % korting te kopen. Mijn haren gingen recht overeind staan, want dat is simpelweg onmogelijk. Na een klik bleek dat ik direct doorgestuurd werd naar een website waar ik honderden make-up producten kon kopen, stuk voor stuk allemaal nep. Bij deze dus een waarschuwing, trap er niet in en deel dit vooral met je vriendinnen....

dit is de betreffende Instagram post, je kunt de account niet vinden of volgen, maar wel klikken op de "shoppen" knop

Je komt dan vervolgens in een winkel vol met allerlei make-up producten die vrijwel allemaal van MAC lijken te zijn. Dat zijn ze niet natuurlijk, alle producten zijn hardstikke nep en zeker niet door MAC geproduceerd. Hieronder nog even een paar voorbeelden van de producten die er worden verkocht, ze zijn dus allemaal nep! 

Ik focus in dit artikel dan wel op producten van MAC, helaase worden er ook producten van andere merken aangeboden zoals Benefit. Vrijwel ieder populair merk heeft hier last van, dus wees vooral heel voorzichtig met producten die een hype of trend zijn. De producenten van nep make-up proberen natuurlijk zoveel mogelijk in te spelen op de trends!

 

Koop geen nep make-up

 

Als je nep producten koopt (zowel make-up als mode) dan hou je een zeer vervelende bedrijfstak in stand, want veel van dit soort producten worden geproduceerd door schimmige bedrijfjes in Azië. Op die bedrijven is natuurlijk amper toezicht, zo kun je er zeker niet van uitgaan dat de producten veilig zijn voor je, tenslotte zijn de producenten er alleen maar op uit om snel geld te verdienen over de rug van andere populaire merken. In dit artikel kun je meer lezen over de gevaren, zo is er bij verschillende onderzoeken zelfs menselijke urine en rattenpoep teruggevonden in nep make-up.

 

Tips om te voorkomen dat je nep producten koopt

 

  • koop alleen bij officiële verkooppunten zoals bij de MAC counters in De Bijenkorf & Douglas of hun eigen winkels, online kun je ook terecht bij De Bijenkorf, Douglas en de Nederlandse webshop van MAC
  • MAC verkoopt zijn producten nooit met korting, dus als er producten tegen veel lagere prijzen worden aangeboden dan kun je er eigenlijk wel vanuit gaan dat er iets niet klopt.
  • kopen via Marktplaats, Facebook, Instagram of Ebay is niet aan te raden, er worden enorm veel foto's gebruikt van anderen en dus zegt dat helemaal niets. Iets kan nog zo echt lijken op de foto, maar hoeft dat natuurlijk niet te zijn.
  • als je toch iets via Markplaats wilt kopen, bekijk dan ook de andere aanbiedingen van de verkoper. Staan daar veel meer producten bij of verkopen ze hele partijen met producten, vertrouw het dan niet zeker niet als de prijzen enorm laag zijn.
  • doe even wat research voor je iets koopt. De producten die aangeboden worden zijn vaak nooit officieel geproduceerd door MAC, als je de product- en kleurnamen even googlet kom je er vaak snel al achter dat er iets niet klopt.
  • check ook even het overzicht van (vrijwel) alle MAC collecties die er zijn uitgekomen in dit artikel. Handig om even snel iets terug te kijken

 

Hieronder kun je nog wat oudere artikelen terugvinden die ik over dit onderwerp heb geschreven. Soms zijn die wat achterhaald omdat er in die tijd nog geen online verkooppunten waren van MAC in Nederland, maar die zijn er natuurlijk inmiddels wel. Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben, laat ze dan hieronder achter of stuur me een berichtje op Twitter of op Facebook. Geen nep make-up meer kopen hoor en deel dit vooral ook even met vriendinnen en vrienden! 

Deel dit artikel
Back to top