Reviews

Foundation review - Laura Mercier Candleglow Soft Luminous Foundation

Een tijdje geleden hoorde ik dat Laura Mercier een nieuwe foundation in het assortiment zou krijgen, goed nieuws want Laura Mercier maakt fijne basics. Dit merk staat bekend om de Flawless Face, een combinatie van fijne producten die zorgen voor een prachtige basis voor de rest van je make-up. De nieuwe Candleglow Soft Luminous foundation is een foundation die je een glans geeft alsof je huid van binnenuit straalt door de effecten van kaarslicht na te bootsen. Natuurlijk heb ik de foundation getest, kijk je even mee naar mijn review?

Laura Mercier Candleglow Soft Luminous foundation EUR 48,00 (flacon 30 ml)

 

Wat zegt Laura Mercier over deze Candleglow Soft Luminous foundation?

Deze foundation zorgt voor een gave teint en bevat licht-reflecterende pigmenten die zorgen voor een 'candleglow' op elk moment van de dag. De lichte mousseformule bevat een luxe melange van parel-mica en is verreikt met gezuiverd water, wat de huid optimaal hydrateert en soepel maakt. Daarnaast geeft de mix van oliën de huid een langdurige gladheid en natuurlijke glow. Met de parfumvrije formule en het gebruik van natuurlijke ingrediënten is de foundation geschikt voor de gevoelige huid.

 

Verpakking & ingrediënten

Ik heb in het verleden weleens eerder foundations van Laura Mercier gebruikt, ik ben vooral fan van de Creme Smooth foundation die een prachtig resultaat geeft. Maar Laura Mercier heeft nog veel meer foundations in hun assortiment, deze Candleglow Soft Luminous foundation is de laatste die toegevoegd is.

De foundation is verpakt in een redelijk platte, glazen flacon van matglas met een bruine, metallic dop. De flacon is lekker smal en kan zowel neergezet als neergelegd worden. De uitstraling van Laura Mercier is chique, modern en toch ook wel vrij basic, de verpakkingen zijn zeker niet over the top.

Op de flacon zit een pompje, dat per keer een kleine hoeveelheid foundation oppompt. De formule is vrij dun en dus ook prima te verdelen, maar is niet zo dekkend waardoor ik zelf 3 kleine pompjes nodig heb voor een mooie dekking. Maar dat komt dus vooral door de kleine hoeveel die je per pompje krijgt.

De formule is dun, maar niet extreem dun, zoals de waterachtige foundations die je steeds vaker ziet, de formule is toch net iets romiger en zachter. In de ingrediëntenlijst kun je zien dat de foundation geen oliën bevat, maar wel wat vitamine C & E, er zit een kleine hoeveelheid plantenextract in, geen alchohol en parfum. De formule heeft officieel geen SPF, maar er zit toch wel een zonnefilter in (ethylhexyl methoxycinnamate).

Ingrediëntenlijst Laura Mercier Candleglow Soft Luminous foundation

 

Swatches & foto's van het resultaat

 

De Candleglow Soft Luminous foundation is zoals ik al vertelde vrij dun, maar niet waterachtig. De foundation laat zich makkelijk verdelen en geeft een natuurlijk resultaat, waarbij je een beetje een soft focus effect lijkt te krijgen. De huid lijkt wat zachter te ogen na een laagje van deze foundation.

Er zijn enorm veel kleuren te koop van deze foundation en dat is natuurlijk wel heel erg fijn, het assortiment bestaat uit maar liefst 24 kleuren. Dat is heel veel, waardoor het best even lastig is om de perfecte kleur te vinden. Ik heb zelf de kleur Golden, maar ook getwijfeld of ik de kleur Butterscotch moest kiezen, die was net iets donkerer/warmer. Het is dus wel even handig om bij een Laura Mercier counter langs te gaan om de juiste kleur te kunnen kiezen.

een pompje van de kleur Golden

even uitgeveegd, een dunne emulsie die makkelijk verdeelt over de huid

voor - zonder foundation

na - met Laura Mercier Candleglow Soft Luminous foundation in de kleur Golden

links zonder foundation en rechts met Candleglow Soft Luminous foundation, ik heb op de foto nog geen poeder gebruikt. De glans is nu nog prima, maar na een half uurtje vind ik de foundation teveel gaan glanzen en vandaar ik kies voor het poeder.

 

Review

Toen ik deze foundation voor het eerste probeerde was ik niet bepaald onder de indruk. Ik ben altijd vrij zuinig met de hoeveelheid foundation die ik gebruik en gebruikte dus eerst maar één pompje. Dat zorgt bij mij voor onvoldoende dekking en dus was ik minder blij. Maar goed, je moet alles een kans geven en dus ben ik wat gaan experimenteren met meer foundation en een combinatie met poeder.

Inmiddels weet ik dat in toch wel 3 kleine pompjes nodig heb voor een goed resultaat, dat de Tom Ford cream foundation brush het fijnste is om deze foundation aan te brengen en dat het nodig is om een laagje MAC Mineralize Skin Finish Natural poeder te gebruiken over de foundation. Je krijgt dan een mooi soft focus effect over de huid,

Het effect is dan echt wel mooi, maar om eerlijk te zijn vind ik dat ik teveel werk moet verrichten voor een echt mooi, lang houdbaar resultaat. Dat maakt dit niet tot een slechte foundation, hij voldoet alleen niet zo aan mijn eisen, ik zoek simpelweg wat meer dekking en een betere houdbaarheid. Al is dat laatste punt natuurlijk wel een must bij iedereen, ook al wil je weinig dekking, een foundation moet wel goed blijven zitten. Ik heb de foundation ook met meerdere primers getest, ook die van Laura Mercier zelf, maar echt heel veel verschil maakte dat niet.

 

Dekking - licht tot medium, de formule is aan de dunne kant en dekt niet direct heel erg. Ik heb zelfs meerdere dunne laagjes nodig voor ik het effect mooi vind en ik vind een poeder echt noodzakelijk voor een blijvend mooi effect. Het effect is wel natuurlijk, de foundation voelt ook erg licht aan.

 

Finish - redelijk glanzend, maar niet te glimmend, wel iets meer glans dan de huid normaal heeft. Ik vind de foundation na een paar uurtjes zonder poeder teveel gaan glanzen, een poeder om mijn huid te matteren is voor mij dus nodig.

 

Houdbaarheid - niet zo heel goed, ik vind dat de dekking na een paar uur wel wat is afgenomen, dat stoort mij persoonlijk wel. Ik heb dan op sommige plekken de behoefte om wat concealer of extra foundation aan te brengen, iets wat ik zeker niet vaak bij foundations heb

 

Huidtype - normaal, normaal/droog, vochtarm - vooral geschikt als je niet teveel dekking zoekt en de huid wel wat glans kan gebruiken. Minder geschikt voor een vette huid, mede door de houdbaarheid en ook minder goed geschikt voor een echt droge huid omdat de formule daar te dun voor is en niet heel erg voedt.

 

Prijs - EUR 48,00 (pompflacon 30 ml) verkrijgbaar in 24 kleuren

 

Verkooppunten - bij de Laura Mercier counters in De Bijenkorf, de online shop van De Bijenkorf, de winkels van Skins en hun online shop.

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn foundation reviews. Lijkt deze Laura Mercier Candleglow Soft Luminous foundation jou iets?

Deel dit artikel
Back to top