Reviews

Chanel Rouge Coco Stylo - swatches Conte, Histoire & Recit

Vorige week hebben jullie het misschien al gelezen, Chanel breidt hun assortiment uit met lipstickpennen, de Rouge Coco Stylo. De lipstickpen combineert kleur, glans en verzorging in één product, dat makkelijk is mee te nemen en aan te brengen. Natuurlijk was ik nieuwsgierig en heb ik een aantal kleuren kunnen testen, ik vind ze heel erg fijn en ik denk dat jullie er ook heel enthousiast over zullen zijn. Kijk snel even mee!

Het design is strak, eenvoudig en heeft een typische Chanel uitstraling, niet teveel poespas of extreme luxe maar mooie, glanzende pennen met witte letters.

De Rouge Coco Stylo lipsticks hebben een dop die je er vanaf trekt, waarna de schuine lipsticks zichtbaar worden. Je draait de lipstick aan de achterkant omhoog  d..m.v. een clicksysteem. Dat werkt heel prettig, want je kunt de lipstick nooit te ver naar boven draaien (of klikken), dat gaat nl. maar één keer. Terugdraaien gaat dan weer wel, maar in principe is dat niet nodig omdat de lipstick maar een klein beetje boven de pen uitkomt.

Als je één keer draait, dan kun je je lippen een keer of 2/3 helemaal inkleuren, misschien zelfs wel vaker. De formule is vrij licht en luchtig, misschien zelfs een beetje mousse-achtig en hecht echt erg goed op de lippen. Of je de Rouge Coco Stylo nu op "kale" lippen aanbrengt of over een beetje lipbalm, dat gaat net zo makkelijk en goed.

Door de vorm kun je de lippen mooi strak inkleuren, zelfs bij de lipcontouren gaat het makkelijk, de formule hecht ook daar direct goed en loopt niet uit. Ik heb de Rouge Coco Stylo gebruikt zonder lippotlood of basis, dat draagt heel fijn en het resultaat is prima. Je voelt de Rouge Coco Stylo eigenlijk amper zitten, de formule is inderdaad verzorgend, maar zeker ook behoorlijk intens qua kleuren. Bekijk de swatches hieronder maar even.

De kleuren die ik heb kunnen testen : Histoire, Conte & Recit

swatches Chanel Rouge Coco Stylo v.l.n.r. 202 Conte, 206 Histoire & 212 Recit

Chanel Rouge Coco Stylo 202 Conte EUR 35,00 - een zachtroze lipstick met een vleugje perzik, die prima dekt in een streek over mijn lippen, een lieve kleur die zowel goed zal staan bij een warme als koele huidstint.

Chanel Rouge Coco Stylo 206 Histoire EUR 35,00 - vurig rood, volgens mij draagt Keira deze in de promotiefoto van deze collectie, een prachtige kleur die heel erg goed staat bij een iets warmere huidstint. De kleur dekt meer dan goed in één laagje.

Chanel Rouge Coco Stylo 212 Recit EUR 35,00 - frambozenroze met een vleugje paars, een koelere tint die het goed zal doen bij een koele huidstint. De kleur is minder opvallend dan een rode lipstick, maar toch weer een stukje pittiger dan een roze lipstick, een mooie, zakelijke kleur.

 

De nieuwe lipstickpennen van Chanel, Rouge Coco Stylo, zijn zeker een schot in de roos! Ze zien er mooi en chique uit, zijn makkelijk mee te nemen en geven snel een mooi resultaat. De formule is zacht en verzorgend, maar ook goed gepigmenteerd waardoor je maar een dun laagje nodig hebt voor een mooie kleur en glans (ook bij de lichtere kleuren).

De houdbaarheid is verrassend goed, Histoire is bij mij vrijwel de hele dag blijven zitten en ik heb de kleur alleen snel bijgewerkt na een lunch. Eigenlijk was dat niet eens nodig, ik had de kleur ook even kunnen verdelen met een vinger, omdat de lipstick alleen aan de binnenkant wat was vervaagd. Ik vind dat de kleur ook weinig afgeeft op een kopje of glas, zeker voor een formule die verzorgt en ook glans geeft. Mijn lippen voelen na een dag Rouge Coco Stylo dragen fijn aan, ze zijn nog steeds goed gehydrateerd en soepel, fijn dat je geen ander product hoeft te gebruiken om daarvoor te zorgen.

 

Kortom, zoek je een fijn lipproduct voor iedere dag waar je niet teveel naar hoeft om te kijken en dat makkelijk aanbrengt, dan zijn de Chanel Rouge Coco Stylo's zeker iets voor je. Momenteel koop je ze exclusief in de Chanel webshop die je hier vindt, vanaf begin april 2016 zijn ze ook te koop bij de andere verkooppunten zoals De Bijenkorf, Douglas en ICI Paris XL voor EUR 35,00. In dit artikel kun je zien welke kleuren er allemaal te vinden zijn.

Deel dit artikel
Back to top