Reviews

Collistar Nero Sublime - zwarte creme, serum en masker zorgen voor een stralende huid

Black is back - once you go black, you never go back - black is beautiful - het nieuwe zwart.....en nu is er ook de kracht van zwart in de nieuwe verzorgingslijn van Collistar : Nero Sublime. Het ziet er misschien een beetje intimiderend uit, een potje met zwarte creme, maar ik zal je laten zien dat je er niet "bang" voor hoeft te zijn. De Collistar Nero Sublime lijn bestaat uit een drietal producten die de huid activeren waardoor die opnieuw de jeugdigheid terugkrijgt, je huid straalt van binnenuit. Wie wil dat nu niet?

Collistar breidt het assortiment deze maand uit met de nieuwe Nero Sublime lijn, die bestaat uit een serum, creme en gezichtsmasker. In de producten zijn actieve ingrediënten zoals zwarte orchidee extract (beschermt en hydrateert), stamcellen van witte gardenia (regeneert en verstevigt), gehydroliseerde zwarte parel (verheldert en revitaliseert) en zwarte klei en bamboe houtskool (ontgift en absobeert) gebruikt, die ervoor zorgen dat de huid binnen een korte tijd weer straalt en jeugdig oogt.

Collistar heeft een baanbrekende technologie gebruikt die ervoor zorgt dat creme en serum dan wel zwart ogen, maar eenmaal op de huid aangebracht helemaal transparant worden, je hoeft dus niet bang te zijn voor zwarte vegen of vlekken. Het masker is dan weer iets anders, dat is blijft wel zwart op de huid, perfect voor een leuke maskerselfie op Instagram!

Collistar Sublime Black Precious Serum EUR 64,25 (pompflacon 30 ml)

 

Dit is het sterproduct van de Nero Sublime lijn, een serum is wat mij betreft sowieso onmisbaar in een goede gezichtsverzorgingsroutine. In het serum heeft Collistar het Collrepair complex gebruikt, dat een herstellende en detox werking heeft op de huid. Dat is een prima idee, want dagelijks komen er miljoenen toxinen in en op de huid, die de celvernieuwing vertragen. Als dat het geval is, dan zul je dat terugzien in de conditie van je huid, je huid veroudert sneller en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Je brengt het serum aan op de schone, droge huid en dat is best een beetje spannend, het is tenslotte echt zwart. Maar eenmaal uitgesmeerd zie je daar niets meer van terug, je ziet wel direct het effect van het serum, de huid voelt fris en zacht, fijne lijntjes lijken gladgestreken en de huid lijkt van binnenuit te stralen. Het serum smeert makkelijk uit, heeft een fijn parfum van bloemenextracten en trekt snel in.

ingrediëntenlijst Collistar Sublime Black Precious Serum met verschillende plantenextracten die werken als anti-oxidanten, glycerine, vitamine B3, C en E en parelextract - er zit ook wat parfum in de formule.

Collistar Sublime Precious Cream EUR 68,50 (pot 50 ml)

 

De zwarte creme is net zoals het serum een beetje intimiderend door de kleur, maar ook dit product wordt helemaal transparant als je het op de huid hebt aangebracht. Je ziet niets meer terug van de zwarte kleur, maar ziet wel een stralende, heldere huid die het licht heel mooi verkaatst, zonder teveel te glanzen.

De formule heeft een gel-textuur die wel romig en luxe aanvoelt, de creme hydrateert de huid de hele dag en bevat verschillende anti-oxidanten die de huidkwaliteit over de tijd zullen verbeteren. De creme is niet heel erg vol, waardoor deze iets minder geschikt is voor een echt droge huid, maar juist wel een aanrader zou zijn voor een huid die snel wat vetter wordt. Heb je een heel vette huid, dan kun je ook alleen het serum gebruiken in combinatie met het masker is dat vooral een aanrader.

ingrediëntenlijst Collistar Sublime Black Precious Cream met glycerine, gardenia en orchidee extract, parelextract, vitamine E en C - er zit ook wat parfum in de formule.

Collistar Sublime Black Precious Mask EUR 45,50 (pot 50 ml)

 

In tegenstelling tot het serum en de creme is het masker echt wel zwart als je het aanbrengt op de huid en dat blijft het ook gedurende de inwerktijd van 5 tot 10 minuten. Dat komt doordat er ook zwarte klei en bamboe houtskool aan de formule is toegevoegd, deze ingrediënten maken de huid schoon en absoberen het teveel aan talg en toxines.

Het masker is voor ieder huidtype geschikt, het purifieert de huid en absobeert onzuiverheden, maar doet dat op een zeer zachte manier. Toch zou ik het bij een gevoelige huid niet te lang laten zitten de eerste keer, 5 minuten is dan wel het maximum. Bevalt dat goed, dan kun je het altijd iets langer laten zitten, maar dat hoeft niet. Het masker droogt langzaam in tijdens de inwerktijd, maar wordt niet heel hard. Je kunt het masker het beste verwijderen met voldoende water, dat werkte bij mij beter dan weghalen met een tissue. De huid ziet er nadat je de zwarte laag hebt weggehaald heel fris, fijn en stralend uit. En het is natuurlijk wel heel leuk om zo'n zwart masker te gebruiken, het oog wil ook wat tenslotte!

ingrediëntenlijst Collistar Sublime Black Precious Mask met kaolin, betonite, glycerine, houtskool, orchidee, gardenia, parelextract en carnosine

v.l.n.r. Collistar Sublime Black serum, creme & mask

De Collistar Nero Sublime lijn is in principe voor ieder huidtype en voor iedere leeftijd geschikt, maar is vooral fijn voor een huid die een boost nodig heeft. Nu kunnen we dit vooral na afloop van de winter echt wel gebruiken, mijn aanrader is dus vooral het Sublime Black Precious serum dat een echte boost geeft aan je huid. Natuurlijk is de combinatie met de Sublime Black Precious cream een heel fijne, maar je kunt het serum ook combineren met een andere (Collistar) dag/nachtcreme. Het masker is een prima aanvulling, je kunt het prima als ondersteuning gebruikt in je routine, zeker op het moment dat je huid wat vermoeid en vaal oogt.

De nieuwe Collistar Nero Sublime lijn zal vanaf deze week (half maart 2016) te koop zijn bij alle Collistar verkooppunten, online kun je de producten al even vinden in de webshop van Douglas.

Zou je deze producten weleens willen proberen? Hou dan de winactie op de Facebook pagina van Beautyscene en Collistar Nederland in de gaten, als je de pagina's liked en ons volgt dan kun je dat niet missen. Leuk, want je kunt een setje van de Sublime Black Precious serum en masker winnen t.w.v. EUR 110,00 tijdens een winactie die je binnenkort daar terugvindt.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Collistar

Durf jij het aan om een zwarte creme te gaan gebruiken?

Deel dit artikel
Back to top