Reviews

Smashbox #Shapematters palette - contouren, ogen & wenkbrauwen - review & swatches

Smashbox introduceert een nieuw make-up palette dat zich helemaal richt op het shapen van je gezicht, ogen en wenkbrauwen. In het #Shapematters palette combineert Smashbox negen oogschaduws met twee contour/higlighting duo's en een drietal producten voor je wenkbrauwen. Het palette is daardoor behoorlijk groot, maar de prijs is wel heel goed voor dit complete palette, je kunt er heel veel kanten mee uit. Kijk je mee met mijn review?

Naast het nieuwe #shapematters palette kreeg ik ook de nieuwe Smashbox Full Exporse waterproof mascara en het Photo Finish Primer water opgestuurd. De laatste kende ik al een tijdje, dat is een heerlijk watertje.

In het palette vind je negen oogschaduws, opgedeeld in drie kleurencombinaties (een lichte, medium en donkere kleur), een contourpoeder, een bronzer, een highlighter en een extra glanzende glow/highlighter. Maar dat is nog niet alles, er zitten ook twee wenkbrauwpoeders, een wax en een dubbele kwast bij. De prijs van het (grote) Smashbox #shapematters palette is EUR 64,50 en dat is echt een heel goede prijs.

Het #Shapematters palette is groot (22 bij 13 cm ongeveer), het ziet er chique en modern uit, helemaal uitgevoerd in het zwart met zwarte letters. Het is gemaakt van kunststof en dus behoorlijk stevig, maar door het formaat natuurlijk iets minder geschikt om mee te nemen in je tas...

Over de hele breedte van het palette zit een spiegel, een heel grote dus en de spiegel blijft ook nog eens staan waardoor je deze prima kunt gebruiken om je op te maken.

Qua inhoud wordt je vast ook blij van dit palette, er zitten dus 9 oogschaduws in, met een totaalgewicht van 12,6 gram en 17,7 gram aan gezichtspoeders, verdeeld over 4 verschillende producten.

De oogschaduws:

- rij 1 : Vanilla, Totaly nude & Champagne

- rij 2 : Stripped, Posh & Platinum

- rij 3 : Sumatra, Aubergine & Blackout

swatches Vanilla, Totaly nude & Champagne

swatches Stripped, Posh & Platinum

swatches Sumatra, Aubergine & Blackout

De poeders voor het gezicht:

- rij 1 : contour & bronze

- rij 2 : highlight & glow

swatches contour, bronze, highlight en glow

v.l.n.r. wax, taupe & soft brown

swatches taupe & soft brown

Voor deze look heb ik Champagne gebruikt over het hele ooglid tot aan de wenkbrauw, Platinum op het bewegende ooglid en een beetje in de arcadeboog en Blackout als liner. Ik heb ook nog een eyeliner gebruikt onder Blackout, mijn mascara is een combinatie van de They're real tinted primer van Benefit en de Full exposure waterproof mascara van Benefit. Ik heb Soft Brown brow powder gebruikt op mijn wenkbrauw.

De oogschaduws zijn goed gepigmenteerd, ze hebben allemaal een lichte of meer aanwezige glans en laten zich makkelijk aanbrengen. Ze zijn wel wat los en dus moet je niet teveel oogschaduw op je kwast aanbrengen, anders komt de poeder op je wangen terecht, zgn. fall out en dat is zonde van de rest van je make-up.

Het kwastje dat je bij het palette krijgt is heel fijn, de rechterkant is lekker vol, stevig en toch zacht haar, perfect om de oogschaduws te blenden. De donkere kleuren kun je beter met een compacter kwastje aanbrengen en vervolgens met deze blenden. Je zou eventueel ook het wenkbrauwkwastje daarvoor kunnen gebruiken, maar daarna moet je dat wel weer goed schoonmaken omdat je geen zwarte wenkbrauwen wilt.

De kant voor de wenkbrauwen is stevig en compact, ideaal voor de fijne wenkbrauwpoeders, je kunt ze precies aanbrengen en de kwast verdeelt de poeders goed.

Ik heb het contour & het bronzer poeder gebruikt om onder mijn jukbeenderen aan te brengen, dan is de kleur precies goed voor mij omdat ik een wat warmere huid heb. Ik vind de kleuren echt erg goed gekozen, de mooie taupe contourkleur is ook geschikt voor lichtere en koelere huidstinten en je kunt het effect dus makkelijk wat warmer maken.

Hier zie je het effect van de highlighter en glow goed, de highlighter zit op mijn jukbeenderen en de glow zit op mijn neusbrug en boven mijn lippen, bij de cupidoboog. De poeders zijn heel fijn, ze blenden goed met de huid en geven echt een natuurlijk, maar wel zichtbaar effect. Ik gebruik een slanted brush/contour brush om de poeders aan te brengen.

De combinatie op mijn lippen is mijn favoriet van dit moment, het is MAC's Morning Coffee lippencil & Honeylove lipstick, ook van MAC

Het Smashbox Photo Finish Primer Water (EUR 33,50) is een alcoholvrije primer en finishing spray die de huid hydrateert maar ook de make-up mooi "set" en deze dus langer houdbaar maakt. Het is vooral een fijne primer omdat je er geen glibberige huid van krijgt, er zit nl. geen siliconen in. Ik vind het vooral een fijne finishing spray, met mijn wat droge huid gebruik ik liever een andere primer.

De Full Exposure waterproof mascara (EUR 23,50) is fijn, hij is inderdaad heel goed waterproof en blijft de hele dag op zijn plaats. De mascara verwijderen was niet echt makkelijk, maar onder de douche met de Philosophy Purity made simple lukt het toch wel. Het is geen mascara die ik dagelijks zal gebruiken, maar ik bewaar deze zeker tot in de zomer!

 

Smashbox heeft het opnieuw goed gedaan, ik ben eigenlijk toch wel behoorlijk onder de indruk van de meeste van hun producten, ook weer van dit palette. Het is kwalitatief goed, de kleuren en producten passen goed bij vrijwel iedereen en de producten zijn echt goed bruikbaar. De prijs-kwaliteit verhouding is bij dit palette echt top, je krijgt veel verschillende producten voor een goede prijs en je zult het zeker vaak en met plezier gebruiken. Zeker een aanrader wat mij betreft als je eens wat meer wilt experimenteren met het "shapen" van je gezicht, ogen en wenkbrauwen!

 

Het Smashbox #shapematters palette (EUR 64,50) en alle andere Smashbox producten koop je in Nederland exclusief bij Douglas. Welke producten van dit merk vinden jullie fijn of mooi?

Deel dit artikel
Back to top