Reviews

Foundation review - Becca Aqua Luminous Perfecting Foundation

Becca bracht onlangs een nieuwe foundation uit, waar ik behoorlijk benieuwd naar was. Ik ben natuurlijk fan van de Shimmering Skin Perfectors, maar kan ook steeds vaker de andere producten van dit Amerikaanse merk waarderen. Daarnaast hou ik ervan om nieuwe foundations te testen, het is precies zo'n product dat je kan helpen je direct mooier te maken. Ik heb de Aqua Luminous Perfecting Foundation van Becca een tijdje getest, eerst was ik niet zo heel blij, maar daarna toch wel. Wil je weten hoe dat zat? Check even mijn review....

Becca Aqua Luminous Perfection Foundation EUR 49,50 (via Babassu.nl) verkrijgbaar in 8 kleuren

 

Wat zegt Becca over deze Aqua Luminous Perfecting foundation?

Een lichte, opbouwbare, vloeibare foundation die een subtiele stralende finish combineert met een vederlicht gevoel op de huid.  De foundation egaliseert en perfectioneert de teint, de lichtgewicht vloeistof zorgt voor een subtiele stralende finish, laat imperfecties minder opvallen en laat een soft-focus glans achter. 

 

Verpakking & ingrediënten

 

Dit is de eerste Becca foundation die ik getest heb, ik hou ervan om nieuwe producten van goede merken te ontdekken, dus was ik echt enorm benieuwd. Becca staat bekend om hun producten die zorgen voor een stralende huid, waarbij ze vooral kiezen voor natuurlijke tinten en dus minder snel voor extreme kleuren gaan. Al hun producten richten zich vooral op ene stralende huid, die lijkt te stralen van binnenuit, een "luminous" effect dus.

Deze foundation is verpakt in een smalle, matglazen flacon, waarin je de foundation(kleur) goed ziet. De dop is best apart, het is de eerste van deze soort die ik zie bij een foundation.

Als je de dop naar rechts draait, dan popt het midden van de dop omhoog, daarna kun je de dop verder draaien en raakt deze los.

Onder de dop zit een pipet van glas, die je kunt "vullen" door op de knop bovenop de dop te drukken (aha...daarom zit die daar). De foundation is heel vloeibaar, zo'n (inmiddels bekende) dunne, waterachtige foundation die je vrijwel niet voelt op je huid maar wel zorgt voor een zichtbaar effect op de huid.

 

Het doseren van de foundation gaat prima met  de pipet, maar als je de dop te snel opendraait klikt de dop soms niet omhoog. Rustig opendraaien is dus de tip! De foundation is heel dun, laat zich makkelijk verdelen over de huid met een kwast (ik gebruik een kabukikwast of cream foundation met echte haren van MAC of Tom Ford) en voel je na het aanbrengen amper zitten, zo dun is de textuur. De foundation is op waterbasis, maar er zitten ook wat oliën in, samen met vitamine C & E, hyaluronzuur en squalane. Als je de samenstelling bekijkt, dan zie je dat het een foundation is die vooral fijn is voor een normale & droge huid.

ingrediëntenlijst Becca Aqua Luminous Perfecting Foundation 

 

Swatches & foto's van het resultaat

 

De Becca Aqua Luminous Perfecting Foundation is een dunne foundation en dat houdt in dat de dekking niet zo heftig is, maar wel prima op te bouwen is. Het eerste laagje geeft een vrij matte finish, maar als je meerdere laagjes opbrengt, dan wordt de glans ook wel wat meer zichtbaar, gelukkig de dekking ook. Ik breng zelf twee laagjes aan, op de foto's hieronder zie je dan het resultaat. In detail valt de glans trouwens niet zo op, dan lijkt de finish zelfs een beetje fluwelig maar van een afstandje is de glans toch wel wat meer te zien.

Er zijn 8 kleuren uitgebracht in deze foundation, volgens Becca een prima range van kleuren, maar daar ben ik het niet echt mee eens. Van Babassu kreeg ik de Medium foundation, omdat ik dacht dat die prima zou zijn voor mijn huidskleur. Ik ben half Indisch, mijn huid heeft een gele/warme ondertoon en is best getint, meestal kies ik een kleur in de donkere range kleuren, meestal iets van "golden" of "honey". Maar nu is Medium al veel te donker voor me, de kleur is veel te warm.

Gelukkig kreeg ik de andere kleuren om swatches mee te maken, waardoor ik er dus achterkwam dat de kleur Beige veel beter voor mij is, die kleur is perfect voor me. Prima, mijn kleur is er dus en voor dames (en heren) die een donkere huidskleur hebben is er ook veel keuze in kleuren, maar als je een lichte huidskleur hebt, dan wordt het wel lastig denk ik. Fair is redelijk licht, maar zelfs light is al best getint en "mijn kleur" Beige komt overeen met MAC NC35 ongeveer.

swatches Becca Aqua Luminous Perfection Foundation Fair, Light, Beige & Medium

swatches Becca Aqua Luminous Perfection Foundation Tan, Warm Honey, Dark Golden & Deep Bronze

voor - zonder foundation

na - met Becca Aqua Luminous Perfecting in de kleur Beige

links zonder foundation en rechts met Becca Aqua Luminous Perfecting foundation, ik heb op de foto nog geen poeder gebruikt

 

Review

De eerste keer dat ik de foundation ging testen was met de (te) donkere kleur Medium, dat gaf absoluut geen mooi effect. Doordat de kleur te donker was, bracht ik maar een dun laagje foundation aan en dat gaf mij niet het gewenste resultaat. Gelukkig kon ik een lichtere kleur testen en dat gaf wel een mooi resultaat met twee dunne laagjes foundation. Ik breng de foundation aan met een kwast met echte haren en dep die voorzichtig op de plaatsen waar ik meer dekking wil hebben (op mijn pigmentvlekken), de rest van de foundation blend ik goed uit met de kwast over de rest van mijn gezicht.

De glans is behoorlijk aanwezig, zowel met als zonder primer, en ik moet dan ook echt een laagje poeder gebruiken om het effect wat natuurlijker en mooier te maken. Glans is mooi, maar het moet geen vettige/zweterige glans zijn, dus doseer deze foundation wel goed. Ik denk ook dat dit geen aanrader is voor een vette huid of je moet deze combineren met een matterende primer en matterend poeder. Maar dan is het effect natuurlijk ook wel weg, dan kun je beter een andere foundation kiezen.

Inmiddels heb ik de kleur Beige besteld, want ik merkte dat ik de foundation toch wel graag droeg en mijn sample was nu leeg, gelukkig komt deze morgen binnen. De kleur Medium hou ik maar voor de aankomende zomer, dan is mijn kleur meestal wat donkerder en ik kan deze natuurlijk ook mengen met de Beige. Het beperkte kleurenaanbod is wel een beetje een nadeel bij deze foundation, dat is echt te beperkt voor onze markt. Daarbij is testen ook lastig omdat Becca maar op enkele plaatsen in Nederland wordt verkocht. Kortom, ben je in de buurt van een filiaal van Babassu, ga dan eens testen of je kleur erbij zit en of de formule iets is voor je huid. Is dat het geval, dan zul je net als ik zeker wel tevreden zijn, ik hou nu eenmaal van een mooie glow en wil zeker geen te matte foundation.

 

Dekking - licht tot medium, opbouwbaar in dunne laagjes, bij meerdere laagjes neemt de glans wel wat toe

 

Finish - natuurlijk, glanzend, een tikje vettig om te zien direct na het aanbrengen, na een paar minuten trekt dat wel wat bij, maar helemaal mat wordt het natuurlijk niet.

 

Houdbaarheid - niet zo heel goed zonder poeder, met een goede, wat matterende poeder houdt de foundation wel de hele dag goed op mijn huid.

 

Huidtype - normale tot droge huid, geen aanrader voor een vette huid en minder geschikt als je veel dekking zoekt

 

Prijs - EUR 49,50 (flacon 30 ml)

 

Verkooppunten - in Nederland koop je de producten van Becca exclusief bij Babassu, je kunt ze ook bestellen bij Sephora.com maar daar is de prijs incl. invoerrechten etc. vaak wel wat hoger.

Direct na het aanbrengen, dan is de finish nogal "vettig" en eigenlijk wel wat te glanzend naar mijn smaak

Na wat matterende poeder en de rest van mijn make-up is dit het resultaat, prima dus!

 

Welke foundations willen jullie nog meer zien in deze serie met foundationreviews? Laat het gerust weten, dan kan ik er rekening mee houden! Wil je meer foundation reviews zien? Klik dan op de artikelen hieronder of ga via deze link naar mijn andere foundation reviews. Lijkt deze Becca Aqua Luminous Perfecting foundation jou iets?

Deel dit artikel
Back to top