Reviews

Ik heb fillers - weg met die donkere kringen!

Ongeveer een maand geleden nam ik, eindelijk, de stap om de donkere kringen/wallen onder mijn ogen aan te pakken. Althans, ik heb het niet zelf gedaan, maar ben naar de kliniek van dokter Frodo Gaymans gegaan en hij heeft fillers aangebracht. Ik heb dus fillers en ben heel erg tevreden, ik kijk echt met veel meer plezier in de spiegel en naar mijn foto's. Maar het belangrijkste is nog wel dat ik er fris, niet vermoeid en vooral als mezelf uitzie, iets wat jullie misschien wel is opgevalen de laatste tijd? Lees even verder over mijn ervaringen met de fillers....

 

De behandeling met fillers

 

In dit eerdere artikel : Weg met donkere kringen & wallen door fillers, heb ik jullie al uitgelegd wat de bedoeling van de behandeling is. Ik irriteerde mij steeds vaker aan de donkere kringen onder mijn ogen en ze waren ook steeds lastiger weg te werken met concealer, oogcremes hadden ook maar matig effect. Nu hoort het wel een beetje bij ouder worden, daar ben ik mij van bewust, maar na een afspraak bij dokter Frodo besloot ik de stap naar fillers toch maar eens te maken. Naast dat ik nieuwsgierig was naar het resultaat, wilde ik ook zelf weleens ervaren hoe een behandeling met fillers voelt en wat het effect is. Je kunt er natuurlijk zoveel over lezen, zelf een behandeling ondergaan is natuurlijk de ultieme test.

Op 24 maart 2016 had ik een afspraak bij dokter Frodo om de fillers te laten inspuiten. Dokter Frodo spuit de fillers van Juvederm met een zeer fijne naald op twee (of eigenlijk 4) plaatsen in mijn gezicht. Dat gaat met zeer dunne naaldjes en is niet pijnlijk. Voorafgaand aan de behandeling nam ik mijn wensen nog even door met een van de artsen van de kliniek, zij luistert goed naar wat mijn wensen zijn en heeft mij duidelijk uitgelegd wat de eventuele bijwerkingen kunnen zijn (kans op zwelling, roodheid, blauwe plekken of gevoeligheid). Ook heb ik met haar het toestemmingsformulier doorgenomen en uiteindelijk getekend.

Eenmaal in de stoel van dokter Frodo maakt hij mijn huid schoon en ontsmet deze, vrijwel direct daarna ging de spuit erin!! Ik moet je eerlijk zeggen dat je daar amper iets van merkt, Frodo is enorm goed in het je afleiden tijdens de behandeling, hij kletst gezellig met je door terwijl hij zijn werk zorgvuldig doet. In mijn gezicht zijn twee soorten fillers aangebracht, beide hyaluronzuur van Juvederm, maar verschillend qua consistentie Volift & Voluma, in totaal 3 ml.

Frodo heeft op mijn jukbeenderen en onder mijn ogen de fillers aangebracht, die onder de ogen brengt hij aan bij de onderkant van de oogkas. Hij komt met de naald dus helemaal niet in de buurt van je ogen, maar brengt de filler met een canule (flexibele naald?) op de juiste plaats. Frodo vergelijkt zijn manier van fillers aanbrengen met beeldhouwen, hij blijft heel goed naar je gezicht kijken en zorgt zo voor een goed resultaat. Als hij ziet dat je aan de rechterkant iets meer filler nodig hebt, dan brengt hij dat wel daar aan en niet aan de linkerkant, net zolang tot het resultaat goed is.

 

Na een kwartiertje ben ik helemaal klaar om te gaan, het resultaat ziet er in de spiegel goed uit, al geeft Frodo aan dat hij misschien nog iets meer zou willen aanbrengen onder mijn ogen. Hij ziet nu nog een randje van de donkere kringen en dat zou eigenlijk ook weg moeten. Maar omdat er kans is op zwelling als je teveel aanbrengt in één keer, geeft hij aan dat we dat beter kunnen doen bij de vervolgafspraak. Dan kan hij ook het uiteindelijke resultaat goed beoordelen tenslotte en ik kan dan ook kijken of ik tevreden ben.

Helemaal blij en ook een beetje opgelucht (ik hou toch niet zo van naalden, al viel het dus vooral erg mee) verlaat ik de kliniek en stap ik in de auto, ik maak direct de onderstaande foto!

dit is een foto direct na de behandeling, ik zat net in de auto en zoals je ziet is er niets bijzonders te zien

 

Direct na de behandeling voelde ik een lichte druk op mijn gezicht, iets wat natuurlijk wel logisch is omdat er toch een kleine hoeveelheid fillers onder je huid zit. Ik vergelijk het gevoel een beetje met het gevoel wat je weleens hebt als je goed verkouden bent of als je voorhoofd-/bijholtes onstoken zijn. Ik kreeg er ook een klein beetje hoofdpijn van die en de volgende dag, maar dat trok daarna helemaal weg. Ik heb geen pijnstillers genomen, maar dat had ik natuurlijk wel kunnen doen als ik dat nodig vond. Ik heb geen last gehad van roodheid en/of blauwe plekken.

De fillers voelen apart aan onder je huid, je voelt ze niet echt zitten, maar omdat je meestal zelf goed weet hoe je gezicht aanvoelt, voel je zelf toch wel iets. De fillers harden na 24 uur helemaal uit en voelen dan als bot aan als je ze aanraakt, iets zachter misschien, ze bewegen niet onder de huid. In het begin voelt het een beetje gek, maar dat is meer het idee, want je "voelt" niets.

Ik ben echt heel blij met het resultaat, ik zie er echt een stuk frisser en minder vermoeid uit, terwijl ik nog 100 % mezelf ben. Want dat wilde ik natuurlijk wel, je ziet weleens resultaten van behandelingen met fillers waar je niet direct blij van wordt, mensen worden soms gewoon iemand anders. Not me, ik ben nog steeds Debbie...alleen dan een stukje frisser!

 

Het resultaat

 

Inmiddels zijn we iets meer dan een maand verder en kan ik je echt goed vertellen wat ik van het resultaat vind. Ik ben op 14 april 2016 terug geweest voor een controle afspraak, alles was goed, iets wat ik natuurlijk zelf ook al gemerkt had. Maar zoals Frodo al aangaf op 24 maart, het effect was nog niet helemaal zoals het moest zijn en daarom heeft hij alsnog een kleine hoeveelheid Juvederm fillers ingebracht om het randje/gootje van de donkere kringen nog beter weg te werken.

De behandeling was opnieuw compleet pijnloos en doordat er minder volume werd ingebracht voelde ik ook wat minder druk. De huid onder mijn oog bleef ook nu weer een dagje iets gezwollen, maar het was echt heel minimaal, ik heb gewoon foto's gemaakt en niemand is iets opgevallen.

Ik was al erg blij met het resultaat, maar nu ben ik 100 % tevreden, mijn donkere kringen zijn veel minder te zien en ik ben ook blij met de fillers bij mijn jukbeenderen, die liften als het ware mijn hele gezicht een beetje en zorgen voor een mooiere gezichtscontour. Mijn gezicht is daardoor iets minder rond geworden, ook al is er maar een minimale hoeveelheid filler ingespoten, het verschil is duidelijk te zien. Je ziet het vooral als ik een foto van de zijkant maak, mijn jukbeenderen duwen de huid wat meer naar boven waardoor het kuiltje onder mijn ogen is opgevuld. Natuurlijk is daar ook nog filler aangebracht, dus dat samen zorgt voor een stevigere huid en minder zichtbare donkere kringen.

Hieronder een paar voor & na foto's (natuurlijk zonder filter/photoshop/retouchapp of wat dan ook):

Ik ben echt heel blij met het resultaat!! Ik heb veel complimenten gekregen van mensen die niets afwisten van mijn  behandeling, ze zeiden allemaal dat ik er zo fris en jong uitzag. Zelfs iemand die ik 15 jaar geleden voor het laatst had gezien was onder de indruk "word jij niet oud ofzo?". Gelukkig herkennen de mensen in mijn omgeving me nog gewoon, iets wat natuurlijk ook wel zo prettig is.

Normaal gesproken blijven de hyaluronzuur fillers zo'n 18 tot 24 maanden zitten, na 12 tot 18 maanden zal het effect wat gaan afnemen, de fillers worden dan afgebroken door het lichaam. Dat betekent dus dat ik er rekening mee ga houden dat ik over 1,5 jaar opnieuw fillers zou moeten gebruiken om het effect zo mooi te houden. De behandeling die ik heb ondergaan met 3 ml filler kost normaal tussen de EUR 1.200 en 1.500, inclusief te afspraken voor en na de behandeling. Ik vind dat best een betaalbaar bedrag, zeker als je het uitspreidt over 1,5 tot 2 jaar.

Zoals jullie weten gebruik ik regelmatig behoorlijk dure producten voor mijn huid, maar hoe duur een product ook is, een oogcreme of serum kan dit effect echt nooit hebben. Voor mij is het dus zeker de moeite waard geweest en ik weet dan ook zeker dat ik dit ooit weer een keer ga laten doen. En als ik het dan nog een keer laat doen, dan absoluut weer bij dokter Frodo. Hij voelt heel goed aan wat ik wil en is zelf groot voorstander van mooier ouder worden, hij wil wel dat je er beter uitziet, maar niemand moet zien dat je behandeld bent! Ik kan de kliniek van dokter Frodo dan ook echt aanbevelen, ze werken er snel, professioneel, hygiënisch, netjes en iedereen is reuze lief en vrolijk.

 

Meer informatie kun je vinden op de website van dokter Frodo : www.dokterfrodo.nl. Heb je vragen over fillers? Laat het dan zeker weten, door hieronder een vraag achter te laten of mij eventueel een email te sturen (info@beautyscene.nl o.v.v. dokter frodo). Ik wil nog een video opnemen waarin ik wat vragen beantwoord!

Deel dit artikel
Back to top