Reviews

Zo word je een rockchick met Charlotte Tilbury!

Rond 12 uur stapte ik vandaag in de Über richting De Bijenkorf, ik had eerst een event ergens in de Jordaan en kon niet wachten om bij het warenhuis te zijn. Waarom? Omdat vandaag eindelijk de Charlotte Tilbury counter zou openen en dat moest ik natuurlijk wel even zien nu ik in Amsterdam was! Morgen zie je de foto's en de korte filmpjes zien in mijn photo diary, vandaag deel ik nog wat mooie Charlotte Tilbury producten met jullie. Kijk je mee hoe je een echte Rock Chick wordt.....

Charlotte Tilbury The Rock Chick collectie EUR 210,00 (de producten zijn ook los te koop), op de foto staat ook de Rock 'n Kohl in Bedroom Black die niet in de collectie/set zit.

Luxury Palette The Rock Chick EUR 50,00

The Feline Flick Panther EUR 29,00 - Full Fat Lashes EUR 29,00 - Rock 'n Kohl Bedroom black EUR 25,00

Ik begin zoals Nelson Catarino, de Global makeup artist van Charlotte Tilbury ook begon, met het zetten van de juiste vorm eyeliner. Ik doe het iets minder heftig als hij deed, puur om te laten zien dat dit ook kan.

Ik heb de basiskleur van het oogschaduwpalette over mijn hele ooglid aangebracht met een MAC 217 brush, blend de kleur goed en egaal.

Vanuit het uiteinde van mijn eyeliner heb ik met de MAC 219 pencilbrush de "enhance" kleur naar de arcadeboog aangebracht, daarna heb ik de kleur wat uitgevaagd met de MAC 217 kwast.

De "smoke" kleur heb ik aangebracht onder mijn oog, maar ook wat extra aangezet in de aracadeboog, de kleur is nog redelijk licht en kan best wat donkerder aangezet worden, maar omdat er zo nog kohlpotlood en eyeliner bij komt is dit wel voldoende vind ik.

Dan het onmisbare Rock 'n Kohl potlood in Bedroom Black, een intens zwart potlood dat superzacht aanvoelt op de huid en op de waterlijn, maar wel meer dan perfect blijft zitten. Ik gebruik het potlood eerst om te "tightlinen", een lijntje te zetten aan de binnenkant van mijn oog, eerst aan de bovenkant.

Zien jullie het effect direct? Mijn ogen zijn hier wel een beetje rood, maar dat komt omdat ik een paar dagen een beetje verkouden ben geweest, gelukkig ben ik er weer vanaf. Tightlinen maakt een look direct een stuk intenser en zorgt er ook voor dat je ogen beter uitkomen!

Ik gebruik het Rock 'n Kohl potlood ook op mijn onderste waterlijn en omlijn zo heel mijn oog voor de "Rock Chick" look. Toen ik door Nelson opgemaakt werd, bracht hij best een behoorlijke lijn onder mijn ogen aan, maar ik koos niet voor de lichtere versie, die toch wel intens is. Ik heb hierna nog wat extra eyeliner aangebracht en natuurlijk nog wat laagjes mascara, dat hoort erbij om de look compleet te maken.

Cheek to Chic First love blush EUR 39,00

Deze blush lijkt behoorlijk licht qua kleur, maar vergis je niet, First Love is behoorlijk heftig qua pigmentatie, al is de kleur niet extreem fel.  Op de foto's hieronder heb ik de kleur met een behoorlijk lichte hand aangebracht en je ziet dat de peachy kleur echt wel goed zichtbaar is. 

Lip Cheat Iconic Nude EUR 22,00 - K.I.S.S.I.N.G lipstick Nude Kate EUR 30,00 - Lip Lustre Blondie EUR 22,00

Bij een donkere ooglook past een rustige, nude lipkleur heel goed en deze combinatie hierboven is er perfect voor. Iconic Nude is echt een fantastische lippencil, die past onder heel veel mooie lipsticks. Nude Kate vind ik zelf een beetje aan de droge kant, maar de kleur is prima voor me, niet te flets of te licht, maar mooi warm & nude.

Iconic Nude & Nude Kate, zonder lipgloss

De musthave voor zo'n Rock Chick look is zeker het Rock 'n Kohl Pencil in Bedroom Black (EUR 25,00), dat is zo intens zwart dat een klein lijntje al direct een superstoer effect geeft. Het potlood is heel zacht, geeft direct veel kleur af en is zelfs nog te vervagen als je wilt. Maar dat moet je voor deze look niet doen, het moet juist hard en intens van kleur zijn, laat het potlood dus een paar seconden drogen en het zit als een huis. Ondanks de zachte textuur gaat het potlood niet "lopen" of afgeven, zelfs niet aan het einde van de dag en dat is weleens anders bij andere potloden. Ik kende het potlood niet tot voor twee weken geleden, maar ben echt onder de indruk! 

 

Dat is dus zeker een aanrader, maar eigenlijk zijn dat wel meer producten van dit mooie, stoere merk. Charlotte Tilbury shoppen kan dus vanaf vandaag bij De Bijenkorf in Amsterdam, je kunt alle producten ook kopen in de online shop van De Bijenkorf. Heb je nog tips nodig? Of heb je vragen? Laat het me weten, ik heb al heel wat producten getest en weet inmiddels wel wat de aanraders zijn.

Deel dit artikel
Back to top