Reviews

MAC Charlotte Olympia collectie - review, swatches & look

Sinds dit weekend kun je de MAC Charlotte Olympia collectie vinden bij geselecteerde MAC counters. Een collectie die is samengesteld met mode-ontwerpster Charlotte Olympia en helemaal haar signatuur heeft, waaronder de spinnenwebben op en de vintage look van de verpakkingen. Tijdens de preview night heb ik de hele collectie kunnen testen en natuurlijk ging er ook wat mee naar huis. Kijk je mee naar mijn review van de MAC Charlotte Olympia collectie?

Ik had eerder al enkele producten van de collectie ontvangen, daar had ik al even mee kunnen spelen/testen, dus dat was fijn. De verpakkingen zijn natuurlijk wel de echte blikvangers van de collectie, ze zijn gemaakt van transparant materiaal, gecombineerd met warm goud. De uitstraling is heerlijk vintage en doet mij enorm denken aan de make-upproducten uit de jaren 50/60/70.

Cream Colour Base Golden Age & Sepia EUR 22,00 per stuk

De laatste tijd is mij regelmatig gevraagd wat dit nu eigenlijk zijn, wat is nu eigenlijk de Cream Colour Base van MAC? Het zijn mult-functioneel product dat cremig is, behoorlijk gepigmenteerd en licht glanzend. Afhankelijk van de kleur van de CCB gebruik je deze als blush, bronzer, highlighter, oogschaduw, lipstick of waar je ook maar wilt. Je kunt ze prima met je vingers aanbrengen of eventueel met een kwast, ze zijn goed te blenden met de huid en geven een natuurlijke look en finish.

links Golden age & rechts Sepia

Ik heb op de foto hierboven Sepia gebruikt als contour onder mijn jukbeen (doe het wel voorzichtig, de kleur is best donker) en heb Golden Age juist op mijn jukbeen aangebracht. Het is geen echte highlighter, meer een lichte bronzer, beide producten hebben een lichte, natuurlijke glans.

Liquid eye liner Nearly Natural EUR 21,00

Deze liquid eyeliner heeft een fijn puntje van vilt waarmee je de liner kunt aanbrengen, helemaal strak wordt dat niet bij mij omdat ik het niet zo heel lekker in de hand vind liggen. Ik gebruik liever een pen of eventueel een gel eyeliner met een langer kwastje. De kleur is best apart, hij zit tussen zwart en bruin in en is inderdaad wat natuurlijker dan een pikzwarte eyeliner. De kleur blijft wel goed zitten, maar dekt niet optimaal, ik zou liever nog een laagje aanbrengen en dat vind ik aan de ene kant niet zo handig.

swatch Nearly Natural

Lipstick Starlett scarlet & Retro Rouge EUR 21,00 per stuk

De verpakkingen van de lipsticks zijn geweldig, ik hou enorm van deze retrolook en het is ook echt even wat anders dan andere merken en andere lipsticks van MAC. De vierkante verpakking blijft ook nog eens fijn liggen zonder weg te rollen, de dop sluit goed af en je ziet direct welke kleur lipstick het is.

De lipsticks hebben beide een matte finish, Starlett Scarlet is de meest romige van de twee en brengt het meest soepel aan, Retro Rouge is ietsje stroever om aan te brengen. Beide kleuren zijn zeer gepigmenteerd, je hebt maar weinig nodig voor een goede dekking en ze blijven perfect zitten, urenlang!

swatch Starlett Scarlet & Retro Rouge

MAC Starlett Scarlet lipstick

MAC Retro Rouge lipstick

Blot Film EUR 17,50

Iedereen heeft er weleens last van, een behoorlijk glimmend voorhoofd of neus, juist als je even op de foto moet! Niet fijn, maar soms niet echt tegen te gaan. Natuurlijk kun je snel even je neus gaan poederen, maar je kunt ook een Blot film gebruiken, een dunne blaadje dat je op je huid legt en dat het talg direct absobeert van je huid. Weg teveel aan glans! In het doosje zitten 30 blaadjes....best een beetje aan de prijs om eerlijk te zijn, maar ja...je krijgt er natuurlijk wel zo'n schattig doosje bij. MAC heeft deze normaal ook in hun assortiment, natuurlijk dan wel zonder Charlotte Olympia verpakking.

Lipmix Crimson EUR 17,00

Wist je dat MAC al heel lang een vloeibaar, mat lipproduct heeft dat je moet aanbrengen met een kwastje? Misschien niet, want de Lipmix (zoals dat product heet) kun je normaal alleen kopen bij de MAC pro store. Jammer wel, want het zijn echt fijne lipproducten, ze zijn nl. heel erg gepigmenteerd, dun van textuur waardoor je ze niet op je lippen voelt zitten en geven een prachtige matte, maar ook iets metallic finish. In 2013 schreef ik in dit artikel ook al eens over deze Lipmix, de kleur Red werd ook gebruikt door Ilse de Lange, je kunt het hier nog even nalezen. In deze collectie vind je twee mooie, rode tinten terug, je kunt ze dus eindelijk een keer "gewoon" kopen bij een MAC counter, al kun je later nog wel gewoon kopen bij de MAC pro store of in hun online shop.

MAC Lipmix Crimson

volgens MAC heeft de Lipmix een hoogglanzende finish, maar dat zie ik toch echt niet, ook niet bij de andere kleur. Ik vind de finish juist prachtig mat, zonder te droog of korrelig te ogen. De Lipmix is ook nog eens superzuinig in gebruik, je gebruikt heel weinig product voor dit resultaat.

Make-up bag EUR 29,00

Op het semi-transparante make-up tasje werd ik op slag verliefd, het ziet er zo leuk uit! Die kon ik gewoon niet weerstaan, dat snap je misschien wel. Ik vind het vooral ook handig dat het rechtop kan blijven staan en niet te slap is, daar hou ik toch meer van dan zo'n zacht stoffen make-up tasje.

Op de foto zie je de andere producten ook nog even, nog meer aanraders zijn zeker de prachtige, goudkleurige wimperkruller en de retro look nagellakken die mij doen denken aan de flesjes van Louboutin nagellak. Qua kleur is het natuurlijk allemaal wel wat klassiek en misschien niet zo heel vernieuwend, maar ik denk dat je deze collectie dan ook vooral zal kopen als je gek bent op de verpakking. Oh ja, het Overdressed pigment is een goede combinatie tussen Vanilla & Naked pigment van MAC, echt een mooie kleur die prachtig is als highlighter.

 

De MAC Charlotte Olympia collectie is nu exclusief verkrijgbaar bij de MAC stores in Den Haag en De Bijenkorf Amsterdam.  Je kunt de collectie ook online shoppen bij De Bijenkorf, maar ook in de webshop van MAC. Ik vind de lipsticks prachtig, maar mijn favorieten van de collectie zijn toch de  Lipmix en de make-up bag. Wat vind jij het mooiste product? Heb jij al iets gekocht van deze collectie?

Deel dit artikel
Back to top