Nieuws

#letlifeblossom - Rituals vernieuwt The Ritual of Sakura

Rituals viert een nieuw begin, de herlancering van een van hun meest geliefde lijnen : The Ritual of Sakura. Deze productlijn is geïnspireerd door de Japanse Hanami Matsuri traditie, waarbij vrijwel iedereen in Japan uitloopt om de eerste kersenbloesems te bekijken en te ruiken. De betekenis van deze traditie is veel dieper dan je zou denken, het is vooral een viering van het leven. Bij Rituals is er nu ook een leuke actie waar je aan mee kunt doen om te laten zien dat jij het leven ook viert! #letlifeblossom 

Hanami Matsuri is een oude traditie in Japan die al jaren bestaat. Hanami kun je vertalen als "het bekijken van de bloemen" en Matsuri betekent "viering". Tijdens deze vieringen om de bloemen te bekijken werden gedichten voorgedragen over de fragiele schoonheid van de Sakura (ofwel kersen) bloesem, waarbij de Japanse elite zich tegoed deed aan sake en lekkers onder de Sakura bomen die in bloei stonden. Deze vieringen waren het begin van de Hanami traditie in Japan. Het ritueel om de bloemen te bekijken, meer specifiek de bloemen van de Sakura bomen die wel wat weg hebben van een roze sneeuwstorm, is nog steeds een belangrijk jaarlijks evenement in Japan.

Afhankelijk van de exacte bloeiperiode (ergens tussen maart en mei) verzamelen de mensen in Japan zich met vrienden en familie onder de bloeiende bomen van de Sakura om van de schoonheid te genieten. De fragiele bloesem kun je zien als een metafoor voor het leven, sprankelend en prachtig maar ook vluchtig en kort. In andere woorden : het leven is kort, geniet ervan zolang het kan en maak er het meeste van.

#Letlifeblossom bij Rituals

 

Rituals viert deze prachtige traditie op een bijzondere manier, ze herlanceren hun collectie The Ritual of Sakura in een mooie luxe verpakking. De geur is nog exact hetzelfde gebleven, iets waar de fans van de Sakura lijn ongetwijfeld blij mee zullen zijn. In de collectie vind je o.a. een fijne body cream, twee soorten bodyscrub, de favoriete showerfoam van Sem, een fijne doucheolie voor een droge huid en zelfs een shampoo & conditioner in de Sakura geur.

Dit weekend (8 t/m 10 april 2016) staat de Blossom Booth in de Rituals winkel aan de Leidsestraat 15 in Amsterdam! Ik ben er vanochtend ook even geweest om een foto, of beter gezegd, een filmpje te maken en dat was heel leuk.

Sta je in de Blossom booth, dan waaien de kersenbloesems je om je oren en vervolgens kun je een leuk gifje maken. Dat kun je vervolgens delen op social media met #letlifeblossom. Je doet dan mee met de leuke winactie en maakt kans op een limited edition Sakura box met de complete Sakura productlijn, inclusief een unieke RITUALS kimono (niet te koop in de winkels). Ik ben ook even langs geweest vanochtend, het zag er zo leuk uit!

Ben je in de buurt van Amsterdam dit weekend, neem dan zeker even een kijkje in de Rituals winkel en duik de Blossom Booth in. Je kunt ook samen of met meerderen in de booth, dat is vast nog veel leuker! De Rituals Blossom booth staat op 28 en 29 april 2016 ook in de Rituals winkel in Eindhoven, dan kun je natuurlijk ook nog gaan. De actie loopt van 11 april t/m 13 mei 2016.

Deze post is gemaakt in samenwerking met Rituals

Lukt dat toch niet? Dan is er gelukkig ook nog een mogelijkheid om online een nieuw begin te vieren via www.rituals.com/letlifeblossom Daar kun je een aantal foto's uploaden en wordt er een gifje/filmpje van gemaakt. Dat kun je dan weer delen op social media met #letlifeblossom om kans te maken op de limited edition Sakura box met de complete Sakura productlijn, inclusief een unieke RITUALS kimono (niet te koop in de winkels). Doe jij mee?

Deel dit artikel
Back to top